Google+ Followers

torsdag 28 februari 2013

Nyheterna gjorde mig mer matt än febern: LKAB och andra "oskyldiga" typer.

Idag har man publicerat på LKAB:s hemsida, något som får dem att än en gång framstå som rena rama helgonskaran.
http://www.lkab.com/Alla-nyheter/Malmfaltsnyheter/?ni=5804&c=&m=


Undra just om man inte kan fordra, att alla de här ansvariga ljushuvudena skall bära ljuskrona. Ja, jag menar så att alla kan känna igen dessa personer, när man möter dem i folkvimlet.
Ljushuvud med gurknäsa.
Jag vet inga andra länders företag, som är så oskyldigt anklagade som svenska statens ägda bolag. EU-domstolen gick i sin dom i mars 2012 på kommissionens linje och menade, att Sverige har åsidosatt sin skyldighet att se till att alla anläggningar drivs i överensstämmelse med kraven i direktivet. Efter domen sände kommissionen Sverige en formell underrättelse med begäran om besked hur domen ska efterlevas. Efter att ha bedömt svaret drog
kommissionen slutsatsen att två större anläggningar (ett stålverk och en gruva),


Gissa vilket gruvbolag? 
Men HUR kunde du gissa, att det var LKAB? 
Är du synsk?
 
fortfarande drivs utan de tillstånd som krävs enligt artikel 5.1 i direktivet. Eftersom nästan ett år har förflutit sedan domen, och inga tecken finns på när situationen ska åtgärdas, drar kommissionen Sverige åter inför domstolen. Nu är det riktigt skarpt läge, men det verkar Konungariket Sveriges Regering högaktningsfullt ge kattsingen i, de är väl fullt sysselsatta att grilla korv. TRAV-korv (gnägg) kanske man kan förmoda...


I skuggan av nya larmrapporter om en stundande klimatkatastrof gör även svenska statens största bolag, Vattenfall, en rekordsatsning på kol och gas. De ökar därmed utsläppen av koldioxid kraftigt i flera år framöver. Vattenfall hade ett utsläpp på 89 miljoner ton i koldioxidutsläpp 2011, enbart i Sverige uppgick Vattenfalls koldioxidutsläpp 2011 till 49 miljoner ton. Svenska statens bolag, storsatsar på smutsig energi, ändå hindrar det inte Vattenfalls VD, att tycka att Vattenfall tar ett stort samhällsansvar i Tyskland.

Han har väl gått i samma skola, som LKAB:s VD har.

En till som gått i samma skola, är nog den mamma, som vädjar till Göteborgs kommun: 

- Låt killarna gå vidare med sina liv nu.

Sedan kommunen krävt rekordbelopp om 100 miljoner för den nerbrunnna Torslandaskolan, som brann ner till grunden i november 2009. 
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1333445-friade-torslandapojkar-kravs-pa-100-miljoner 
Eldarna idag 20, 21 och 22 år gamla påstås, som det måste förstås, av de upprörda anhöriga, att trion saknat insikt om vad som kunde ske. Sålunda är det helt ok att notan skall läggas på "någon annan". Vad jag förstår vid en lättare ekvation, så har de varit myndiga och definitivt straffmyndiga, det finns inget logiskt i att tända eld på något, som tillhör någon annan.

Det är på tiden att foten sätts ner i stort som smått.

Saknar man insikt om att hus kan påverkas av en sprickzon, och/eller aggressiv gruvbrytning, http://www.svtplay.se/video/1062186/27-2-19-30-textat
är det illa värre. Man har alltid ansvar för sina handlingar, speciellt då det drabbar någon annan. 


Importerar man billigt kött från Irland, som nu Dafgård gjort, så borde man också förstå, att ta det fulla ansvaret och inte tro att man kan freda sig med "att man inte visste".

2 kommentarer:

 1. 20:42 in på nyhetsprogrammet är nyhetsinslaget från Malmberget.

  De här husen har stått där sedan 50-60 talet, utan att de uppvisat några problem innan gruvbrytningen började omringa Malmsta.

  Fy fan de här på LK och regeringen de är så enfaliga att man smäller av och vårat kommunalråd Tommy Nyström säger att Malmsta är ett utvecklingsområde. Vad kallas det för??

  SvaraRadera
 2. Det är precis som du skriver. De husen har stått väldigt länge och inte har det varit några problem med nivåskillnader i golv etc.

  Självklart måste det bli en konsekvens av allt sprängande året om i så många malmkroppar, lägger man därtill alla regelrätta skalv som har sin anledning i själva gruvbrytningen som är aggressiv blir det rätt stora påfrestningar för både omkringliggande mark men i synnerhet hus.

  Importerat billigt kött från andra länder, det borde vara förbjudet, eftersom det trots allt bara handlar om profit och utarmar det egna landets jordbruk och köttproduktion i slutändan. Det är väldigt enkelt att sitta på den ena miljökonferensen efter den andra och leka storkäftad besserwisser. Helt huvudlös mathantering! Bara en sådan sak att slänga tillbaka räkor och fisk i havet för att hålla priserna uppe, talar ju för en intelligens som är svår att förstå för normalmänniskan.

  SvaraRadera