Google+ Followers

onsdag 21 november 2012

Finansmarknadsminister Peter Norman är det den ende i regeringen, som talar med kluven tunga?

Kan man annat än ställa sig den frågan efter att det är uppenbart, att det finns dolda agendor bakom svenska folkets rygg. http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=7293758

Ihärdigt har Peter Norman hävdat att ägaren, staten, inte lägger sig i hur det
stagligt ägda LKAB i Malmberget hanterar situationen i Malmberget, som redan för många år sedan gått över styr och mest påminner om situationen i någon bananrepublik.

Folk bor där störningarna och hälsoriskerna är så stora att forskarna i
Miljödomstolen sedan flera år tillbaka har slagit bakut och dömt ut
Malmberget som en olämplig boendemiljö. Det är inte bara forskarna som gjort det. Men regeringen de fortsätter ändå, att oavkortat håva in vinsterna från LKAB fastän det måste framstå som en självklarhet, att LKAB i Malmberget borde göra rätt för sig. Skulle dessutom kunna göra det utan några större problem, eftersom det trots allt handlar i stort sett om regelrätta bokföringsmässiga transaktioner.

Men helt uppenbart är det så, att finansministern Peter Norman och ägaren
staten visat prov på än en gång, att regeringen kan lägga sig i ett statligt ägt bolags hantering. Denna gång gäller det det statligt ägda bolaget SAS. Då kan man fundera över varför samma människa påstår att ägarna, staten, inte kan lägga sig i LKAB:s affärsverksamhet, när det är så uppenbart att LKAB i Malmberget gruvligt misskött sig gentemot de drabbade ortsborna och i slutändan hela kommunen.

Att Peter Norman bara haltande försökt sig på att dupera lyssnarna av
Kaliber, som åskådliggjort den allvarliga problematiken med LKAB: s
gruvbrytning i Malmberget, gör det verkligen inte till det bättre. Själv
minns jag har f.d. näringsministern Maud Olofsson ingrep i det statligt
ägda Vattenfall, då det möblerades om rejält och nödvändiga åtgärder sattes
in för felhanteringen i Tyskland. Man kan inte låta bli att undra om det var för syns skull och att inte tyskarna skulle upptäcka vad det är för något som Sverige än en gång står för. Det gäller väl att hålla den polerade ytan gentemot omvärlden än en gång.

Hela Unter den Linden i Berlin är helt upplyst av adventsljus precis överallt. Toppen på det nästintill bedövande ljuset, som är inlindat precis överallt, där lyser en stor flashiga ljusreklam, där det står Vattenfall. Det skall inte undgå någon vem det är som gör att Berlin badar i ljus. Det är svenska statens Vattenfall och ingen kan undgå att missa att det är svenska Vattenfall, som står för fiolerna.

När man tänker på hela härligheten i Tyskland. Är det verkligen så bra, att gena över sanningen och påstå på fullaste allvar, att svenska staten i egenskap av ägare till LKAB inte kan lägga sig i LKAB:s affärsverksamhet. När man i samma stund kan läsa något dylikt:
http://www.svt.se/nyheter/sverige/regeringen-bakom-lonesankningskrav

Varför har ägaren staten inte samma handfasthet mot LKAB i Malmberget, som havererat hela miljön och tillvaron för dem de drabbat i Malmberget och även ytterst alla kommunens medborgare, det kan man inte sluta att undra över - Eller är det inte lika viktig, eftersom staten kan göra detta mer i skymundan än man kan göra, när det gäller SAS och där man har andra länders ögon riktade mot sig än en gång, precis som i Vattenfalls fall. 
Malmberget, en boendemiljö i spillror, där svenska staten tvingar folket att bo kvar vare sig de vill eller inte vill och där svenska statens bolag lurat massor av människor på alla deras besparingar. Staten håvar in pengarna oavkortat till statskassan och det är ortsbefolkningen, som står där med en diger samling problem som gruvdriften fört med sig. Statens bolag LKAB och statens representanter talar vitt och brett om "samhällsomvandling". Är det samhällsomvandling som pågår i Malmberget? Är det verkligen så? Titta på bilden och tänk efter, är det den miljö du vill ha utanför ditt köksfönstret Fredrik Reinfeldt? Det är ju du som för tillfället är kapten på skutan.
Vem talade för de drabbades räkning i lördags på Medborgarplatsen i Stockholm, när man talade om gruvbrytningen i Sverige. Kommunalrådet i Gällivare satt väl hemma på sin kammare, trots att han i lokalradion några veckor tidigare förklarade hur han gjort allt för att regeringen skall förstå verkligheten. Det var också samma kommunalråd, som skrev på det villkorslösa avtalet med LKAB och som gav LKAB all rätt att hantera saken helt utifrån eget godtycke.
Det verkar som om bilden av det svenska folkhemmet inte stämmer med det som Peter Norman, Fredrik Reinfeldt och fler fina kostymklädda män talar vitt och brett om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar