Google+ Followers

onsdag 5 juni 2013

Det är inte bara människor med dunkel bakgrund som förorsakar bränder.

Nyss läste jag om en bäver, som orsakat en skogsbrand väster om Bodträskfors - Det ligger någonstans i tjottahejti (om du frågar mig).

Var det nu så att bävern pga. utebliven fritidsgård och brist på vettig sysselsättning/fritidssysselsättning hade satt fjutt på skogen?

Skulle inte tro det.

Enligt välinformerad källa, skulle bävern ha fällt träd över en kraftledning vilket orsakat gnistbildning. Varvid branden pga. det varma vädret varit ett fullbordat faktum.

Fråga återstår nu vad försäkringsbolaget skall vidta för inställning till detta. Folk med enbart trafikförsäkring, som fått sina bilar uppeldade av ligisterna får i alla fall stå notan själva. Vilket leder mig till, att ställa mig bakom uppfattningen, att föräldrarna till dessa minderåriga barn, eller ungdomarna själva skall ringas in och stå kostnaderna, som de förorsakat. 

För bäverns del kan man väl tänka sig, att man placerar ut den i de skogar som blivit alltmer ovårdade och igenväxta, trots arbetslöshet och annat elände.

Men steget dit verkar oerhört långt, eftersom det bland pseudovetenskapens hantverkare (= politikerna) råder ett tillstånd av:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar