torsdag 26 maj 2011

Ut och städa upp i kommunen!

- den 26 maj 2011, kl 09:39

Det var hemskans vad mycket skräp det blivit även i Gällivare kommun och allt värre tycks det bara bli med åren.

Jag som varit så himla stolt över att jag kommer från en plats, där man lärt sig till allra största del att ta med sig sitt skräp och snöra iväg det där det hör hemma: i sopkassar, soptunnor och på soptippen.

Det finns inte ens en anledning att lämna gamla skrotbilar, det finns bot för det.

Så himla komplicerat är det inte att sortera saker och ting, som brännbart och icke brännbart. Det behöver man inte vara raketforskare för att kunna klara av. I dagens läge finns de verkligen ingen som helst anledning att inte sortera sina sopor. Alla återvinningsstationer har verkligen underlättat det hela. Det finns helt enkelt inga som helst ursäkter, för att bete sig som ett regelrätt svin.

Förlåt! det var att misskreditera svinen: Ni vet de där grisskära typerna som säger NÖFF NÖFF.

Men det kanske de här människosvinen också säger och låter, nu när jag tänker efter. De har lite märkliga grymtande ljud för sig.


Det börjat bli nästintill svårt att ta in allt skräp som beskrivs finnas som extra garnityr precis överallt i kommunen. Vad i Jisse namn har hänt med människorna?

Enbart vad hanteringen med hundbajset kostade i lilla Gällivare kommun är ju helt sagolikt. Det där har jag ingen förståelse för alls, därför att det skulle bli fruktansvärda reaktioner om man satt sitt lilla barn, att bajsa och bara gick därifrån, eller kastade blöjorna rakt ner på backen!

Jag undrar så vad som hänt med människor, där allt bara tycks tappas ur händerna och rakt ner på backen. Sedan går man bara vidare precis som inget har hänt. Men VAD är det för stil? Som liten fick vi lära oss hemifrån, att det man tar med sig ut i skräpform, det tar man också med sig hem och slänger i soporna, om det inte finns en papperskorg tillgänglig.

I den här filen kan du läsa hur det går till rent praktiskt: http://www.gellivare.se/Documents/St%C3%A4dkampanjen_v20.pdf om du fortfarande kan betrakta skräp från din utsiktspost.

Städningen pågår denna vecka och avslutas fredagen den 27 maj. Mellan kl. 11-14 serverar Stacken korv, festis och kaffe.

Såja, har du ännu inte gett ditt bidrag så upp med aktern ur bekvämlighetsläget, ut och städa upp nu och låt mig få fortsätta att vara stolt över en landsända, som jag trodde var bättre än det skräpparadis och slummänniskor som jag bor mitt bland.

Kom ihåg att det finns inga slumområden, bara slummänniskor!

Vad är du för personlighetstyp. - Är du en slummänniska?

1 kommentar:

  1. Det finns 3 kommentarer.

    Majja,

    visst hade jag kunnat lägga in en bild från Gällivare kommun. Jag har en hel del skrot- och skräp bilder därifrån också. Liksom många ställen ute i vida världen, där en del av dem hamnat i min blogg i bildväg. Men eftersom jag nu skriver ifrån slumcity Göteborg och berättat ett par gånger hur det är att bo bland smågrisar, tyckte jag att det var bra att lägga in en bild från Göteborg.

    Dessutom VET jag att det finns ett skrotbils- och skräpproblem även i Gällivare kommun, ur den synvinkeln är inte bilden alls fel.

    Slummänniska som inte bryr sig längre hur det ser ut.

    Jag har full förståelse för din åsikt och man behöver inte vara någon slummänniska för den saken skull.

    I den bästa av världar där tar var och en reda på efter sig själv och ingen behöver leka morsa.
    Anmäl >Gun (2011-05-26 19:13:05)

    Den som slänger skräp får väl plocka upp det själv. Jag är ingen allmänhetens morsa.
    Anmäl >Slummänniska som inte bryr sig längre hur det ser ut. (2011-05-26 12:14:30)

    Varför lägga in den där bilden?
    Folk tror ju att det ser ut så där i Gällivare.
    Vet inte vilken stad bilden är från, men den är inte från Gällivare...
    Anmäl >Majja (2011-05-26 10:23:15)

    SvaraRadera