Google+ Followers

torsdag 4 september 2014

Ägaren staten, gruvföretaget LKAB i Malmberget inkl. LKAB:s styrelse, de kommunala politikerna och tjänstemännen i Gällivare kommun.

VAD är det som skiljer dem åt från de korrupta multinationella företagen i Afrika, som konfiskerar och fördriver människorna från deras hem.

Ingenting påstår jag med all rätt.

HUR gruvbolaget LKAB i Malmberget och styrelsen, eller ägaren staten tycker sig kunna friskriva sig från ansvaret för en terror, som pågått mot fastighetsägarna i 7 år, måste vara ett brott mot allt som svensk lagstiftning står för.

Ynkligt och ryggradslöst är bara förnamnet för deras hantering av hela ärendet med det "blå huset i Malmberget" (eller rättare sagt blå husen är det trots allt fråga om). Men det ryggradslösa tar inte slut där, det har fortplantat sig till Gällivare kommuns politiker och tjänstemän.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/nordnytt/kommunen-tar-over-da-hotar-tvangsinlosen

Vad säger man då om politikerna, som uttalar sig i reportaget, inkl. ansvarig tjänsteman vid Gällivare kommun, Ulf Hedman. Ja, de är ju lika snurrig de, eftersom Gällivare kommun överlämnat en begäran till Lantmäteriet om fastighetsreglering. Likvärdigt boende kommer allt längre bort i den här långvariga och skandalösa kampen för privatmänniskan att freda sitt eget boende och liv. Sedan är det politikerna i reportaget som själva suttit vid rodret, när allt bara gått alltmer över styr. Nu kan man istället få den uppfattningen att de på något sätt inte själva skulle ha varit medverkande till den komplett galna situationen, som uppstått kring LKAB:s skövling bland de drabbade ortsborna i Malmberget! Men så är det inte.


Det tar inte slut där, när man läser nyhetssidorna, utan än en gång visar sig LKAB, som är ansvariga för all asbestsrivning i samband med gruvornas framfart, vara totalt skrupelfria. Det finns inga människor som skall vistas i arean kring spridning av asbesthttp://www.svt.se/nyheter/regionalt/nordnytt/asbetsrivning-stoppad 
Det har även familjen Lundqvist & Häggström inkl. spädbarn och djur varit utsatta för, dock var det ingen som stoppade det! 

Fortfarande efterlyser jag regeringens ingripande och framförallt justitieministerns Beatrice Asks agerande. Hon har tillsammans med LKAB:s styrelse inkl. div. ministrar, t.ex. finansmarknadsminister Peter Norman, satt sig själva på skambänken.

Det är så mycke snack å lite verksta´ att det inte alls är undra på att politikerföraktet blir alltmer utbrett. Det är illa ställt i konungariket Sverige.

http://gun-m-ek.blogspot.se/search/label/LKAB%2Fsamh%C3%A4llsomvandling

Men ordet skam ingår väl knappast i deras vokabulär, eftersom de tycks vara i fullständig avsaknad av både etik och moral.
PS. Det saknas lite partiblomsterfägring på den här bilden, därför att det är ännu fler glada kålsupare, som håller på att föröda det här landet. De visar upp en glättig yta och sopar de allvarliga problemen under mattan, genom att överhuvudtaget inte diskutera dem, än mindre vara villiga att åtgärda dem. Så här 10 dagar före valet har jag bestämt mig för vilket riksdagsparti, som kommer att få min röst. Det valet var tämligen otippat bara för ett år sedan. DS.

1 kommentar:

 1. Styrelse LKAB=
  Sten Jakobsson (1949)
  Styrelsens ordförande

  Hans Biörck (1951)
  Ledamot

  Maija-Liisa Friman (1952)
  Ledamot

  Lars-Åke Helgesson (1941)
  Ledamot

  Hanna Lagercrantz (1970)
  Ledamot

  Maud Olofsson (1955)
  Ledamot

  Lars Pettersson (1954)
  Ledamot

  Jan Thelin (1955)
  Ledamot

  Tomas Strömberg (1967)
  Ledamot

  Pentti Rahkonen (1965)
  Suppleant

  Stefan Fagerkull (1963)
  Ledamot

  Bertil Larsson (1955)
  Suppleant

  Dan Hallberg (1965)
  Suppleant

  Malin Sundvall
  Chefsjurist LKAB, styrelsens sekreterare

  SvaraRadera