Google+ Followers

torsdag 17 juli 2014

När skall Cirkus-Julian Assange få ett slut? Det finns väl knappast någon normal människa, som inte förstår att det är USA, som ligger bakom den våldsamma klappjakten.

Man kunde ju önska att samma frenesi skulle råda, när det gäller all brottsutredning i Sverige. Men här får man inte den lokala polisen, att lyfta ett finger, trots att det kan vara fråga om mycket förslagen och allvarlig brottslighet, som också har fängelse som påföljd. 

Inte blir det hela så mycket bättre av att man upptäcker, att det finns vänskap och släktskap inom polisens egna väggar till den misstänkte och när man lyssnat en liten stund till, inser man rätt snabbt vad det hela handlar om. När någon är klassad i polisens egen dator som misstänkt och denne aldrig ens blir hörd, då är det kuckelur på hög nivå på gång!

Men det hindrar inte att det sedan fortsätts att dunkas i ryggen, hela vägen rakt upp till riksåklagaren. Från lokalt polishus via lokal åklagare, via utvecklingscentrum och ända upp till riksåklagaren. Det är inte få anmärkningsvärda lögner och uttalanden, som förekommer under vägen upp till riksåklagaren. Dessutom bistår jurister med feta titlar bara för att kringgå det allvarligaste av alla brotten, som har en straffskala på fängelse och är att betrakta som grovt. Man förhalar och har sig så till den milda grad, att alla andra brott hinner preskriberas.

Jag skall inte säga att all polisutredning är så, men rättsläget är allvarligt i Sverige. Det är väl därför man blir rätt glad, när man kan få bevis att ibland fungerar rättssamhället och likheten inför lagen. Det bevisar gårdagens nyheter, som får mig att tappa anda över hur felskruvat det är i huvudet på folk, från skitungar till äckel-päckel-gubbar= En tonåring som våldtar en 2-åring, ett helt gäng gubbslem i Jämtland, som man bara kan tappa andan av att höra talas om vad de har haft för sig. För att inte tala om hela "fina titelgänget" i England, som befunnits med hela handen i kakburken av avskyvärda sexualbrott.

Det hela blev toppat igårkväll av ett reportage om den perversa synen i Pakistan på våldtäkter av gatubarn. När man hörde de manliga förövarna tala om sina våldtäkter på gatubarnen, som om det var något fullständigt normalt, det är då man starkt börjar betvivla på en del människors existensberättigande.


Men just när det gäller Julian Assange är det mycket som jag ställer mig högst frågande till. Jag köper fullt och fast att det finns en grogrund i att han varit ett tämligen taffligt val av partner. Sedan ställer jag mig inte heller tvekande till, att han har en märklig kvinnosyn och sätter sina egna lustar och tillfredsställelse i första rummet. Men skulle man börja rycka i de tåtarna, ja, tjosan hejsan, då skulle vi nog kunna parkera en inte alltför ringa del av den egna svenska befolkningen på den anklagades bänk. 

Nu börjar det bli några år sedan allt tidningsskriverier förekom om Julian Assange, men jag minns så himla väl hur reportagen svajade hit och dit. Mycket betänkligt blev det när de olika anklagelserna, ändrades från myndighetshåll från den ena dagen till den andra. Jag har aldrig i hela mitt liv varit med om att buden står, som spön i backen på den punkten.

Man kan undra vad som är vad egentligen. http://www.expressen.se/nyheter/wikileaks-grundare-anhallen-for-valdtakt/


Inte blir det så mycket bättre av det hela kringgås med en rejäl storstädning av skrivningar, som talar för att det hela bara är fråga om en efterkonstruktion. Damerna verkar ha slagits om Julian Assanges gunst och i det fallet håller jag det som högst sannolikt, att ingen av dessa två konkurrerande damer är speciellt trovärdiga, med tanke på deras egna ageranden:

http://folkvet.nu/2010/10/efter-att-anna-ardin-polisanmalt-julian-assange-var-hon-tvungen-att-stada-bort-bevismaterial-pa-twitter/


Jag känner att det åter ligger fasligt nära ett svenskt rättshaveri igen. Det kan inte vara någon slump, att Julian Assange läckt uppgifter om USA:s militära förehavanden. Det här är fråga om en extra ordinär handläggning för att höra en misstänkt. Jag känner att det är rent ut sagt beklämmande att det nu skall harvas runt i de högsta svenska domstolarna. Vad är det som talar för att inte svensk polis/åklagare hade kunnat ta sig till Assange och hört honom, när det nu finns en sådan aspekt att han varit med om att läcka uppgifter om USA:s mer än klandervärda handlingar. Det har hänt förr, att man tagit sig utomlands för att höra någon, inte bara en gång utan flera gånger.

Det är väl bara att borsta av sig på skorna och kliva in....
Dessvärre skulle det inte förvåna mig det minsta, om det är precis som Julian Assange befarat, att det hade kommit ett flygplan med CIA folk till Arlanda och plockat upp honom. Precis som det skedde med Egypterna, där den svenska regeringen agerade välvillig hantlangare och medverkade till något avskyvärt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar