Google+ Followers

torsdag 30 januari 2014

Polisen, justitiedepartementet och alla myndigheter, de ligger hela tiden i bakvattnet i förhållande till de kriminella.

Man kan undra hur svårt det skall vara att hantera situationen, som är här och nu. Istället verkar det som om det skall ta år av tänkande innan man kan hantera situationen och då är den ändock enbart förändrad och inte längre aktuell.

Mao verkar det vara lättare att kröka järnspett än att agera effektivt mot kriminella personer!


Igår satt jag och lyssnade på bilradion för att distrahera det tradiga med att sitta i bilkö. Det diskuterades det oranga kuvertet, där myndigheten stod på sig, att man inte tänkte ändar på rutinerna med att ange kontonummer till pensionärerna. Mot bättre vetande gjorde man det! Naturligtvis, vad annat.... Det är byråkratSverige vi talar om!

En kvinna berättade hur hon hade råkat ut för de alltmer förekommande identitetskapningarna. Det var en historia, som jag dessvärre inte memorerade helt och fullt, eftersom jag inte hade kunnat förutse upplösningen!


Hon hade i vart fall blivit kontaktad av en man, som hade ringt och talat om att 180 000:- hade blivit felaktigt utbetalt till hennes konto, kunde hon nu vara så vänlig och betala tillbaka beloppet.

Kvinnan tyckte att hon agerade som man skall göra. Dvs. hon väntade och såg att beloppet verkligen hade kommit in på hennes konto och att det verkade stämma med vad mannen hade sagt. Först därefter betalade hon tillbaka beloppet till uppringaren.

Kort därefter fick hon en kreditupplysning från Upplysningscentralen, som gällde henne själv. Hon ringde då och frågade vad det gällde. Det visade sig att det var en förfrågan från GE Moneybank och gällde ett billån på 180 000:-.

Sålunda hade mannen som ringt henne, kapat hennes identitet. Tagit ett lån hos GE Moneybank i hennes namn och nu själv tillförskansat sig hela lånebeloppet. Konklusion: kvinnan stod nu med en skuld på 180 000:- till GE Moneybank, som enligt låneansökan som identitetskaparen hade tagit i kvinnans namn genom att kapa hennes identitet.


Det här har naturligtvis sin förklaring i de lånerutiner som numera finns. Det är teknik på gott och ont och de som är satta, att övervaka den s.k. nya tekniken ligger långt efter i bakvattnet! Tekniken har mao börjat spilla över till ont och att alltfler människor blir utsatta för än det ena än det andra.

Jag kan inte längre se något gott med teknikutvecklingen, eftersom säkerheten och skyddet för gemene man är synnerligen eftersatt!

Dessutom en sak till, vi håller på att skapa ett gigantiskt teknikskrotberg, eftersom tekniken hela tiden uppgraderas och miljöförstöringen breder ut sig allt mer hämningslöst. Vi lever mao som om det inte finns några som skall komma efter oss på den här jorden.

 
Hur det ser ut i nutidsmänniskans hjärna behöver ingen längre betvivla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar