lördag 28 januari 2012

Förlåt oss våra skuldror,

- den 28 januari 2012, kl 10:14
förstora
såsom ock vi förlåta … pust… urk… stööön…
och inled oss icke i frestelse…

Hagabadets vattengruppträningar, sväller över alla bredder. Intecknar alla möjligheter att få den där välbehövliga timman att simma runt, motsols, i den stora bassängen: ”Ägget.

Genom mitt huvud far, när jag kämpar mig genom möjligheten till att göra det bästa av det hela, vem kom egentligen först ”hönorna” eller ”Ägget?

Ljudet är öronbedövande och studsar mellan kakelväggarna. De har så trevligt alla dessa pladdrande företrädesvis, damer, som man får kryssa emellan för att om möjligt hinna med den där halvtimman, som nu återstår av fri bassängträning. Om man nu inte vill vara uppe med tuppen och träna klockan sju. Kuckeliku...

Januarimånad det är då vi fullt ut hamnar i det där lutheranska ”syndernas förlåtelse-syndromet”. Dästa, feta, panka med nyårslöftena, som möjligen har överlevt första januariveckorna.

Magen är konvex, som i Lisebergs skrattspeglar, alla muskler i kroppen tycks ha varit utsatta för intensiv värmebehandling. Därför att allt hänger nu som ett vadderat täcke runt midja, gäddhäng, ”love handles”, begynnande dubbelhakor. Kroppen börjar se ut som det Liguriska landskapet, med böljande kullar, som slutar i ett dramatiskt plask rakt ut i vattnet.

Bicepts, triceps, upp och ner med lätta hantlar. Utåt, andas in. Inåt, andas ut. Allt för att undvika att se ut som om man knäppt ihop västen med gylfen. Med så mycket kroppsskador, finns inte längre några möjligheter till genvägar.

Träning, träning och åter träning. Året runt.

Somliga straffas av Gud.

Tänk bara på den där italienska prästen, som skulle tillbringa veckan med stilla betraktelse och böner, trodde hans församling. Istället tog han en semester på en lyxkryssare, skriver brittiska The Telegraph. Prästen avslöjades när kryssaren Costa Concordia gick på grund. Allt enligt TT.
Det är till att ha hamnat på slagsida och på grund i tillvaron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar