Google+ Followers

lördag 16 mars 2013

"Man får mindre och det kostar mer", sa dottern,

Med mindre turtäthet och total nedläggning av expressbussarna på alltför många sträckor, är det som följde med Trängselskatt i Göteborg och Västlänken. Allt det här skulle bli till det bättre.

Åldringsvården håller på att stadigt utarmas, medan bemanningsföretagen blir rikare och rikare och fler och fler. Men bättre har det blivit påstår politikerna.


Inte blir det väl så mycket bättre av att man kan läsa hur den och den medicinen kan inte vem som helst få, eftersom de då lever för länge!

Barnomsorgen skall bli bättre. Förbättringen består i att nu skall barnen köras runt som om de vore en påse gatstenar. Jag undrar vilka politiker som skulle acceptera att under semestertider helt och hållet byta arbetsplats och arbetskamrater. 

Skolan skall bli bättre!

HA! är det ens någon som på fullt allvar är med i resonemanget längre.

Allvar alltså... Regeringen planerar för en bättre skolan och tycks inte vara medveten om hur verkligheten ser ut där heller. De står och surrar en massa gallimatias inför TV-kamerorna. Därför att runt om i Sveriges kommuner säger man upp behöriga lärare.

Dessutom är det numera bemanningsföretag, som äger anställningarna. Det betyder att snart har ingen människa en anställning, som är värt namnet anställning. Jag känner uppriktig sorg, när jag tänker på alla unga människor, de har ju inte en enda chans i hela världen, att spara ihop några pensionspengar. 

Här snackar vi lönedumpning av format, som får det att vända sig i magen. Det borde vara förbjudet enligt svensk lag, att anställa människor genom bemanningsföretag!


Facket skall göra det bättre. Är det inte facket som är igensnöat, så är det politikerna. Men å andra sidan skall jag inte påstå att jag egentligen undrar. Det slutade jag med sedan Wanja Lundby-Wedin, LO, sålde ut de strejkande sjuksköterskorna bakom deras rygg och kohandlade med arbetsgivarparten. Herre Gud, de arma människorna blev så lurade av sitt eget fack, att det liknar inget! Med ena handen sitta och godkänna bonusavtal, som är hämtade direkt ur vilket saga som helst och med andra handen, strypa förutsättningarna för att samhället skall kunna fortsätta att fungera.

Elpriserna har aldrig varit billigare än nu, sägs det hurtfriskt rakt ut från TV-rutan. Själv håller jag varje månad på att grubbla mig fördärvad över hur elen har kunnat raka i höjden. Inte ens när jag hade hus i svinkalla Malmberget, hade jag dylika elräkningar. 

Man talar om svenska kvinnors rättigheter. Men fortfarande är det tillåtet att lönediskriminera kvinnor. Några åtgärder har inte vidtagits när det gäller hedersmord, tvångsäktenskap och andra mysko företeelser. Bl.a. frågar man fortfarande runt om i Sveriges domstolar, vad kvinnan, som blivit våldtagen, har för sexvanor, vad de hade för kläder, om de var berusad, om hon verkligen sa nej till att bli gruppvåldtagen. Några motsvarande frågor ställs aldrig till förövarna.

 
Egyptens muslimska brödraskap varnade för att en FN-deklaration om kvinnors rättigheter kan förstöra samhället, genom att tillåta en kvinna att resa, arbeta och använda preventivmedel, utan att ha tillstånd av sin make. 

Hårresande kan man som svensk kvinna tycka. Men hur agerar Sverige för att dylika saker inte skall kunna förekomma i Sverige?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar