Google+ Followers

onsdag 29 januari 2014

Den samiska poeten Mimi Märak från Jokkmokk, som blev misshandlad under en joggingtur i i Nytorps gärde i södra Stockholm i lördags,

säga vad man vill om gänget som misshandlade henne. Men inte kan de ha varit de vassaste knivarna i lådan precis. 

De skrek nämligen "blattefitta" åt henne! 

Ordet "blatte" lär enligt alla förskräckliga termer vara en benämning på en mörkhyad person med en etnisk bakgrund, som uppfattas som icke-nordeuropeisk person. Ex. en person med sydeuropeiskt, afrikansk eller arabiskt ursprung.

Skall vi nu i nazistiska termer göra jämförelsen över renrasighet lär sannolikt Mimi Märak vida överglänsa det här språkgenierna, eftersom Mimi Märak tillhör Sveriges urbefolkning.


Dessutom är det synd om de här
emliga språkgenierna i Nytorps gärde, de måste vara ett helt gäng för att hoppa på en ensamjoggande, späd kvinna.

Men man kan väl förstå situationen, det är ju där förståndet tar slut,
som nävarna tar vid.


http://www.nsd.se/nyheter/jokkmokk/samisk-poet-misshandlad-de-skrek-blattefitta-8222248.aspx

Ändå kan jag inte låta bli att önska, att polisen lägger alla klutar till och när de får fast i de här emliga språkgenierna, utan ryggrad, kan väl polisen göra ett undantag och ha vänligheten, att ha lite vanlig svensk hederlig skolundervisning med dem. Elementär svensk historia och grundläggande svenska vore inte helt fel.

Visserligen inser jag att det vore som att hälla vatten på en gås, men då har man i vart fall gjort ett hederligt försökt.

2 kommentarer:

 1. Bra Gun. Du tog upp ett känsligt ämne, men du har alldeles rätt. Vilken jävla historia.
  Det är ju fan inte rätt ett ge sig på någon i samhället. Men dessa små påvar ser det som en rolig sak.. Men nu vill jag påpeka en annan sak ang dylika händelser: Vi får ju inte kalla saker och människor i enl mig de rätta termerna officiellt, inte tala om etnisk tillhörighet. Nu menar jag dessa gangsters som i detta fallet. Vi blir på något vis tystade av alla skenheliga som tydligen inte tål att höra sanningar. Vi får inte kalla de tidigare spetssäljande och bleckföremål säljande kringresande, i den mening som jag alltid har kallat dem. Vad blev det av tex "negerbollarna? Vetefan vad de heter nu? Jag är absolut ingen rasist i den meningen att jag hatar alla andra som inte tillhör ursprungsbefolkningen. Jag menar bara att nog fan ska man kunna tala om saker och ting i dess verkliga mening. Ett ord som retar gallfeber på mig är detta HEN. När ska vi använda det uttrycket? Tjejer och killar har i allatider vetat vad för slags leksaker de har. Och på BB ser man ju skillnaden mellan tjejer och killar om inte annat så på färgen av sockar ;-) Men jag är väl en för gammal stofil för att begripa allt av det nya och moderna ;-)
  Jag önskar dig kraft att fortsätta skriva i din blogg. Jag följer med spänning alltid din syn på saker och ting.

  Mad Max

  SvaraRadera
 2. Jodu, Mad Max, det är en underlig tid vi lever i och än värre blir den.

  Satt och såg en dokumentär från 2009 om Hugh Hefner igårkväll på TV 7. Jag vet att jag sett den tidigare men den är så pass intressant, att det var väl värt att se om den. http://viaplay.se/hyrbutik/hugh-hefner-2009
  Människor som ensidigt bara bedömer honom som en stollig snuskgubbe, har nog mycket att fundera över.

  Haha... jasså du gillar inte nyorden? Själv rycker jag bara på axlarna åt det mesta nu för tiden av "nutidsfenomen". De får väl köra med sina HEN, eller snippa och gudarna allt vad som det nu skall heta för att det skall vara politiskt korrekt. Världen har ju knappast blivit till det bättre för den saken skull, snarare tvärtom så späds hela tiden motsättningarna på! Det vore bättre om man verkligen agerade med med hjärta och hjärna. Dvs. värna om ALLA sina medmänniskors rätt genom handling, inte i ord av allsköns stolligheter.

  För mig har alla människor samma värde och oavsett kön, eller läggning etc. Jag är faktiskt rätt glad över att vi inte alla är stöpta i samma form.

  Det utkommer alldeles snart en bok i det här brännbara ämnet, hur svensken blivit en parodi på sig själv:

  http://www.bokus.com/bok/9789173375221/den-skenhelige-svensken/

  PS. Negerbollar, de få gånger jag köper någon ute på något café, då beställer jag alltid en "rasistboll" så får väl den bakom disken tolka det fritt. Själv har jag ingen sådan aspekt överhuvudtaget/eller tanke, som nutidsfolket lagt på namnet. lika lite som jag tänker i dylika banor, när jag köper en viss dunkel kulör för att kunna måla mina alster. Jag känner mig helt enkelt inte berörd av idiotin, som fullständigt urartat. DS.

  SvaraRadera