söndag 28 oktober 2012

Hitler får veta att Kiruna ännu inte flyttats

Så här solig söndagmorgon har det dimpt ner ett meddelande på mitt FB konto i FB:s gruppen: Vi som vill att LKAB löser in ALLT i Malmberget.

Spelevinken som satt in den skriver: Kul ironi, proffsigt gjort med en twist av verklighet2 kommentarer:

 1. Tur att upphovsmannen på Youtube inte satt in den under sitt eget namn. Undra hur länge det dröjer innan den stängs ner, eller att hollywood struttar in på UD igen, som de gjorde med Pirat Bay.

  SvaraRadera
 2. Ett vet jag iaf. Jag har enbart länkat den från YouTube, inte fildelat, inte nedladdat. Den dagen rättsinnehavaren vill så stängs denna länk ner och är inte längre tillgänglig.

  Sedan den mer allvarliga biten "twisten" av verkligheten:

  Det svåra med mänskligheten är inte de onda, utan tystnaden från dem som låter det onda ske, dvs de som väljer att titta bort.

  När mänskligheten slutat upp med att leva i symbios med varandra och naturen, då kan inte annat än elände komma ur det hela.

  Jag tänker på ett par lösryckta rader från en predikning som Martin Luther King Jr hade, där en strof lyder: For some strange reason, I can never be what I ought to be until you are what you ought to be.

  Men det var inte mitt öde att välja att titta bort. Det var inte så jag föddes och som jag var ämnad. Därför förstår jag varken nationalsocialism eller företag, som lever på andras umbäranden och utan hänsyn.

  SvaraRadera