Google+ Followers

onsdag 3 april 2013

Regeringen slänger upp långfingret åt alla ungdomar - Släng sig i väggen finansminister Anders Borg & Co!

Arbetslösheten för unga är enorm. Möjligheter att få en egen anställning är i det allra närmaste plus minus noll. De jobb som möjligen går att få är genom bemanningsföretag. Dvs. en ockermellanhand var in vinst och den anställde får en bråkdel av vad man tar ut från företaget, som den "uthyrde" får jobb hos, under mycket osäkra anställningsförhållanden.  

Det innebär också kostnader att arbeta, det vet alla som någon gång har gjort det. Sålunda det som verkligen finns kvar i handen för den arbetande ungdomen, det kissar man inte ner sig av glädje precis.

Låter det klokt överhuvudtaget, att det är så det blivit ute på arbetsmarknaden. 

Det var frågeställning ett (1).

Nu skall jag fortsätta med exemplen. Exemplen som får mig att fundera om de är rätt gängade under hatten där i regeringskansliet. Här kan finansministern Anders Borg, som är boss på skutan över dylika frågeställningar höra upp extra noga.

Efter att han har lyssnat till vad jag har på hjärtat, tycker jag att han skall göra ett till nedslag på Handelshögskolan (Göteborgs universitet) och hålla ett av sina sedvanliga uppskattade föreläsningar. Men den här gången tycker jag att han skall förklara inför den uppväxande och framtidens ekonomiankare, hur i hela helsefyr Regeringen har tänkt. Framförallt VAD man har tänkt med. Jag gissar själv på högoddsaren: knävecket!

Nu kommer vi till frågeställning två (2).

I arbetslöshetens spår, så väljer många att bättra på chanserna och utbilda sig till "tänderna" för att möjligen förbättra sina chanser till fast jobb i framtiden, istället för att gå arbetslös och bli till ytterligare en siffra i den bedrägligt redovisade statistiken över ungdomsarbetslöshet.

Men där kommer CSN in som den stora bromsklossen, man kan inte få studiebidrag, inte ens en, eller två terminer extra. Även om man helt klart kommer att hamna ute i arbetslösheten och bli en 100% högoddsare för att hamna i socialkontorens bullor. Därför att även om man nu skulle lyckas få lite ströjobb genom ett bemanningsföretag på sidan av studierna, lever man ändå långt under existensminimum.

Det innebär också att man inte kan få lägenhet och något värdigt liv går överhuvudtaget inte att få till. Konklusion: bostadslös och möjligen en ensidig kost på morötter, som får ätas råa, eftersom det inte finns några större kokmöjligheter, när man är bostadslös är det som kvarstår som framtidsutsikter.

Nu har ni nått frågeställning tre (3). Den allra allvarligaste av dem alla, där förståndet hos Regeringen uppenbaras, om man överhuvudtaget tvivlat i de två andra frågeställningarna.

Nu skall jag tala i termer, deklarationer, som är aktuella så här i deklarationstider. Jag gör det för att verkligen synliggöra hur lite eliten uppe i Regeringskansliet vet om det verkliga livet.

Volvokoncernen omsatte drygt 310 miljarder kronor, men betalade trots det bara drygt 5,2 miljarder i bolagsskatt – i hela världen. I Sverige betalade bolaget inte ett öre i skatt! Det kommer de inte heller att göra på bra många år framöver, eftersom de ägnar sig åt avancerad skatteplanering. Men den saken är de inte ensamma om att göra. 

Det avskyvärda och stötande är att de gör det precis efter de skatteregler, som gäller i det här korrupta landet. Avarter inom den svenska företagsvärlden saknas inte och alltfler stora bolag följer efter. Man gör sig av med sina fasta anställda, använder sig av entreprenörer, bemanningsföretag och lönedumpning, kör ut produktionen till länder där man kan använda arbetare under slavliknande förhållanden, men Regeringen de förstår ändå fortfarande ingenting! 

Förhållandet att svenska företag inte längre har egna anställda och därmed ansvarar över arbetssäkerheten, går hand i hand. Det syns inte minst inom byggbranschen, som är den arbetssektor där de flesta omkommer på sin arbetsplats, eller blir allvarligt skadade!

Avarterna är många inom de svenska företagen. Alltför många. De behandlar människor som någon form av handelsvara: http://www.dn.se/ekonomi/h--ms-skatt-i-bangladesh-585-kr- Sådana som IKEA, Ingvar Kamprad med sina stiftelser m.fl. skall vi inte ens tala om!
  
För att detta inte bara skall bli hypotetiska termer, skall jag klargöra i siffror, så att det kan bli förståeligt hur det kan se ut för en svensk ung, tämligen vanlig människa i skattedjungeln Sverige:

En studerande arbetar på sidan om sin studier åt bemanningsföretag, har en årsinkomst på låt säga 8 400:-. I deklarationen blir det 0:- kvar som beskattningsbar inkomst. Så långt ok.

Men har den studerande haft det minsta lilla på banken, som naturligtvis inte tillkommit genom eget arbete, så har det under alla år dragits skatt till staten, genom att man har ett skattekonto och så snart beloppet gått upp till 100:- så har staten håvat in det!

Det här inkomståret som den studerande har 8 400:- i beskattningsbar inkomst finns ränteintäkter och ett avsäljande av fondandelar p.g.a. diverse omständigheter. Summan för dessa uppgår till låt oss säga totalt 8 530:-. Av den summan vill nu staten ha 2 600:- i skatt, trots att det måste vara helt uppenbart att det inte finns någon som kan leva på den beskattningsbara inkomsten: 8 400:-. 

Skulle man nu för ett ögonblick tro, att man skulle kunna lägga ihop dessa två inkomster, förvärvsinkomsten =8 400:- och ränte- & vinst fondandelar= 
8 530:-, till 16 930:-, som fortfarande är en väldigt låg inkomst och som ingen kan leva på. DÅ bedrar man sig. Nej, man blandar inte äpplen och päron, det är fan i mig skillnad på inkomster och inkomster!

Staten skall av en inkomst på 16 930:- ha 2 600:- till statskassan!

Någon snillrik skatteplanering, eller ens ett skattekonto, som skulle normalisera det hela existerar inte! Regeringen spottar denne/a ungdomen än en gång rakt i nyllet och halar upp långfingret rakt framför näsan! Vad ger det för signaler...

Men det saknas sannerligen inte motsvarande för miljardföretag som Volvo, HM, IKEA, eller någon skrupelfri, som kör över sina pengar till något skatteparadis och därmed kör upp långfingret rakt i nyllet på Regeringen.

Det är det fantastiska skatte-Sverige i ett nötskal!

Töm och svälj ungdomar. Men jag kan inte låta bli att undra över hur ni tycker att Regeringen tar hand om er, ni som hör framtiden till och som Regeringen redan gjort sitt bästa för, att ni inte skall ha någon framtid att räkna med.

Jag tror att ni får satsa på att vara mambo, eller pappbo tills ni kommer in på pensionärshemmet. OM nu det finns några pensionärshem kvar den dagen förstås. Det är ju vinstdrivande företag som härjar även där, liksom i skolan och vården. Men det är nog den enda möjligheten ni har, som jag ser det: Gilla Mamma - Gilla Pappa!


     

 

 

4 kommentarer:

 1. ungdomar och de som ännu inte hunnit etablera sig på arbetsmarknaden med ett fast jobb är de nya fattigjonen. De äldre knappar in, eftersom de inte heller får behålla sina fasta jobb. Allt är till salu.

  Det vete fan hur de tänkt sig att det här landet skall se ut om 10-20 år. Men lekstugan i riksdagshuset det fortsätter. De har själva sett till att de blir försörjda livet ut.

  SvaraRadera
 2. Huvudet på spiken!

  Kommunen drar ner över lag: i skolan ersätts lärarna med ej utbildade lärare. Det är väl det som regeringen har tänkt sig med prestationshöjande och bättre skola. Sedan de jagat färdigt lärarna, som inte hinner vara lärare längre utan är satta att göra allt möjlig annat. Dygnet har fortfarande bara 24 timmar.

  Inom åldringsvården skär man ner på både personal och platser. De gamla sätts ensamma med en massa olika personer som kommer infarande som yrväder, därför att tidsmätningarna har talat om hur mycket tid de får med de gamla. Inte ens djur sätts i bur, men det görs med våra gamla människor. De tar sig inte ut på egen hand. Fruktansvärt med tanke på att det var dessa människor, som en gång var de som byggde upp det här landet och skapade välfärden.

  Få människor får idag fasta jobb. Hela svenska folket är snart inhyrd som slavar åt bemanningsföretag, som kapar lönerna ännu mer än företagen och kommunerna själva gör.

  Håller med föregående talare, vete fan hur de har tänkt sig att det här landet skall se ut om 10-20 år. Men nog hade det varit intressant att höra hur de egentligen har tänkt sig det hela. Men de är så långt ifrån ett normalt arbetsliv alla de här som sitter i regering och riksdag, så de har väl inte en aning om hur saker och ting fungerar i det här landet.

  SvaraRadera
 3. Jag glömde sjukvården. De gör storsjukhus och därmed finns snart inte ens akutvård inom rimligt avstånd. Vänta på ambulans i flera timmar är inte hållbart. Hela sjukvårdskassan har de väl tömt snart i alla landsting, eftersom de länge trott på stafettläkaridén och ideliga omorganisationer.

  Så idiotiskt!

  SvaraRadera
 4. Ja, så är det också. Det är mycket som blivit avigt och tokigt i vårt land. Skillnaden när det var fogdarna, som gav pålagor till folket och nu är trots allt hårfin. Om det ens finns någon egentlig skillnad.

  Fogdarna slog helt enkelt ihjäl folket i norr, när de satte sig till motvärn. Svenska regeringen enda syfte med sameskolorna var att inga samebarn överlevde i sameskolorna där de bodde på internat. Det är inte längre bort än att överlevande människor finns ännu. Gustav Fridolin (MP) gjorde en utmärkt dokumentärserie "Vår Mörka Historia". Den sändes våren 2009, där Fridolin tillsammans med Erik Sandberg granskar svensk rasisms historia.

  Jag vet inte vad det är för större skillnad med det som händer idag i t.ex. Malmberget. Rasism kan lika gärna vända sig mot den egna befolkningen, man behöver sannerligen inte var invandrad från Afrika eller någon annanstans för att hamna under rasismens fula tryne. Det räcker med att man bor i det här landet, där statens gudomliga hand föröder tillvaron. Det sker med etiketten "Av Riksintresse". Men det funkar precis lika bra med etiketten ”Allmänna intressen” som är också det resultatet man kan se runt om i nya Sverige idag. Där ”allmänna intressen” slagit sönder och samman i stort sett varje samhälle, som överhögheten dvs. de nya fogdarna har dragit förbi.

  Där tar de nya "fogdarna" sitt värv på största allvar. Det är många liv och egendomar de har tagit, men det talas det tyst om. Bara under de här åren som min blogg (urpsunget i NSD) har varit igång, är det många som hunnit dö i dess spår i Malmberget.

  Det är dessutom många som jag själv varit involverad i, som idag är borta. Det är inte små umbäranden de hade med sig i dess väg.

  Sedan att göra ungdomar och den kommande generationen chanslösa, det är så oförlåtligt, att jag saknar ord. Det är till att ha gjort sig bred och präktig. Gjort sig duktigare än man är, utan att förstå sitt fulla ansvar.

  SvaraRadera