Google+ Followers

torsdag 18 oktober 2012

Nu håller det politiskt korrekta Sverige på att avskaffa julen också.

Man kan undra om de förväntar sig att bli sprängda i luften annars.

Först var det "Den blomstertid nu kommer", en helt vanligt traditionsenlig svensk psalm vid skolavslutningarna, som fick foten ur vårt kulturarv.


Jesusbarnet, Maria och de tre vise männen, i form av en levande julkrubba, är nu inte välkomna, när julen firas på Fredriksdals museer och trädgårdar i Helsingborg. 

En julkrubba som så starkt förknippas med just julen. Dvs. för alla som inte hängivit sig helt åt mammon, utan minns varför vi egentligen firar jul. Advent - i väntan - och Julefriden. Skall nu den mörkaste tiden på året tvingas bli ännu mörkare och andigfattigare.

Anledningen är rätt och slätt att det hävdas, att "frälsaren inte passar in i kommunens krav på religiös och politiskt obudenhet".

Om nu julkrubban är olämplig. Då kan man undra vad mer, som nu inte längre är lämpligt och som har med själva julfirandet att göra. 

Nu måste vi unisont lägga våra pannor i veck: Vad är det mer som är olämpligt, att man som svensk ägnar sig åt? Tänk... tänk... tänk... För vi vill väl inte riskera, att få rasiststämpeln stämplad i pannan.

Slut på adventsfirandet?

Slut på att hänga upp en julstjärna i fönstret?

Inga 7-armade elljusstakar i fönstret?


Slut på julsånger?

Håller vi inte på att göra knut på oss själva i hopp om att vara så himla anpassningsbara och politiskt korrekta i alla lägen, att vi själva snart inte har en enda tradition kvar. 

Jag vet ärligt och uppriktigt talat snart inte heller vilka ord jag kan använda, utan att ha trampat rakt i klaveret och stora FY-fingret pekar mig rakt i ansiktet. 

Sverige lyser snart upp som det mest schizofrena landet i världen, där vi har slagit knut på oss själva för att passa in och vara ett sådant hycklande föregångsland. Så till den milda grad, att vi sopat hela vår historia under mattan. Det som inte syns - det finns inte heller och har heller aldrig existerat!

Man kan ju ha viss förståelse för att vissa politisk propaganda får en allt högre genomslagskraft. Det i sig är ett tecken på att något allvarligt är på tok i det här landet.

4 kommentarer:

 1. Helt rätt!!
  Ställer man grupper mot varandra inträffar kollisioner!
  Det blir en hänsynslöshet mot varandra.
  = långt från att leva i harmoni och acceptera varandras olikheter.

  SvaraRadera
 2. Håller verkligen med Dig Gun!
  "Anonym" Kollisioner skulle ske, men i mycket mindre omfattning om vi bara visade vilka spelregler man följer i detta land. Att vara så inåt h-vete anpassningsbar, så vi formligen begår våld på oss själva, våra traditioner och kultur, det är för mig detsamma som att skända sig själv!

  Ha en Trevlig Helg!

  /Gottegrisen

  SvaraRadera
 3. Jag förstår inte hur man kan förespråka ett multikulturellt samhälle och samtidigt ta bort allt som tillhör vår svenska kultur.

  Herr H.

  SvaraRadera
 4. Herr H och Gottegrisen

  Väl skrivet och formulerat!

  Jag är absolut inte emot invandring, för hur skulle vår värld se ut då. Men människorna som sitter i maktpositioner de borde prova andra utvägar än att släppa bomber i huvudet där man finner det godtyckligt. Så sent som igår läste jag en artikel om att biståndspengar använts till ett lands korruption.

  Jag vet inget annat land som har behövt utplåna sina egna traditioner för att man tagit emot flyktingar. Där står Sverige helt ensam och vajar, som ett rö för vinden. - Det är väl snarare så att kulturutbyten berikar. Vill man ha ett multikulturellt samhälle, så får man väl istället visa att det är det, istället som det nu är utplåna befintlig kulturhistoria.

  SvaraRadera