Google+ Followers

tisdag 14 maj 2013

När hela TV-utbudet blivit en seeeeeeegdragen melodifestivalslager = Eurovision Song Contest. SUCKA mitt hjärta SUCKA!

Men ursäkta, finns det verkligen människor, som ens orkar hänga med i alla dessa deltävlingsuttagningar, snack, mellansnack, kulturnyheter, genomspelningar av alla bidrag, funderingar, ännu mer gestikuleringar, deltävlingar, ännu ännu ännu mer spekulerande, filosoferande

Skall man lyssna till frekvensen och rapporterandet, måste det vara fråga om något världsrevolutionerande i annalkande. Finns det överhuvudtaget något liv att räkna med efter Eurovision Song Contest?

Förut var det en svensk uttagning och sedan final. That´s it! Det räckte och blev över... 

Men nu. En hysteriskt uppsjåsad apparat. Det är värre väst som gäller.

Vem var det som kom på den idiotiska idén, att lägga licenspengar på alla dessa deltävlingar, snillen spekulerar dåligmusikprogram etc. Ärligt och uppriktigt talat så orkar jag snart inte ens bemöda mig med att slå upp programtidningen. Man kan lika gärna lägga ner den direkt i kompostpåsen som våtbackup.

I söndags slog jag upp veckans programtidningen med uschan i mej Petra Medes nylle på uppslaget. Man kan få frossbrytningar för mindre! Å VEM bryr sig i vad hon skall ha på sig, Ers Kungliga Tröghet.
 
Vad är denna människa känd för? Jag har ännu inte förstått det.

En programledare, som inte kan säga tre meningar, utan att på denna korta tid ha framfört ett dussin svärord, eller något som är fullständigt plumpt och totalt obegripligt.  

I år har jag bara totalvägrat. Funderar allvarligt på att gå i strejk över att behöva betala TV-avgift. Betala för något som uruselt som SVT har blivit. Det är inte klokt. 

På måndag kan man se på "100 procent Bonde", "Borgen" och "The newsroom". Sedan är det noll att se på fram till söndag kl. 18.15 och då är jag oftast och passar på att njuta lugnet. Ibland råkar de ha misslyckats totalt med TV-programmen och något sevärt råkar dyka upp. Men det är numera väldigt, väldigt, väldigt sällsynt.


Skall man kika på någon annan TV-kanal, är det nästan stört omöjligt att se något utan en himla massa reklamavbrott. 

HUR är det tänkt att en hjärna är funtad, med alla dessa reklamavbrott? 

Ful tanke av mig, men undra om de gör likadant hemma i sovrummet också:

- Vänta älskling, flåsa inte så högt, därför att nu blir det avbrott för reklam, nyheterna och reklam, sedan kan vi ta upp tåten där vi lämnade den. Ja, eller inte tåten precis....

- Oj, älskling, visserligen kom vi just igång, men nu blir det lite reklamavbrott på ca 8 minuter!

Skall man hamna på Petra Mede nivå eller vad? En tanke sedan har sammanhangen fullständigt upphört...  Inte är det undra på att TV:n har utvecklats till världens bästa sömnpiller.

Eurovision Song Contest i dagarna tre (3)!!! - Jag bara säger: Nej, tack! Nu är det fyllt ända upp över hårsvålen! Jag skall nog helt och hållet övergå till att åka rullskridskor på vinden. Men för er som ställer kosan till Malmö:

Uppsök Stortorget i Malmö  istället så får du syn på denna begivenhet, som är på bilden. Den har en annan fördel också, den är tyst och har inte 758 olika former av dåliga upprepningar!
I bakgrunden syns Apoteket Lejonet med unik inredning. (Malmö Rådhushall och tingsrättsbyggnaden, där har jag en gång i tiden jobbat). Rådhuset med Knutssalen - Knutshallarna går inte av för hackor. Gränderna kring Lilla Torg är också väl värd att botanisera runt. Missa inte Djäknehusen och Hedmanska gården i ena ändan av Lilla Torg, för er som gillar nykonst. Det är väl kanske lite för kallt ännu, men om sommaren är Lilla Torg ett riktigt "vattenhål" för utesamvaro om man inte föredrar att ligga på "Ribban" och snackar skit i solen eller skuggan.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar