lördag 2 februari 2013

Oslagbar och verkligen sensationell snabbantning inträffade 28.1.2013.

Jag vet inte riktigt vad metoden heter, eller kan kallas för. Men den gör mig bitvis grön av avund:

det började med en liten udda figur....
som bara på några timmar förlorade rejält i vikt...
troligtvis lite mer än varje önsketanke om snabb viktnedgång innehåller...
för vem vill väl bli en blötfläck, där "näsan" i stort sett bara återstår....


ROT och RUT i all ära, men borde inte också gymkostnaderna vara avdragsgilla, om det skall vara någon form av rättvisesystem i det hela.


http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.1276439-lat-lakare-skriva-ut-viktnedgang-pa-recept

Svenska folket blir allt fetare, det går inte längre att blunda för och nog tror jag att Livsmedelsverket och alla de här andra tillåtande myndigheterna är en starkt bidragande orsak till det. Det är helt otroligt så mycket skit det tillåts att säljas, som livsmedel. 

Ibland brukar jag ägna mig åt att se vad innehållsförteckningarna säger. Det är helt sonika mat utan mat bland innehållsförteckningarna. Sedan spelar det ingen som helst roll om det är via butikshyllor, eller bland "ute-ätar-maten".


Mina egna tankar om viktnedgång, eller inte övervikt, de är numera skrivna i sten. 


Det går INTE att gå ner i vikt, eller hålla vikten om man inte samtidigt rör på sig. Sedan får alla specialdieteranhängare av olika bokstavsbeteckningar och indianknep säga vad de vill, men så är det. När jag växte upp drack man "hel"mjölk, man åt smör och grädde. Däremot var det tämligen rensat på både läsk och godis. Dock inte en enda lightprodukt så långt ögat nådde. 

Det var också män som jobbade i skogen, som åt rena rama fettbomberna och hade behov av många många kalorier.

När jag suttit och tittat på bilder på människor som på den tiden ansågs vara lite runda, då blir jag verkligen förvånad. Idag är det ingen som ens skulle betrakta dem som överviktiga.

Bra råvaror i så ren form som möjligt och i lagom mängd OCH motion i lagom mängd. Dvs. att man rör på sig. Det är det enda hållbara konceptet.

Förr i tiden då hade man arbeten som krävde, att man vilade sig när arbetsdagen var slut. Idag har vi arbeten som kräver att vi rör på oss när arbetsdagen är slut.


Min slutsats till framgångskonceptet gäller fortfarande:

Ät som en höna, 
skit som en elefant, 
var lika rörlig som en ekorre!
3 kommentarer:

 1. studier visar att ca 60-75 % av viktvariationen i en befolkning beror på miljö och varierande livsstilar.

  Här kan man få en kickigång start om man nu inte vill gnöla på med en knippe morötter:

  https://www.modifast.se/vikt--overvikt-c-119-1.aspx

  SvaraRadera
 2. glömde, just framgångskoncept du har!!

  SvaraRadera
 3. Ja, det finns många som man kan vända sig till, även din länk.

  MeD tanke på att det här är förebyggande sjukvård och i många fall ren sjukvård, så borde det nog vara en variant av RUT-avdrag. Det skulle statskassan tjäna på.

  Vet själv hur svårt det är att hålla vågskålarna i balans sedan jag fick så allvarliga skador, eftersom normal "vardag" inte funkar där man gör en massa med kroppen. Det som normalt fanns där innan. Ibland känns det onekligen som en tröstlös snigelgång, speciellt de senaste åren när det också varit fråga om så många operationer, som krävt rehabilitering dessemellan. DÅ är man sannerligen ingen prima ballerina! Siktet får istället vara inriktat på att härda ut och ta sig över skitkanten igen.

  SvaraRadera