Google+ Followers

torsdag 4 april 2013

Personer födda i Oxens tecken,

de gillar tydligen, att få ont i magen. Jag antar det, eftersom de stoppat i sig minst ett tjog av snodda havrekakor och kvarbliven påskmust. (Påskmusten i brist på vanlig hederlig, kall komjölk i kylskåpet). 

Det är sån´t  dylika typer käkar, när de inte orkar bry sig om, att laga lunch i sin ensamhet. Utan istället vill sitta och hänga över en uppsats vid matbordet i vardagsrummet, där solen flödar in med sina förföriska strålar.

De gillar också att sitta invirad i en luddig ullfilt, eller mystäcke. Iförd dubbla ullsockor på fötterna. Varav det ena sockparet fått ett förargligt ventilationshål i ullen, genom båda lagren ullsockor och trots att det nu gått ett par dagar har hålen ännu inte blivit stoppade av stoppnål och ulltråd. Ulltråd som måste letas fram, om de ens finns vit ulltråd kvar.

Egentligen sitter personer födda i Oxens tecken och längtar efter en stekt kryddstark korv. Nej, det blev inte rätt. Kanske falafel i avokadodip... eller kan det vara så, att de rent av suktar efter att steka upp lite av den överblivna potatispalten. Trots att den inte blev helt lyckad, eftersom den gjordes på dinkelmjöl istället för durumvete.  

Det är svårt att veta vad som egentligen rör sig i huvudet på personer födda i Oxens tecken, när magen kommit i rejält olag p.g.a.. av de myckna havrekakorna och påskmusten därtill.

Personer födda i Oxens tecken, de vill också gärna åka iväg på någon resa. Vill så mycket idag. Längtar bort så in i vassen just nu. Det är nog den där genen av det planlösa som lockar. Månader av bundenhet, börjar tära på känslan av  instängdhet. Resa. Men vart då. Nej, det är nog längtan till att kunna börja simma igen. 

Men mest tror jag att personer födda i Oxens tecken tänker på den vilsamma musiken som finns i Hammam. Kroppen, sinnet nedsjunken i vattnet. Den speciella känslan att vara ett med kroppen i en miljö, som är helt främmande och så väldigt nära det egna jagets egna minnen: http://www.airedesevilla.com/

Munnen som minns marockanskt myntaté.

Eller är det bara så enkelt, att personer födda i Oxens tecken bara längtar efter, att ha fötterna nedstoppade i en balja varmvatten. Därefter fila fötterna barnrumpsmjuka och smörja in dem varligt och koncentrerat, tå för tå, fotvalv, hålfot, häl... Sedan måla tånaglar. Ligga och vifta på tårna i solljuset.


Medan tankar på äppelblom, körsbärsblom, hela världen pyntad med vårblommor och luften fylld av fågelkvitter. Speciellt vårkvitter från den där vårfågeln, som personer födda i Oxens tecken ännu inte vet vad den heter.

Amsterdams kanaler. Mmm... det kanske det är personer födda i Oxens tecken längtar till.

Men ögonlocken börjar kännas betänkligt tunga. Det är nog dags för en liten middagslur för personer födda i Oxens tecken. Det är en mellandag fylld av vila. Medan tankarna om gårdagens kvällspromenad med dottern, som ankare och för första gången utan kryckor (så uppkäftigt vågat!). Visserligen med många stopp och bara fram och åter till församlingshemmet. Men ändock genomförd.

Det gav mersmak, men tog sin tribut.
Skall personer födda i Oxens tecken orka vittja brevlådan? Äh... personer födda i Oxens tecken skiter i det.
 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar