Google+ Followers

torsdag 23 september 2010

Svaret på universums gåta är 42.

- den 23 september 2010, kl 02:44

förstora
Men vad svaret är på vad jag egentligen röstade på i riksdagsvalet, det torde stå skrivet i stjärnorna.

Jag valde två blanka röstsedlar (skrev dit något, som jag däremot inte tänker avslöja) och hade en färdigtryckt. Det kändes som om det blev en acceptabel blandning helt enkelt. Varför det blev just tre, bara ramlade ner i mitt huvud, när jag stod där och velade mig över vad jag skulle rösta på. Det blev nog det allra bästa trots allt. Ty, "alla goda ting äro tre".

Helt vansinnigt att inte känna, att det fanns något val, som skulle kännas bra. Därför skulle jag verkligen bli hemskt glad om det kunde bli demokrati i det här landet och blankrösterna fick plats i riksdagen med sina tomma stolar. Jag tycker verkligen att hela det här föråldrade systemet med partipolitik är rena nonsens. Det måste väl ändå tillhöra en svunnen och förlegad tid. Nog katten borde man väl kunna göra något vettigare av alla dessa pengar, som detta partipolitiska spektakel kostar.

Jag tycker att dagens två val: Allians eller Rödgrön-röra av pakter, talar för sig självt: Detta system har överlevt sig självt.

Det var just en liknande röra, som man ansåg var så föråldrad, att man gjorde om hela systemet från två kammarriksdag till nuvarande. Men är det verkligen inte samma sak som uppträtt nu, så här dryga 40 år efteråt? Nuvarande politiska system, det känns lika "purfärskt" som att återinrätta kungahusets makt. Dessutom är det en svindyr historia med alla dessa människor till stigande antal, som skall ingå på livstid i denna "skyddade verkstan," fylld av en massa fallskärmar och höga ersättningar långt efter de avgått, plus löner som verkligen inte motsvarar arbetsinsatsen.

När jag än en gång, som en repig grammofonskiva, beklagade mig på söndagsmorgonen över att inte blankrösterna fick sina tomma stolar i riksdagen. Fick jag svar på tal.

- Vadå, sa herr H, det ser ju redan ut så i riksdagen, så vad är skillnaden?

Ja, naturligtvis har han helt rätt. Vad är skillnaden? Ingen. Mer än den demokratiska känslan, som nu dessutom visat sig vara inget annat än en chimär. Man ägnar sig numera åt tafflig mobbing, trots att det är förbjudet i lag. Man visar prov på, att det är allt annat än respekt man visar varandra på denna arbetsplats, riksdagen.

Jag tycker att det blir bara allt knepigare att gå och rösta. När jag var yngre kändes det aldrig problemfyllt överhuvudtaget. Även om jag alltid ogillat politik, visste jag ändå vad jag skulle rösta på.

Som om det inte kunde vara nog.

Är det inte ett jädrans påfund, att man måste stå där mitt bland alla människor och plocka sina valsedlar?

Det stod faktiskt några fullvuxna människor, i Jurrasic Parkåldern och kollade vad folk tog för röstsedlar! Med tanke på allt som hänt runt om i stans röstlokaler, så väckte det verkligen inga glädjeyttringar hos mig. Snarare så fick det mig att känna en intensiv längtan efter, att bara rycka upp ena kryckan och "råka" klämma till hela röstsedelstället. I oredan som hade följt hade jag kanske kunnat plocka åt mig första bästa och så hade valet fått bli ett "korsdrag" genom röstsedelhögen.

Nej, allt det här som distraherade blev det verkligen inte bättre av.

Utan jag stod så länge och stirrade på röstsedlarna till riksdagsvalet, att jag nog mer påminde om någon som hade allvarliga ticks, än någon som var ute för att rösta till riksdagsvalet. Jag önskade intensivt att jag skulle få någon form av plötslig ingivelse. Men det var helt tomt och tyst däruppe. Inte en krusning. Men jag var nog inte ensam om situationen. Herr H stod bredvid mig och tvekade och tvekade och tvekade, även han över riksdagsvalet.

Sedan jag gjort mitt lilla lottdragningssystem, med röstsedlarna, där bakom skärmen, vände jag på alla tre med texten nedåt och blandade runt dem. Plockade upp en röstsedel, utan att kika på den och stoppade ner den i valkuvertet och slickade igen. Resten av lapparna åkte osedda i papperskorgen. Jag tycker att det var lika bra att inte veta, det kändes absolut inte bra.

Jag kan nu bara ana mig till, att jag inte är den enda, som är spritt språngande galen. Jag tycks vara i gott sällskap:

http://www.gp.se/nyheter/valet2010/1.452574-kalle-anka-fick-fem-roster

********


PS. Vad jag däremot röstade kommunalt och till landstinget, det vet jag däremot, med all säkerhet. Därför att där rådde det ingen som helst tvekan om vilka två olika partier som skulle få min röst. Det skall banne mig inte vara en klassfråga att ha bil, eller bli sjuk. Det är redan nog illa som det är. DS.

1 kommentar:

 1. Svaret på universums gåta får jag till 45. Läste inatt B Commoners bok Slut fred med planeten som jag köpt begagnad för 5 kr. Tog halvannan timma läsa från pärm till pärm.

  TACK för läsetipset! Det lägger vi bakom örat.
  Anmäl >Gun (2010-09-23 11:15:26)

  Boken är lite stenålders, för forskning och avslöjanden har framskridit, men fulspel är nu som då. På tal om spel kom mig under läsningen D Berggård i tankarna pga hans utspel i kuriren
  D B vet att barnen i Kos, they are ALWAYS on my mind, får i sig otal fler skadligheter än PM10 då de andas, att luftföroreningarna från deras granne som är Sveriges värsta punktförorenare består av en uppsjö mycket hälsoskadande ämnen, bl a monstruöst fluorväte och dioxiner.
  Anmäl >Svaret på universums gåta får jag till 45. Läste inatt B Commoners bok Slut fred med planeten som jag köpt begagnad för 5 kr. Tog halvannan timma läsa från pärm till pärm. (2010-09-23 10:07:45)

  Liftarens Guide till Galaxen, Douglas Adams(fantastisk bok).
  Anmäl >gåtans svar men vad är gåtan? (2010-09-23 06:40:53)

  SvaraRadera