lördag 23 november 2013

Man kan få magknip och räserbajs för mindre... eller?

Egentligen behöver man bara öppna Göteborgs-Posten, eller någon annan lokal blaska på nätet för att känna vämjelse. Dvs. om det nu ännu finns journalister kvar värd namnet. 

Det har trots allt blivit alltmer populärt i det svenska samhället, att lägga munkavel på yttrandefriheten. Där är tidningarna inget undantag. De är i alltför många fall ett drev, som saknar aktuellt fokus. Ibland så till den milda grad ibland, att man funderar vilka dolda agendor, som finns med i spelet för gallerierna. 

Eller vad sägs om att dra upp vad någon, sa i radion för elva-tolv år sedan i jämförelse, att det försnillats biståndspengar på x-antal miljoner. http://www.expressen.se/nyheter/riksdagsledamoten-misstanks-for-bedrageri/

I Göteborg fortsätter dokusåpan i oförminskad skala och styrka:

När den "kommunala öppenheten" visar sig vara allt annat än öppenhet, då är väl ändå botten av skittunnan nådd. Dagsfärska nyheter är att PR-konsulter kostat skattebetalarna närmare en halv miljon för råd hur man skall gå runt det svenska regelsystemet.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2187257-kostsamma-rad-skulle-forsvara-granskning

Man kan väl tycka att nu kan det väl inte bli så mycket värre. Men det kan det sannolikt. Till skillnad från kommunalrådet Anneli Hultén är jag fullt övertygad om att vänder man på nästa, minsta lilla småsten kommer man att finna ytterligare skit. Men någon stenvändare har det visat sig att Anneli Hultén inte är, hon skyfflar över dyngan med ena foten så fort det dyker upp något nytt.

Det som förvånar mig är att människor, som man trodde var intelligenta tar dessa personer i försvar och höjer dem till skyarna. Sedan spelar det ingen som helst roll om det handlar om folket i kommunen, eller IFK Göteborg. Börjar man försvara tunnans bottenskrap då är det illa ställt med förståndet, det är min absoluta uppfattning.

Sverige och den övriga världen uppvisar idag en sådan allmän dekadens, att jag än en gång tänker på alla tidigare kulturepoker, som varit genom historiens gång. Det sista spåren av en kulturepok man har lyckats finna, är att den allmänna dekadensen har florerat i fritt fall. Jag är därför rätt övertygad om att historien håller på att upprepa sig med stormsteg. Däremot är jag rätt förvånad över hastigheten på den allmänna dekadensen. Det som jag förut trodde att det kunde röra sig om en 20-30 år, har jag fått omvärdera. Jag gissar att vi nu är nere i en handfull år.

Det går nästan inte att vända blicken åt något håll, så ser man tydliga bevis på hur illa ställt det är bara i Sverige:


F.d. landhövdningen i Norrbottens län, Per-Ola Eriksson, har inte bara suttit på dubbla stolar. Han har förvånande nog fått en skrapa av JO, 2013-10-11, dnr. 4427-2011. Där får Per-Ola Eriksson allvarlig kritik av JO, men mer än så blir det inte, trots att det finns skarpa skrivningar om myndighetsutövande. 


Ytterligare ett ställe där f.d. landshövdingen, Per-Ola Eriksson varit inblandad i är i LKAB:s styrelse. http://gun-m-ek.blogspot.se/2011/12/hahajaja-det-ar-spartider-pa-lkab.html


Det känns inte alls så långt bort ifrån skandalen, som nu fyller Göteborgs-Posten och Uppdrag Gransknings reportage, om vad girigbukarna gör med svenska folkets skattepengar. Invändningar som att det skulle röra sig om aktiebolag går bort, eftersom ägarna inte är några andra än skattebetalarna i slutändan. Jag skulle inte ödsla trycksvärta på om det vore några fattiglappar, som unnar sig semestrar etc. på skattebetalarnas bekostnad. Men nu är det ju inte ens en sådan förmildrande omständighet.

När det gäller LKAB:s klandervärda framfart i Malmberget, är det som en enda lång följetong, utan ände och utan sans och balans. Det är som hämtat ur vilket diktaturstat som helst, där befolkningen fördrivs från sina hem, innan de dessförinnan fått utstå allsköns idioti. http://www.svt.se/nyheter/regionalt/nordnytt/kommunen-lovade-ta-vattenprover-men-inget-hande 

Se även det 2,18 minuter långa inslaget i Nord-Nytt, som finns i länken. Den visar hur Gällivare kommun fortsätter att mörka och håller LKAB om ryggen i alla lägen. Hur förvaltningschefen på MoB i Gällivare kommun kan stå och fabulera inför Nord-Nytt:s TV-kameror, helt utan konsekvenser, är faktiskt helt obegripligt. Men börjar bli en sedvänja i Sverige. Det kostar inget att ljuga, eller fabulera å tjänstens vägnar.


Ständigt läggs nya människoöden till dem, som drabbats av LKAB:s gruvbrytning. Familjen Lundqvist och Häggqvist i Malmberget är bara det senaste tillskottet i denna skara. Det hela blir inte heller mindre problematiskt p.g.a. Gällivare kommuns ageranden, som drabbar de enskilda. 

Hur Gällivare kommun ens, i de nya fallen, kan bevilja rivningstillstånd på en fastighet, utan ägarens tillstånd/eller att husägarna inte fått upplysning om rivningstillståndet, eller detta med vattenkvalitén är bara ännu en och ytterligare totalt obegriplig situation. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar