måndag 30 juli 2012

Motion om att öppna centrumkärnan i Gällivare efter kl. 22 - avslogs

- den 30 juli 2012, kl 12:27


Ungdomsfullmäktige har inkommit med en skrivelse där man vill öppna upp "stan" efter kl. 22.

Centrumkärnan är stängd för motorfordonstrafik efter kl. 22.00 för att minska störningarna för de boende. Utbudet av målpunkter inom detta område är även mycket begränsat.

Ja, det tror väl jag det. Förutsättningar för att överhuvudtaget hålla centrumkärnan levande har blivit tämligen begränsad. Dessutom har man flyttat ut vitala delar av den till Malmheden! Vad jag kan se, är väl det nya öknamnet för torget i Gällivare: "Döda Torget", fullt berättigat och absolut inget gnäll *)

Ekonomiska konsekvenser

Inga ekonomiska konsekvenser

Ja, det beror väl på vem som håller i kulramen. Vem vet det kanske finns många innovativa tankebanor, som inte går att förverkliga pga. att Centrumkärnan är stängd efter kl. 22 och i övrigt är rätt svårtillgänglig. Det uppmuntrar inte direkt till nya välbehövliga tankebanor till förnyad företagaranda:

http://www.kuriren.nu/nyheter/default.aspx?articleid=6493755
Konsekvenser för barn och ungdomar

Om trafiktrycket ökar, försämras även trafiksäkerheten för de barn och ungdomar som vistas i området vid denna tidpunkt.

Den där meningen har fått rena rama myrkriget, att bryta ut under hatten på mig.

Skall man se till det, är det väl det bästa, att strypa all motorfordonstrafik hela dygnet. Då blir det helgarderat motorfordonstrafiksäkert för de barn och ungdomar som vistas i området vid "denna tidpunkt".

Vem vet. Man kanske rent av borde vara så klipsk, att man låter stängsla in hela Gällivare också. På så sätt skulle det bli mer enhetligt, för att inte tala om mer lättbegripligt:

*) Gnäll= Nytt favoritutryck i Janteland, om allt som bör diskuteras, men inte får ventileras enl. en del stora tänkare.

1 kommentar:

  1. Totalt 2 inlägg

    Rådets vilja? (2012-07-31 08:45:36)

    Kanske "Döda Torget" borde flyttas ut på Industriområdet vid COOP Forum och ICA Kvantum. Där ute kan ragarrundan köras runt runt COOP, ICA DollarStore, Volvo och JYSK. Ingen blir irriterad och alla får nattsömn. På nuvarande "Döda Torg"(landningsbanan) kan kommunen bygga en ny bekräftande fallsosymbol till folket.

    (flagga som olämplig)

    öde å stängt gör ingen glad (2012-07-30 19:40:26)

    Ungdomen fullvuxna skiftarbetare kan bara välja en fylla på krogen som kvällsnöje.

    Ta ungdomsfullmäktige på allvar.det behövs en uppryckning apatin har tagit över

    (flagga som olämplig)

    SvaraRadera