Google+ Followers

onsdag 6 november 2013

Hon som tårtade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och övriga demonstranter,

borde istället vara upprörda över Migrationsverkets, Justitiedepartementets och Regeringens svinaktiga behandling av flyktingar, speciellt då det rör sig om barn och unga. 

Det finns ingen av de här demonstranterna, som skulle acceptera att bli behandlade som många barn, unga och gamla blir av den här Regeringen.

Men istället har de här infantila demonstranterna än en gång visat prov på, att de precis ingenting har förstått av det stora hyckleriet, som pågår i Sverige. Jag blir alldeles mållös.

Mycket allvarligt blir det också, när man går till handgripligheter och försöker tysta yttrandefriheten. De här människorna kan inte ens stava till demokrati. De förstår inte ens, att deras handlingar bistår något ohyggligt, som kommit oss allt närmare. Sveriges politik gynnar inte Sverige, svenskarna, eller mänskligheten, det gynnar enbart korruption och människor utan etik och moral.

Hur man dessutom kan sila mygg och svälja kameler är totalt obegripligt, eller är folk så enfaldiga, att de följer blint med i mobbningsdrevet, utan den minsta tanke, eller reflektion vad som felas i det här landet.

Tårtningen och demonstrationerna torde än en gång ha gällt Sverigedemokraternas invandringspolitik. Det är ju det mantrat som ständigt upprepas i mobbningsdrevens spår. De borde istället studera hur det var möjligt, att Hitler kom till makten, kanske skulle polletten trilla ner då.

JA, jag sa kanske! Under tror jag inte längre på.

Ärligt och uppriktigt har jag tappat räkningen på alla inhumana beslut om utvisning, som den här hycklande Regeringen bistått med. Speciellt när det gäller barn och ungdom, som ägt rum enbart det sista åren. Det går inte en vecka utan att man hör talas om barn och ungdom, som utvisas till länder som de inte vistats i sedan de var mycket små/väldigt unga. Så sent som förra veckan skrev jag än en gång på en namnlista: http://www.namninsamling.com/site/get.asp?fender79#.Um_L73RPI0E.facebook

Hur kan vi i det här landet, vara så inhumant dysfunktionella, att man låter dessa människor vara kvar i landet under massor av år, för att sedan ge dem foten och förpassa dem till länder, som de inte har någon anknytning till. Oftast talar de inte ens språket i ursprungslandet och jag vet inte ett enda fall där man kan anta, att det kommer att gå barnen väl efter avvisningen. DET är väldigt svårsmält!

Igår ringde mig en förtvivlad ung människa, som är en av alla dessa ensamkommande flyktingbarn, som varit i Sverige sedan barnsben, men som sitter fast i ett Moment 22 av dignitet. Att en ung människa som bara varit ett barn vid ankomsten till Sverige, ensam och helt utlämnad, inte efter fem år får chansen att bli svensk medborgare och gå vidare i livet. Det är totalt obegripligt, men det gäller också att vara rätt sort ensamkommande flyktingbarn. Sverige är verkligen ett så fruktansvärt inhumant och hycklande land, att jag tycker det är vämjeligt.  

Telefonsamtalet gällde oron över bäste vännen, vars framtid nu hade slagits i spillror. Man kan länge undra hur polisen kan få storma in i en skola och hämta en ung människa direkt från skolbänken, sedan sätta denne unga människa i förvar för utvisning, under förhållanden som inte ens återfinns bland dem som sitter i Kumlabunkern och är tungt kriminellt belastade. DET är totalt obegripligt! Jag fick mig berättat, att de som besökt denne unge människa inte ens får krama om, eller ens får vidröra personen. Om inte det är kvalificerad psykisk tortyr som svenska Regeringen bistår, då vet jag inte vad som skulle kunna vara det!

Dubbelmoralen skall vi inte ens tala om. DET borde de här demonstranterna istället ta fasta på och att det finns de i Riksdagshuset, som tycker att vår invandringspolitik är käpprätt åt skogen, men också fundera hur det kommer sig att de tycker så. Det borde om något få dessa demonstranter att stilla sig och fundera hur vår migrationspolitik egentligen ser ut. Men icke sa nicke!


Man behöver bara granska hur Migrationsverket sköter sina åtaganden, dvs. behandlar människor, hur biståndspengar fördelats och vem som har fördelat dessa och all den korruption som förekommer i dess spår. Mer intelligent än så behöver man inte vara.

Det hela är så sanslöst, att man slår sig för pannan. Sverige och dess regering har blivit en riktig lekstuga, där människor är av underordnad betydelse, huvudsaken är att det SER fint ut på ytan. Sedan vad som pågår i det fördolda det är tydligen av underordnad betydelse.

För egen del ser jag att barn och unga människor i första hand får stanna i Sverige och att man åtminstone har så pass mycket etik och moral, att man gör Barnkonventionen till svensk lag. 

Den 24 oktober var jag på en konferens anordnad av Institutionen för socialt arbete, Göteborgs Universitet, som bar programtiteln "En barnvänlig välfärdsstat?" 

Man behöver inte precis vara atomklyvare för att inse, hur illa ställt det är i det här landet, med tanke på programtiteln. Men det var skönt att höra att även forskning visar det jag själv insett för mycket länge sedan. Jag var förtvivlad redan när jag jobbade på tingsrätten och insåg hur illa allt egentligen är. Samordning existerar överhuvudtaget inte mellan någon myndighet och verksamhet. Inte bryr man sig heller om att följa upp, eller sätta in åtgärder i ett tidigt stadie. Liksom att en helhetssyn verkligen saknas över lag ute i samhället. Sverige är nån-annan-nismens förlovade land, det är alltid någon annans bord och det hela påminner mer om fältslag på sandlådenivå än vuxna människors arbetsområden.

Det är så förtvivlat galet, att man verkligen skulle behöva riva upp precis allt och göra om helt och hållet!

Barn och ungdomar far verkligen illa och är en strykklass för sig, det behöver man inte betvivla. Det är bara att se till de domar och vad som hänt i Sveriges olika kommuner under den senaste veckan. Hela rättsväsendet behöver också sättas under lupp, därför att nu är det verkligen så illa ställt det någonsin kan bli.


När det gäller barninvandringen, är det många pållar som är på grönbete bland de styrande. Förstår man inte ens så elementära saker på alla departement och i regeringen, att ett barn kan mycket väl läka trauman som de genomlevt innan de kom som flykting till Sverige. Men skall man tala om "barns bästa" måste man inse, att mottagandet har den allra största betydelse. ALL forskning visar det dessutom!

När skall priffarna i Regering, Migrationsverk, Justitiedepartement och Socialdepartement förstå det?

De senaste dagarna har jag plöjt igenom fortsättningen på boken "Svensk Maffia", av Lasse Wierup och Matti Larsson, uppföljaren och fortsättningen heter "Svensk Maffia: fortsättningen" http://www.bokus.com/bok/9789172322417/svensk-maffia-fortsattningen/

Det är så man funderar hur många dolda agendor som egentligen finns och vart det här landet är på väg någonstans. Regering & Riksdag har helt och hållet tappat greppet.

10 kommentarer:

 1. Svenska regeringen har instiftat en bra skarprättare, som förestår dem: Migrationsverket.

  Var är svenska folkets röst, tårtkastaren och alla demonstranter som fanns igår i centrala stockholm, som demonstrerade mot Jimmie Åkesson.

  http://www.dn.se/sthlm/stor-protest-vid-migrationsverket/

  SvaraRadera
 2. Såg intervjun i Aftonbladet med tårtkasterskan, http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/samhalle-och-politik/article24056.ab
  snacka om hjärntvättad och förvirrad människa. Det är rent skrämmande att sådana får gå runt i vårt samhälle.

  SvaraRadera
 3. Finns inte så mycket mer att tillägga.

  Det börjar bli en skrämmande utveckling i samhället, när man inte ens drar sig för att hävda att en svensk partiledare i Sveriges Riksdag vill inrätta arbetsläger. Nog låter det mer än lovligt sinnesförvirrat det hon hade att säga. Måste vara fullt åtalbart dessutom, att uttrycka sig på detta sätt. Är nog ett rent och solklart förtal.

  Angripa en människa vare sig det är med en tårta, eller med knytnävarna borde rimligen klassas lika enligt lagen. Det finns inget som helst försvar i att någon är en officiell person, man ger sig inte handgripligen på en person, vare sig det är med tårta eller något annat. Då är det något som klickar uppe i hjärnkontoret.

  Är det detta som vi skall lära det uppväxande släkten, att med våld driva sin vilja igenom och att det är vissa tankar som är rätt, bara det är de tankar som man själv står för, någon annan får inte tycka något annat. Då har man allvarligt skadat yttrandefriheten och illa förstått vad det är man bistår. Bland dylika människor vill då inte jag ha något samröre med.

  Jag vet snart inte vad jag egentligen tycker är värst. Men kan man inte ta en debatt då kan man lika gärna lägga ner och gå och gömma sig under första bästa stubbe. Då borde man inte befinna sig ute i det offentliga rummet överhuvudtaget.

  Idag har varit en sådan dag, där jag bara fått nog av de hycklande människorna, som skall driva sina egna åsikter till det enda tänkbara! Dessutom påstå att de står för någon positiv anda, är så magstarkt att jag blir spyfärdig!

  SvaraRadera
 4. Såg Mona Sahlin på nyheterna, hon var starkt oroad över hur demokratiska spelregler sätts ur spel. För en gångs skull har hon förstått det oroande, när man är villig att släppa loss de som inskränker yttrandefriheten.

  Synd bara att inte journalisten ställde några motfrågor till henne. Hon har efter sitt utträde som partiledare för Socialdemokraterna talat ur skägget och berättat hur illa vissa saker passat henne, som partiet fattat beslut om. Kanske gick möjligheten förlorad att få vetskap om hur allt förvandlas till teknikaliteter genom politiska partier, som blivit cementerade i något som de inte från första början stod för. Kanske har hon egentligen förstått bedrägeriets vidd och att det egentligen finns en uppsjö av möjligheter att välja på.

  Kanske har hon äntligen förstått, att vi åter är fångade i djupa orättvisor och än mer skrämmande blir det, när man serverar dem som de enda tänkbara sanningarna.

  SvaraRadera
 5. Såg på Bengt Pohjanens FB sida att han tagit upp att författaren Mikael Niemi hade tårtat honom ostraffat. Han beklagade sig över att en åklagare i Haparanda inte tyckte att det var något att haka upp sig på. Det kan man verkligen beklaga. Men hur Pohjanen är funtad när han i samma ögonblick tycker att det är helt ok att Åkesson blir tårtad då kan man undra hur det står till uppe i huvudet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men herregu! Inte har jag tyckt att det är okej att Åkesson blir tårtad? Var har du fått det ifrån`Vilken skymf mot mig! Varför?

   Radera
 6. Jadu, inte vet jag hur Bengt Pohjanen tänker med sitt agerande om tårtningen av Mikael Niemi, som han fick utstå. Kontra Jimmie Åkessons tårtning. Om han i egenskap av medmänniska och präst inte kan inse likheterna, tja, vad har jag då att tillägga... Inget, kan jag tycka. Visserligen är jag ytligt bekant med Bengt Pohjanen av vissa anledningar och har även besökt honom i Överkalix, men jag själv finns inte med i hans "vän"krets på FB och vet inte heller vad som står där.

  Däremot har jag läst: http://www.dn.se/kultur-noje/byskvaller-eller-klasskamp-bakom-forfattartartning/

  SvaraRadera
 7. Återigen! Ingen människa ska behöva utstå sådant! Jag har inget med byskvaller att göra. Jag har lämnat Pajala 1961. Har inget ogjort med någon bybo där.
  Läs det här: http://www.expressen.se/kultur/hot-gar-hem-1/

  SvaraRadera
 8. Bengt Pohjanen, jag anser inte att någon, någonsin skall tårtas.

  Vilka inlägg som finns här i min blogg, brukar jag svara på/uppmärksamma. Liksom jag gjorde så länge jag bloggade för NSD och NK. Här är det enklare eftersom alla inlägg som görs plingar ner i min mailbox, så var det inte varken i NSD eller NK, utan det var mer slumpen som gjorde att jag uppmärksammade nya inlägg om det var i en tidigare blogg. Jag kan för mitt liv inte påstå att jag kände mig väl till mods när jag läste dina två svarsinlägg, som var svar till tidigare anonyma inlägg.

  Jag minns mycket väl, när Mikael Niemi tårtade dig. Det är också en av anledningarna till, att jag fått fullständig och kompakt avsmak för Mikael Niemi som person.

  Sedan har hans författarskap bara handlat om ett enda bra verk, "Populärmusik från Vittula". Det gör honom inte heller till någon större stjärna på författarhimmelen. Hans agerande och handlingar till ett minimun i min världsbild.

  Dina böcker, Bengt Pohjanen, däremot och ditt livsverk mod att vara den du är, är jag helt övertygad om att jag även i fortsättningsvis kommer att ha full glädje av.

  Sedan ang. FB har jag fått mig berättat, att tårtningen av Jimmie Åkesson skulle kunna vara förmildrande, eftersom det nu rör sig om honom. Vad jag förstått har du inte haft något att tillägga om det. - Som jag skriver vet jag inget om det, eftersom jag inte finns med på din FB sida.

  Artikeln som jag länkade här i mitt svar, där Mikael Niemi genom journalist försökt sig på att freda sin tårtning av dig, den är för mig enbart en fortsättning på hans klandervärda uppförande och inget annat.

  Så käre Bengt Pohjanen, jag förstår din upprördhet.

  Mitt ställningstagande om tårtning och att man försöker strypa yttrandefriheten och demokratin, är ett mycket allvarligt brott för mitt vidkommande. Vad jag förstått av den som berättade om din FB sida, så tog åklagaren i Haparanda inte upp detta. Vilket inte precis förhöjer mitt förtroende för det "nya" rättsväsende vi fått. Det har gått så långt nu att det finns ett mycket uttalat godtycke och segregering i vilka brott som överhuvudtaget når domstol och domstolarna, skall vi inte ens tala om.

  Hela samhället är i mina ögon under moralisk och etisk upplösning, där girigheten och egoismen är ledstjärnan.

  Skall man med någon form av våld tvinga igenom sina egna åsikter har man mycket ännu att lära om livet. Varje människa måste ställa dig frågan, var går gränsen och när är gränsen överskriden.

  Tårtning eller hot kan jag själv svara på är min gräns.

  SvaraRadera
 9. Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Hon som tårtade Sverigedemokraternas partiledare J...":

  I used to be recommended this blog by way of my cousin. I'm no
  longer positive whether or not this post is written
  via him as no one else realize such unique approximately
  my problem. You are incredible! Thank you!

  Check out my web-site :: web site ()
  ********

  You have delete your post, so it´s no use to answer anything at all!/Gun Ek

  SvaraRadera