Google+ Followers

måndag 10 juni 2013

Hokuspokuspolitik, sade bostadsministern om Socialdemokraternas förslag i gårdagens Agenda,

som handlade om renoveringarna av alla förfallna hus i "Miljonprogrammet" från 1965–1975, som följde efter ett riksdagsbeslut 1965. Enligt statistiska centralbyrån byggdes 1 006 000 nya lägenheter i "Miljonprogrammet".

Men sossarnas Veronica Palm, hon fortsatte ändå att bluddra på, trots att bostadsministern talade om flera gånger, att regeringen inte var intresserad av att mer pengar skulle hamna i några privata fickor och att det inte är så att fastighetsägarna har svårt att få lån. 

Bostadsministern hänvisade också flera gånger till Stena fastigheter, som lyxrenoverar och gör därmed de flesta nuvarande hyresgäster bostadslösa, eftersom de inte har råd att klara av den hyreshöjningen som blir. Men Stena är inget undantag, utan snarare en av väldigt många fastighetsägare med samma stuk.

Vad ingen av dem sa var, att det tragiskt nog inte har lagstiftats, medan det borde ha skett, för åtminstone 20-30 år sedan. Det är än en till sak, som får mig att med rimliga skäl anse att politiker, de är inte ens kapabla till vanlig hederlig kulramräkning! De borde inte ha sådant inflytande som de har. Skrota allt vad politik heter och använd normalbegåvade människor istället till att ställa Sverige på rätt köl. Vi behöver inte några fler giriga ansikten i det här landet, som skall tillfredsställas till varje pris, eller fler bockar till trädgårdsmästare.

Vid varje hyresuttag lägger varje fastighetsägare på en del av hyran till framtida renoveringar. Jag personligen har aldrig någonsin hört talas om att någon fått hyressänkningar, när räntorna har dalat nedåt, eller när bostäderna är i så dåligt skick, att de inte motsvarar bostadsmarknadshyrorna. 

Om man ser till bostadsrätter där det varje år avsätts en del av hyran till en reparationsfond, det borde också genom lagstiftning har skett vid vanliga hyresrätter, eftersom vi nu har fastighetsägare i det här landet, som är mer än lovligt giriga. Dessutom har visat sig inte kunna hantera det här själva. De som klarat av det verkar tämligen lätträknade. Den dagen jag får uppgifter om att det finns dylika fastighetsägare, skall jag personligen omnämna dem.

Hur illa de här fastighetsägarna dessutom sköter sig, dokumenterades och vidimerades av Erik Stenberg, prefekt på KTH Arkitekturskola, som menade att husen i miljonprogrammet har oförtjänt dåligt rykte och att de var bland det bästa som byggts i Sverige! 

Han sa att de var lätta fixa till. Det betvivlar jag inte ett enda ögonblick med tanke på hur många lägenheter/bostäder jag själv har fixat till. Han sa också att de var stabila, enkla system, som gick lätt att justera, från 3:or till både 4:or 5:or, inkl. mindre lägenheter. T.o. m. stambyten var inte några större grejor, eftersom de gick att fixa utifrån trapphusen!

http://www.svt.se/agenda/miljonprogrammet-battre-an-sitt-rykte

Själv är jag rätt övertygad om att skulle man lagstadga om en fond på varje hyreslägenhet, skulle inga dylika framtida problem överhuvudtaget dyka upp. 

Hade man dessutom haft en politikerkår, som varit något så när räknekunnig eller medveten, hade det överhuvudtaget aldrig uppstått dylika problem, eller några bostadsbrister. 

Det är lika urbota korkat som att satsa på att avfolka och tvångsförflytta hela övre Norrland och bara roffa åt sig kapitalinkomster, som kan genereras därifrån till statskassan. Malmberget och LKAB är ett strålande praktexempel!

Får det här fortgå 20-30 år till kommer man få ett kallsup i det här landet, som heter duga. 

Girighetens människor skördar varje dag många oskyldiga offer. Personligen undrar jag hur länge till skall det få ske?

Är det tänkt att vanliga människor skall bo i pappkartonger i framtiden?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar