Google+ Followers

tisdag 16 april 2013

Den stora protestdemonstrationen igår mot s-ledningens behandling av Omar Mustafa,

den ser jag med intresse fram emot hur det nu skall fortsätta, eller för den delen avslutas av socialdemokraterna.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/stor-protest-mot-s-ledningens-behandling-av-omar-mustafa_8089198.svd

Det har ju varit en och annan pudel så här långt och värre lär det nog bli om man väljer att inta samma svansföring. Ledsamt nog har i den allmänna debatten även de springande punkterna fallit bort. Det har nu istället kommit att bli en personfråga i vanlig ordning, vilket är käpprätt åt skogen.

Den där röstfiskartanken för att locka muslimska röster till det socialdemokratiska partiet, den lyckan blev onekligen mycket kortvarig. Omar Mustafas tid i partistyrelsen höll inte ens en vecka, innan han fick foten rakt ut i kalluften. Hur väl genomtänkt är ett sådant tilltag från en partiledning kan jag inte låta bli att undra.

Sedan att man inte funderat inför S-kongressen innan man överhuvudtaget övervägde, eller fattade beslutet att ta med Omar Mustafa, det känns om möjligt ännu mer udda.

Det var ju inte precis frågor av någon djupare raketforskningsnivå att ställa sig innan valet av Omar Mustafa:

1) är det någonsin OK att i ett lands styre ha med människor med rasistiska/antisimistisk läggning, homofoba eller kvinnofientliga åsikter

2) är man villig att acceptera Mustafa Omars religiösa idéer och position på dubbla stolarFör hur det nu än är så kan man inte både äta kakan och ha den kvar. Väldigt simpelt. Hade någon av ovanstående punkter varit ett hinder, eller tveksamt. Tja, men varför stod man inte över det valet då, eller lider det socialdemokratiska partiet på sådan persontorka, att man ger sig ut på djupt vatten.

Det finns nog både ett och annat att diskutera i det här landet, utan att man duckar för frågeställningarna, som man av ryggradslöshet hittills valt bort att göra. Det går inte att ensidigt kasta skit, man får nog lov att sätta sig ner och diskutera alla avigsidors innehåll (såväl svenska som utländska) och se var den hållbara medelvägen ligger för att det skall fungera även i framtiden.

Vi har lagar i det här landet och vi har redan för åtskilliga hundra år sedan valt att landet skall styras av lagar. Men hur svårt kan det då vara, att dessa lagar skall gälla alla oavsett politisk, religiös eller sexuell läggning, eller vilket kön man tillhör, eller om man är intersexuell.

Jag vet inte hur det är med resten av svenska folket, men själv är jag dödligt less på allt vad politik och religion heter. Med mina ögonmått mätt är det inte förenligt med det som styrreglage för ett helt land.

Ja, jag menar, det är ju knappast någon som skulle komma på idén att tillsätta ett lands styre, efter t.ex. om man är homosexuell, transvestit, bisexuell, heterosexuell eller intersexuell. Varför då behålla detta utarmade  och akterseglade system med politik/religion?

Är det inte dags att föra in hela mänskligheten i relevant århundrade. Måste det verkligen förbli rena rama Hedenhös, där man väljer att klubba varandra i huvudet jämt och ständigt och inte heller dra sig för att döda varandra om åsikter inte delas.

Phew... människor. Det är komplicerade saker det. 

 

 


 

 

  

3 kommentarer:

 1. Sossarna har nu tillsatt en utredning. De måste skämta.vad är de skall utreda?? Samma dag går filmen om Fadime på TV och visar hur Sveriges valhänta etablissemang omskriver hedersmord för att inte trampa snett. De har ännu inget fattat något!!!!

  Låt aldrig Fadimes ord glömmas!! Låt aldrig dessa förtryckta och dräpta kvinnor glömmas!!!Vi har en skyldighet att minnas dem.

  SvaraRadera
 2. Hela jippot motiveras med ord som demokrati och mångfald. Men har i själva verket sin grund i segregering = Vi och "dom".

  Politiska partier knyter till sig vissa personer för att locka vissa väljargrupper.Det hela bygger på fördomsfulla föreställningar och inget annat.

  SvaraRadera
 3. Jag har lite svårt med gemensamma klisteretiketter på människor.

  Men visst är det mycket som man måste ta på största allvar.

  Jag har inte glömt Fadimes eller några av de andra kvinnornas ord och det vore oförlåtligt, att inte sätta sig in i problematiken och åtgärda den vi har inte några religiösa lagar i det här landet och Gud förbjude att vi någonsin får det!

  Det går inte att göra det enkelt för sig och påstå att kvinnor i Fadimes sits, skall hänföras till kvinnovåldet i klump. Utan här handlar det om grundläggande kvinnosyn och människovärdet, som dessvärre är manliga religiösa påfund. Utstuderad härskarteknik.

  Kalla flickor/kvinnor för "horor" för att de har ett normalt liv, bara det borde vara straffbart!

  Religion/kultur med dylika inslag är ju bara rena rama stenåldern, att man ens kan ta till sig något dylikt! De här s.k. männen de beter sig dessutom som riktiga svin! Vad tror de att de är? Guds utvalda? BAH! Finns det en Gud får vi väl hoppas att han inte är densamma som djävulen.

  Jag vill i alla fall inte leva i en sådan värld som har ett sådant synsätt, att det är männen som förtrycker kvinnor och handlar tvärtemot kvinnans/flickans egna önskningar om hur livet skall te sig. Jag och alla andra kvinnor/flickor är född fria och det skall vi förbli och ha samma rättigheter som männen. Ingen har rätt att tvinga in något i barnäktenskap eller oönskade äktenskap, eller kringskära möjligheterna till ett normalt leverne.

  För mig är det fullt tillräckligt att kvinnor i Sverige inte skyddas av en lönediskrimineringslag. När man ändå höll på med att se över jämställdhetslagen. Det är ju sossarnas verk att lönediskriminering ännu är tillåtet. Men där har ju alla politiska partier fegat ur! Det var ju bara Gudrun Schyman, som stod upp för att det inte skulle få förekomma längre. Men hon var ju kvinna så hon betraktades väl som mindre vetande av tupparna som sprätte runt.

  Det är dessutom något annat otäckt som har börjat florera vilt i vårt samhälle och det är mer oförlåtligt. Det har börjat bli alltfler som räknas som andra klassens människor och det är också fullständigt oacceptabelt.

  Hur sossarna röjer i sitt eget byk, det rör mig inte i ryggen. Jag bara konstaterar än en gång att valurnan ter sig allt längre O-möjlig, så länge blankröster inte räknas! Också en demokratisk rättighet som fullständigt har negligerats hur länge som helst!

  SvaraRadera