lördag 18 maj 2013

Staten sålde ut 24 Apotek till Wallenbergs riskkapitalbolag för ett häpnadsväckande pris: 225 miljoner kronor.

Tre år senare har Wallenbergs riskkapitalbolag sålt Apoteken vidare för över 600 miljoner kronor!  

Det betyder 40 % i årlig avkastning för riskkapitalbolaget, inte illa pinkat av regeringen att ge speciella kapitalister orimliga favörer. Vad svenska folket fått ut av det, vet vi alla som är vid något så när medvetande, när det gäller alla utförsäljningar och nedmonteringar av Sverige.

Jag vet inte hur det är med dig som läser det här, men jag blir fruktansvärt upprörd över att regeringspotentaterna inte tar ansvar över statens egna ägda bolag, LKAB. De borde sannerligen göra rätt för sig gentemot privatpersoner, som de drabbat i Malmberget. De håller som bäst på att föröda en hel kommun med statens och regeringens goda minne. När Jonas Sjöstedt (V) mötte i en kortare partidebatt, näringsministern Annie Lööf (C) (som tagit över efter Maud Olofsson), valde hon systematiskt, att INTE svara på varför man väljer bort detta med gruvskatt. Något som är fullständigt rimligt.

Men jag vet inte om det är så mycket bättre med den andra flanken pseudovetenskapare, det var ju under sossarnas era som det hela tog sin början: "Vi möts i domstol", var ju fd statsministern Göran Perssons hälsning, när Gällivares kommunpolitiker inte ville acceptera förhållandena.

Ansvarig för utförsäljningen av de 24 Apoteken till Wallenbergarna var i vart fall socialministern Göran Hägglund (KD), som tiger och vägrar svara på frågor, när tidningen Dagens Industri vill ställa frågor kring den minst sagt märkliga och hårresande affären. 

Sedan att regeringen sitter i knä på Wallenbergarna, det kan man notera med tanke på att de satt en Wallenbergare i LKAB:s styrelse (statens eget gruvbolag). Det kan knappast heller vara någon tillfällighet.

Detta läste jag till frukosten igårmorse i Dagens Industri. Inte jordens bästa sätt att börja dagen på. Nu menar jag inte själva tidningen Dagens Industri, den är alltid lika uppfriskande att läsa, utan läsa om det här eländiga människorna, som har oss vanliga dödliga i sitt våld och som de hela tiden för bakom ljuset!

Senare på eftermiddagen kolla jag mina PPM fonder, som jag inte kollat sedan oktober förra året.

Mina fonder hos AMF och Skandia hade det skett utdelning, inte den hos Wallenbergarnas SEB. Jodå, helt rätt. Man skall nog inte ha med alltför giriga att göra. Det blir nog ett fondbyte här under helgen, i detta unkna pensionssystem som vi medborgare har tvingats in i.

Jag minns vad jag fann av kuriosa om Wallenbergare, när jag skrev och satte upp en föreställning till SKF:s 100 års jubileum. En föreställning som både spelades in och upp. Jag hittade många roliga papper, när jag tog plats bakom SKF:s ridå och speciellt att få förmånen att följa Sven Wingqvists fotspår, bl.a. hans skrivbord, som någon förutseende person hade sett till att spara.

Vid ett jubileum så hade en person blivit presenterad för Wallenberg av Wingqvist med orden:
- Här skall jag presentera dig för en äkta kapitalist.
Wallenberg hade surt muttrat till Wingqvist:
- Du är ju själv kapitalist. 
- Nu sa jag en äkta kapitalist, hade Wingqvist svarat, en sådan som inte unnar någon annan något!

Sent gårdagskväll såg jag på Kunskapskanalen ett program som jag inte haft möjlighet att se tidigare, Kapitalismens återvändsgränd:

http://urplay.se/Produkter/175205-Varlden-Kapitalismens-atervandsgrand

Vill du har en grundläggande ekonomiutbildning på ett sådant enkelt sätt att varje människa kan förstå det oavsett tidigare referensramar. Tror du att lilla Sverige är intelligentare, se detta program. ALLA är berörda av denna stora bluff! Ingen undkommer den heller...
http://www.riksbank.se/sv/Press-och-publicerat/Press-och-debatt/Pressmeddelanden/2008/Riksbanken-omfordelar-guld--och-valutareserven/ 

Hittar du något om Sveriges nuvarande guldinnehav och hur mycket som sålts, lycka till!

Nu är jag medveten om att jag redan tidigare skrivit om när nationernas guldreserver, började lånas och i många fall helt enkelt säljas ut, dvs. ingå i den stora bluffen, som bara leder rakt ner i riskkapitalens ledband och undergång. Men det är så allvarligt att det gott och väl kan skrivas om än en gång! Kriser har kommit och gått, så är det. Men en dag tar det faktiskt slut.

Det är ett koncept som absolut inte kan hålla och som jag ser att Sverige har ingått i, svalt bluffen med hull och hår. Man kan bara tillfälligt spackla över sprickorna, men det är ingen hållbar strategi. Vi tror att det bara är Grekland, Spanien etc. som ligger risigt till. Men det är bara att se hur det här landet har urholkats snabbt, det finns inte ens en arbetsrätt värt namnet. 

Utnyttjandet av andra människor i andra länder har dragit med sig något som vi i storstäderna, naturligtvis får känna på först och mest. Dagligen kommer det propåer från polisen till "Grannsamverkan" över ligor och privata tillresta som slagit sig på allsköns inbrott och stölder.

Själv har jag under väldigt många år undrat hur det står till med Sveriges ekonomiska säkerhet. Det redovisas aldrig hur man än bär sig åt för att verkligen få veta det!

Har de här pseudovetenskaparna som suttit vid makten, helt enkelt satt oss rejält på pottkanten och sålt ut hela vår guldreserv. Det enda fasta av värde. 

Det finns en helt osannolik mörkläggning, som pågår mitt framför näsan på folk och har gjort det ända sedan de här värdelösa papperspengarna och girighetens folk fick världsmakten: det hela handlar om "Fiatvaluta" och "Ponzibedrägeri"
Värdelösa papperspengar


Jag rekommenderar dig verkligen att se programmet, om du inte är medveten om den ekonomiska bluffen som äger runt i världen och där världens regeringar är inblandade ända upp till halsmandlarna!

6 kommentarer:

 1. Gillar din räknekonst, men den har inte slagit igenom i rikets styrande kretsar. För övrigt har jag åter blivit massmedial, under full frihet, på Hälsingetidningarnas hemsida, som kulturbloggare:
  http://blogg.helahalsingland.se/
  bästa hälsningar
  JON

  SvaraRadera
 2. Aha.... betyder det att du giver din egen blogg på båten, eller kör du stereo?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, varken eller. Jag kommer att göra om min personliga blogg, men jag måste fundera över inriktningen. Det finns inga villkor knutna till den nya placeringen, och fördelen är att basen är så mycket bredare. Jag modererar den själv. Som du kanske märkt har NKs bloggar nu blivit helt utan kommentarer, eller näst intill. Vad var det bra för?/JON

   Radera
 3. JON har du slagit dig på 100 000 kronors gåtor? NOPP! Kan inte svara mer än att jag vet att det pågått påtryckningar under väldigt lång tid. Anledningen till att jag åkte ut från NK, var inte den som du fått dig serverat!

  Politiker och Stiftelser skall man inte underskatta. Kliar du mig på ryggen så kliar jag dig på ryggen-fungerar fortfarande fullt ut.

  Mer obegripligt varför min blogg på NSD 8 av 10 gånger kommer upp på Gve.sidan, trots att man där inte har några lokala bloggare alls. Journalister är inte journalister längre, utan det har helt plötsligt blivit viktigare, att vi får veta genom deras bloggar vad de käkade till lunch eller om de får "livspusslet" att gå ihop.

  Har försökt både med humor och med rak fråga till red. att få någon förklaring till att min blogg har börjat dyka upp lokalt. Men nada! Klickar man på min bloggbild så kommer också bloggen upp. Fullt sökbar är den också fortfarande på webben och i NSD:s eget register. Ser också av mitt räkneregister här, att det är många sökningar från NSD bloggarkivet.

  Jag har plockat över hela mitt bloggarkiv från både NSD och NK. Däremot orkade jag inte plocka över inläggen från NK-bloggen. Det har jag däremot gjort med NSD-bloggen, men då i parti och minut, eftersom det nästan alltid var väldigt många inlägg blev det ett omöjligt jobb att plocka över inläggen ett och ett. Det publicerade blogghatet till trots gjorde jag det, det var NSD som själva var moderator där!

  Många andra inlägg släppte de aldrig igenom, fick veta det av personer som inte kunde förstå att deras inlägg inte kom in, medan blogghatet kunde få göra det. - Vet inte men det fanns kanske en tanke bakom det också. Vad vet jag och jag bekymrar mig inte så mycket i det egentligen, bara synd att man missbrukat sin ställning och inte låtit alla kommit till tals isf.

  Eftersom det aldrig förekommit några ekonomiska transaktioner oss emellan ang. bloggarna på NSD och NK, så äger jag "bloggtexterna". Det var länge sedan det förekom några ekonomiska transaktioner oss emellan (NK och NSD) jag knäckade extra för både tidningarna under den tiden jag jobbade på tingsrätten i Gve.

  Men NSD fortsätter att håva in reklampengarna, när man läser inläggen på NSD istället för här.

  Det låter väl bra att du själv modererar i helahalsingland-bloggen. Tror att det är bra att göra så, eftersom de som gör inlägg tycks tro att man vet vem som är insändaren.

  SvaraRadera
 4. Hmm, ibland undrar man vilka makter som styr orden på webben? Om du vill får du förstås gärna sätta upp den nya sidan som rekommenderad. För att inte tala om att du gärna får kommentera. Kattor och Berlusconi exempelvis. /JON

  SvaraRadera
 5. Det är naturligtvis de som har makten som styr orden på webben.

  Inget bra webbadress du har angivit! Man hamnar rakt ut i geografin.

  SvaraRadera