Google+ Followers

tisdag 7 januari 2014

Nej, jag kan bara inte hålla mig. Mitt bland inläggen om rundresa i Italien M Å S T E jag bara skriva om juniorlandslagets silvermedalj i ishockey 2014.

Fy, vilken dålig och osportslig publik det var på Malmö Arena, som buade åt Finland.

Fy, vilka lipsillar det fanns i vårt juniorlandslag i ishockey. För att inte tala om alla gråtande på läkaren. De skulle ju kunna kvala in på Dramaten, utan inträdesprov!


Gråta för att man inte vinner guld, som alla sagt att man skall göra... Buhuuu vad de är dumma de där finnarna.... - Saken är bara den att Sverige inte vann guld, men de vann faktiskt en SILVER-medalj. 

HALLÅ!

Ni vann en silvermedalj!

De här gråtpellarna de skulle lyssna lite på kungen istället, han har en solklar bra tanke om sport och när man inte alltid vinner, fastän man för dagen gjort sitt bästa. Det skall vara roligt också.


Det är bara att inse fakta och bita ihop: Finland hade det bästa juniorlaget i ishockey!

Sverige hade sig själv att skylla, som brände sina chanser. Det var mycket soloåkning, istället för att passa till varandra och framförallt till dem som fanns betydligt bättre till. Ishockey, liksom fotboll och andra lagsporter är en lagsport och man behöver inte vara atomklyvare för att inse vad det betyder.

Dessutom är ishockey ett snabbt spel. Vill man ha mål måste det gå snabbt till framför målburen. Allt som sker i ultrarapid kring mål är tämligen bortkastad energi.

Nog fasen borde man ha lärt sig dessa mest grundläggande saker redan när man börjat träna i denna lagsport. Det borde sitta i ryggmärgen vad en lagsport går ut på.

Finlands sista mål, som gav dem guldmedaljen, var så solklart tjusigt mål, att det inte kunde råda någon som helst tvekan om vilka som var värda att vinna guldet. Det målet var ishockey, som ishockey skall se ut. Ett skolexempel på hur ett bra mål skall se ut.


Eftersom det var tidningstorka igår på Göteborgs-Posten pga. helgdag, så hade Herr H släpat med sig GT från affären. 8 sidor om guldförlusten och ursäkter travade på varandra!!!

Men skärp sig nu tidningsmurvlar, det har väl inte utbrutit pest, krig eller massmord. Det var bara en ishockeyturnering, som återkommer varje år!

Det var Finland som var bäst i år. Därför att det var de som vann. Sverige fick en silvermedalj och var sålunda 2:a. Det var ingen orättvis förlust, eller något fusk. Det bara var så!
 

Jag skall inte skriva om hur diskussionerna gick kring runda bordet igår vid middagen, högt som lågt.


Men nog borde de här juniorerna i ishockeylandslaget lära sig något av de små fotbollsflickorna i Jitex på 90-talet: De var glada vem än det var som fick mål, därför att de hade roligt. Sedan om det var de själva eller motståndarlaget, som fick mål. Det var av mindre intresse.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar