Google+ Followers

måndag 26 maj 2014

Sverigedemokraterna större än Moderaterna i Norrbotten.

OM det är förvånande?

Nej, inte alls.

http://www.nsd.se/nyheter/lulea/sd-storre-an-m-i-norrbotten-8509577.aspx

Det som jag däremot tycker är mycket förvånande är, att Socialdemokraterna alltjämt är starka i Norrbotten, trots att de ständigt sålt ut folket där efter ”Sveriges längste statsminister” - både till fysionomi och ämbetstid, Tage Erlander.

Tydligen är traditionerna skrivna i fotknölarna på folk, det har väl ännu inte lyckats upptäcka att Socialdemokrater på den gamla goda tiden och Socialdemokrater i sköt dig själv och skit i andra tiden, det går inte ens att jämföra. Socialdemokrater är efter Tage Erlanders avtroppande i många fall mer Moderater än Moderaterna själva är nu för tiden.

Men valdeltagandet är liksom i övriga riket ett tecken för uppgivenhet, eftersom soffliggarpartiet trots allt kammat hem flest röster.

Jag läste ett himla roligt inlägg om soffliggarpartiet:

En grek som vägrade rösta i EU valet blev arresterad. Tänk om det varit röstplikt i alla EU länder, då skulle arrestlokalerna vara överfulla. t.e.x ca 50 % av svenskarna skulle sitta bakom lås och bom.

Så ett tips för tillväxt: lagstadga om att man måste rösta så skulle Europa få en enorm tillväxt att bygga nya fängelser.

Skämt å sida, när jag var på väg till vallokalen på söndag hade jag ännu inte bestämt mig för vilket parti jag skulle rösta på. Å de där kryssmarkeringarna har jag absolut ingen som helst förståelse för varför de ens står där på valsedlarna. De känns enbart vämjeliga.

Så sent som i lördags kollade jag vad alla partier hade på sin agenda inför valet, allt i hopp om att polletten skulle trilla ner. Men det förblev lika ogjort.

http://www.sydsvenskan.se/sverige/10-partier-10-hjartefragor---har-far-du-hjalp-infor-eu-valet/

Var hjärtat på Socialdemokraterna sitter undrar jag efter att ha läst deras hjärtefrågor, eftersom det är sossarna som styr LO-borgen. Det är ju de själva som sålt ut och låtit skrotningen av arbetsrätten ske. Lönedumpning är numera fullt ok i Sverige. Det är också den politiken som lett till att vi idag har 25 % arbetslöshet bland de unga. Socialdemokraterna har inte ens ställt sig frågan hur det är tänkt att de någonsin skall kunna ha råd att flytta hemifrån, när deras arbetsvillkor och boenden blir som de nu faktiskt är.

Tänk om Sverige åtminstone kunde vara så smart, att det inte fanns några partier överhuvudtaget, utan att man gav all makt åt folket i full demokratisk anda. Man skulle få folkomrösta varje år om en rad frågeställningar, som ett led i datoriseringen. De som inte kan hantera en dator alt. har en själv skulle få svara via snigelpost.

Ett minimikrav från min sida är, att varje parti i Sverige, kontinuerligt t.ex. varje halvår skulle vara tvungna, att redovisa för vilka beslut som de har varit med om att rösta fram i EU och i Riksdagen.

Lämpligen skulle denna sammanställning kunna ske på Regeringens hemsida. Hela det politiska systemet har urartat så mycket, att det numera tycks vara ett allmänt tyckande och den s.k. nyanserade journalistiken ger jag inte ett vitten för.
vad skådar mitt norra öga?


2 kommentarer:

 1. Dax att lämna tillbaka Skåne till danskarna?

  Så mycket stöd har SD:

  Sverigedemokraternas stöd i respektive län i procent.
  Blekinge län 14,1
  Dalarna 11,6
  Gotland 5,1
  Gävleborg 12,5
  Halland 10,4
  Jämtland 7,8
  Jönköping 11,6
  Kalmar 11,7
  Kronoberg 12,6
  Norrbotten 8,1
  Skåne 13,5
  Stockholm 6,7
  Södermanland 11,1
  Uppsala 7,6
  Värmland 9,3
  Västerbotten 5,8
  Västernorrland 8,5
  Västmanland 10,8
  Västra Götaland 10,2
  Örebro 10,3
  Östergötland 10,5

  SD:s stöd i Skånes kommuner:

  Bjuv 22,1
  Bromölla 23,4
  Burlöv 18,2
  Båstad 11,0
  Eslöv 16,8
  Helsingborg 14,1
  Hässleholm 20,6
  Höganäs 11,1
  Hörby 20,9
  Höör 15,1
  Klippan 21,8
  Kristianstad 17,1
  Hävlinge 13,9
  Landskrona 15,2
  Lomma 8,0
  Lund 6,0
  Malmö 10,5
  Osby 21,0
  Perstorp 21,9
  Simrishamn 14,3
  Sjöbo 24,1
  Skurup 20,1
  Staffanstorp 12,1
  Svalöv 19,0
  Svedala 18,8
  Tomelilla 20,6
  Trelleborg 19,2
  Vellinge 11,8
  Ystad 12,8
  Ängelholm 13,7
  Åstorp 21,4
  Örkelljunga 23,7
  Östra Göinge 20,1


  SD:s stöd i Blekinges kommuner:

  Karlshamn 11,6

  Karlskrona 11,9

  Olofström 15,2

  Ronneby 15,8

  Sölvesborg 19,0

  SvaraRadera
 2. Ja, eller så kanske man skall återgå till, när Sverige var Finland! ;)

  Men det är ju så här det blir, när man inte är seriös och struntar i viktiga frågeställningar, allt går inte att negligera eller sopa under mattan!

  Det är väl bara vänta och se tiden an, just nu känns det bara som om det är en hysteri som blåsts upp kring dem, medan hela vänsterfraktionernas framfart sopar man under mattan, som om det inte skulle ligga minst lika mycket farligt i den situationen.

  Själv begriper jag inget av dessa ytterlighetsresonemang. Det var länge sedan t.ex. judarna i Malmö kunde känna sig trygga. Så är det bara och hur det har blivit så får väl var och en fundera ut. Jag själv har både sett och upplevt det hela så jag vet vad saken gäller.

  SvaraRadera