Google+ Followers

måndag 15 april 2013

Hästköttskandaler, köttfärspajer utan köttfärs i och halalkorvskandal i all ära.

Men jag vet i alla fall en skandal, som gick de flesta svenskar förbi. Faktiskt hela EU vid närmare eftertanken. Jag har i alla fall inte läst eller hört något om den.

Jag upptäckte den när jag satt och letade bilder på vårt stora bildminne.

Det är inte vilken dagens rätt som helst som står på menyn. Själv undrar jag så här i efterhand om det var rykande åtgång, eller om det var en mer stillsam efterfrågan.


Du kan läsa om denna dagens rätt, som kommer efter kycklingfilén och bilda dig en egen uppfattning av vad det kan ha rört sig om.

Ja, jag menar det finns inte någon närmare beskrivning om vilken typ det är... häst, gris, eller är det rent av kockens.

Den har det inte talats eller skrivits så mycket om vad jag vet. Inget alls vid närmare eftertanke, förutan av mig då, förstås.
Den tysta matskandalen ägde rum i Nora sommaren 2008. Kanske ämnet var alltför tabubelagt.

7 kommentarer:

 1. En av maträtterna på menun påminner om en Rysk svordom. Om någon kan detta med svordomar så är det dem. En av de typiska är: -Må en *** växa ur din mors panna. Tänker på rätten "Pitt i panna". Verkar var en krögare med humor, eller bristande kunskaper i det Svenska språket.

  Mad Max

  SvaraRadera
 2. Vet inget om ryssar och svordomar. Trodde nog att finnarna var värst.

  Med tanke på stavningen av bacon, misstänker jag att rätten efter kycklingfilé tillhör felstavningskvoten, eller så är det en riktig hejare till kock.

  Små hjärnor små glädjeämnen.

  Natti natti!

  SvaraRadera
 3. Jag tar mig friheten och lånar din bild, för att lägga ut den på min fb-sida. Den var en av de roligaste jag sett på länge.

  Ha en bra dag/ Mad Max

  SvaraRadera
 4. Låna på du, själv har jag andra bilder för FB.

  Men alltid bra om man nu vill "låna" bilder från min blogg att man talar om att man gör det, så att man får ett ok. En del bilder vill jag nämligen inte ha på fotvandring, eftersom de kan vara copyright på dem.

  SvaraRadera
 5. Tack Gun. Den har redan väckt uppmärksamhet hos mina vänner. En del önskar att det vore ha varit ox-pytt han rekommenderade i menun. ;-)
  Mad Max

  SvaraRadera
 6. Mad Max, jaha, men det var väl bra att de inte önskade, att du skulle bjuda på den omtalade rätten utan oxpytt istället.

  SvaraRadera
 7. Jag tror en del hade önskat att det stod "oxpittipanna" istället.

  Mad Max

  SvaraRadera