Google+ Followers

lördag 8 juni 2013

Allting i livet tycks vara relativt, beroende på vems perspektiv det utgår ifrån.

Jag konstaterade att jag har nog varit lite upptagen den sista tiden. Jo, visst har jag känt till att det vankats prinsessbröllop, men det var sanning att säga först när jag nyss slog upp huvuduppslaget i tidningen, som jag insåg att det var idag.

Lyssnade nog också igår, vid närmare eftertanke, på farhågorna för att en sopbrandsstank skulle lägga sig över Stockholm om vinden vände. Det lät inte trevligt, att den kungliga huvudstaden riskerade sopbrandsstank en dag som denna. Människor som gått man ur huse med klädnypor för näsan, det hade nog inte varit någon hit precis. 

För att inte tala om vad det hade inneburit för bröllopssällskapet. Efter den minst sagt olycksaliga förlovningen med häradsbetäckaren, är prinsessan sannerligen värd ett bättre öde.

Här har vi 2 års kalas om ett par timmar. Det fick bli sent födelsedagskalas för att mamman tant doktorn skulle ha fått sova ett par välbehövliga timmar, eftersom hon jobbat inatt. 

Men jag klagar verkligen inte. Jag hann läsa Två Dagar till frukosten imorse i godan ro. Sedan har jag hunnit med att vara ute och plantera om lite, som jag vill ha det! Förnöjd är jag åt de nyinköpta jordgubbsplantorna och att de engelska har fått maka ihop sig rejält. Det blir nog bra det här. Bara solen nu ville lysa lite, så att att allt skall smaka gott och frodas.

Den här vintern har gått hårt åt den uppmurade så/odlingslådan och jag inser, att det var ett stort misstag, att inte täcka den på ovansidan under vintern. Nu går jag här istället och funderar om den skall lagas och putsas på nytt, eller om jag rent av skall plantera in växter i springorna som frosten sprängt.

Veckan som gått har varit en väldigt underlig vecka och jag kan inte låta bli att tänka på uttrycket: "om man undrar vad Gud menade med dem han gett pengar och makt, skall man bara betrakta dessa".

Ibland blir de här personerna med två räkmackor fastklistrade under vardera fotsulan rena underhållningsvärdet:

Politikerna som struntar i folkomröstningar, vad säger det egentligen om dem egentligen. Eller ta bara det här lattjolajban gänget, som varit föremål i KU.

Jag står och tvekar vem som skall borde utses till veckans förstapristagare.

De nominerade är i min lista:

Utrikesministern Carl Bildt, som glömde passet och torskade i den ryska gränsen. Ovan som han är att resa omkring, måste man väl trots allt bedöma det här, som rena rama "öststatsfasoner", att han måste visa upp sitt pass. Det måste ha kommit som en fullständig överraskning för honom, att man behöver ha passet med sig.

Eller vad sägs om den andra nominerade stackaren. Den saudiske prinsen, Alwaleed bin Talal, vars heder och ära tidningen Forbes knäckte genom att placera honom alltför långt ner på listan över världens förmögna. Det blåste orkan i det prinsliga navelluddet. Nåja, prinsen är i gott sällskap, när det gäller att vifta omkring imagen som pengamagnat.

http://www.svd.se/naringsliv/saudisk-prins-planerar-stamma-tidningen-forbes_8248572.svd

Nu är det väl lika bra att jag lägger täcket på tangentbordet, så jag inte får ännu en svart prick i president Obamans övervakningssystem. Jag gissar att jag så här långt är innehavare av en stor svart plump, eftersom jag skrivit om den amerikanska armésoldaten Bradley Manning, drönarnas underbara nya värld, amerikanska investmentbolag, som var infarten till den ekonomiska världskrisen m.m.

Det enda som armésoldaten Bradley Manning har gjort sig "skyldig till", är att han avslöjat vilka krigsförbrytelser, som USA än en gång gjort sig skyldiga till, när han rent allmänmänskligt inte klarade av att förtiga vad som egentligen pågick. Det är med andra ord inga brott alls! Dylika rättegångar, utan insyn talar sitt eget tydliga språk hur illa det är ställt i USA.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16889036.ab

Nu tror USA på fullt allvar, att omvärlden än en gång skall duperas och människor hjärntvättas till att tro, att USA är Guds utsända. 

So help me Good...

 

2 kommentarer:

 1. Värt att veta är denne prins, Alwaleed bin Talal bl.a är delägare i ökända amerikanska Fox News och banken Citigroup.

  Kolla gärna in dokumentären "Alwaleed - Businessman, Billionaire, Prince (2005)".

  SvaraRadera
 2. Hej Dennis Nilsson!

  Har nu sent om sider försökt att hitta dokumentären på webben, men hittar dessvärre ingen sida, som är "hanterbar". Sålunda kan jag inte se den om den inte sänds på någon av TV:kanalerna, som har play via webben, eller direkt i TV-rutan.

  Synd!

  SvaraRadera