fredag 27 januari 2012

Den 12 februari 2010

skrev jag i min blogg i NSD, den blogg som nu håller på att räddas över till blogspot, dvs. den här blogdomänen:  

"Malmbergstösen filosoferar vidare... "

Visserligen har jag förstått, att den här tröstlösa debatten jag fört i min blogg om samhällsfördrivningen i Malmberget, varit alldeles nödvändig. Varit ett komplement till tidningsartiklar och dess inlägg, som kommer att vara mer svårsökta och svårsummerade, ju mer tiden flyktar iväg.

Och visst har jag förstått, att det är ett tidsdokument där alla möjliga har getts tillfälle att komma till tals. Även om väldigt många trots allt faktiskt inte har tillgång till vare sig dator, eller vad som avhandlas på etern. 

Men nog har det kostat mig en hel del, att skriva om samhällsfördrivningen, som bedrivs av LKAB, med hjälp av många som valt att praktiskt nog vända bort blicken. Det man inte ser, inte vill se, det finns som bekant inte heller.

Man ställer sig inte upp på de bespottades och negligerades sida, helt ostraffat.

Jag har ännu inte nått fram till det kritiska datum för min stalker, som jag vet att jag datummässigt obönhörligen närmar mig, nu när kommentarerna lyfts över till blogginläggen. Vilket känns tungt att vara medveten om.

Det här är en bild som lika gärna kunde ha varit tagen av honom själv. Många gånger beskrev han om sitt älskade ofelbara LKAB, kontra sitt eget kylskåp, där korven låg som bolaget såg till att han hade.
Det var allt han behövde i livet, enligt honom själv. Jag kan inte säga emot, men betvivlar sanningshalten i hans påstående.

Bilderna är från Berlins Currywurstmuseum. 


Historien om hur såsen till Currywursten och framförallt "såsen" kom till är en helt sagolik historia i sig. Men jag säger inte mer. 

Gör ett besök i Currywurstmuseumet om du besöker Berlin. 

Testa en äkta Currywurst vid något av de många försäljningsställena som finns på kartbilden.
USA som tror att de alltid är "Biggest"...
Kartan föreställer alla Currywurst försäljningsställen i Berlin, stadsdel för stadsdel.


4 kommentarer:

  1. Currykorv är det verkligen gott? Det låter inte gott..

    SvaraRadera
  2. Ja, jag gör väl inte vågen, när det gäller Currywurst, eller de vanliga tillbehören. Men så är jag inte heller Berlinare. "Hushänget" däremot tyckte att det var ok. Vad dottern tycker om dem vete gudarna, kommer inte ihåg om vi ätit Currywurst, när hon varit med mig i Berlin.

    SvaraRadera
  3. Godmorgon!
    Antar att du syftar på den "vanliga" gula curryn?
    Lite svårt tänka mig, att den gör sig bra i korven!? Men å andra sidan, så vill jag varken ha den kryddan i dressingar eller till kycklingen... längre. Då gör sig en kryddstark mojo verde, mycket bättre! =)
    Trevlig helg!
    /"Gottegrisen"

    SvaraRadera
  4. Ja, själv tycker jag att den faktiskt gör sig i lite allt möjligt i "såsväg" i lagom mängd. Till kycklinggrytor. Dippa falafel i hemfixad Mango Raja variant med creme fraiche. Liksom fusk Bearnaisesås dvs. sprungen ur samma hemsnickrade med curry i creame fraiche.

    Korv där skall det helst vara Käsekrainer (vitlökskorv med ostbitar i)från Korverian på Centralen/Nils Ericsson terminalen. Något som man bara kan unna sig någon gång då och då under året. Ändå lätt att det blir som jag i dagens blogginlägg (i min blogg) Norrbottens Kuriren/Gällivaredelen.

    Mojo Verde, spiskummin och koriander inte mina smakfavoriter. Däremot oregano. Men skall väl ge det en chans eftersom du nu skriver om det. Gör ett test först med potatismoset och ser om potatisen inte går att byta ut till rotsellerimos, eller blandningen blomkål/broccolimos.

    SvaraRadera