Google+ Followers

torsdag 23 september 2010

Eric Gerhardsson, den avhoppade Sverige-

- den 23 september 2010, kl 11:34

förstora
demokraten i Gällivare kommunalfullmäktige.

Jag undrar hur han tänkte, när han hoppade på ett parti som han dels uppger: är vadå? Rasistiskt? - Det finns inte ens dokumenterat att så skulle vara fallet, eftersom partiet av allt att döma rensat upp i de egna leden och bytt inriktning.

Eric Gerhardsson säger sig också inte haft en aaaning om vad det partiet stått för. Låter det ens rimligt?

Läser man resten av reportaget, http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5617125 låter det som om han hoppat från tuva till tuva här i livet. Dessutom inte varit så lite bitter på den politiska situationen, som skapat det samhälle som vi trots allt har, sedan mycket mycket länge. Inte enbart de sista fyra åren.

Nu är ju tyvärr det reportaget avstängt från kommentarfunktionen. Det är anledningen till att det nu får bli en blogg istället.

Stämmer hans uppgifter, måste det i så fall betyda, att Eric Gerhardsson t.ex. inte har haft tillgång till ett normalt nyhetsflöde, som man med lätthet kan få tillgång till via Internet, eller helt vanlig snigelpost. Dvs. Sverigedemokraternas hemsida. http://sverigedemokraterna.se/valet-2010/en-trygg-och-vardig-alderdom/ eller deras partiprogram, som vad jag förstått av senaste dagens turbulens också gått att beställa.

Klickar man sig fram i högra fältets sida, på Sverigedemokraternas länken/hemsidan, kan man steg för steg läsa deras partiprogram. Om hela det kan man naturligtvis ha en del synpunkter och är fritt för var och en att ha. Trots allt så har vi fortfarande valfrihet och yttrandefrihet i det här landet. Även om det den sista tiden framgått med all övertydlighet, inte bara från mediahåll, utan även från våra toppolitiker i svensk regering & riksdag, att inte så är fallet.

Läser man i övrigt vad som finns på nätet om SD, kan man också läsa sig till att det här är ett parti, som historiskt sett sprungit fram ur mycket dunkla & mörka krafter, även om det kan låta väl så ljust:

Bl.a. förra sekelskiftets svenska nationalkonservatism, som delar av den socialdemokratiska folkhemstanken!!! (vilket borde ha fått den ickehandskakande sossen i Gällivare att fundra på sitt eget politiska ursprung). Vidare Vitt ariskt motstånd (VAM) osv. som i själva verket "importerades" från USA.

OCH då blir det ju ännu mer besynnerligare, att Eric Gerhardsson NU vaknat till liv, när klockan redan passerat 12 (!?)

Själv har jag, förutom alla dessa källmaterial, haft tillgång till även annat informationsflöde, eftersom det ingått i mitt arbete, att hålla mig uppdaterad på de flesta fronter, som ev. kan hänföras till någon form av kriminalitet.

Det som blir bekymmersamt ur alla synvinklar är att debatten inte får något "nytt" att sätta tänderna i, eller analysera. Utan det hela blir väldigt godtyckligt och diffust.

Personligen har jag svårt att döma ut ett helt politiskt parti utifrån rena ryktesspridning av varianten "viskleken". Det står så himla klart i SD:s partiprogram vad de vill. OM nu Eric Gerhardsson kände till någon dold agenda hade det inte varit betydligt bättre, att han i så fall klämt fram den då, istället för att göra en offentlig avbön i NSD?

Jag kan tyvärr inte dra någon annan slutsats utifrån de parametrar som finns tillgängliga. Dvs. varför han hoppat på, men även av, sedan valet väl är över:

1) "Skämsfaktorn", står allra högst upp på min lista.

Är man SD, är det inte riktigt "rumsrent" av någon anledning. Det kan kännas lite ohanterbart, eftersom även de andra etablerade partierna gömmer på mycket tvivelaktiga åsikter, som man fått ta del av när de intervjuade uttalat sig friskt sedan de trott att kameran varit avstängd!

När Eric Gerhardsson mötte reaktionerna i samhället blev han bestört:

- Jag har fått ett väldigt dåligt bemötande. En socialdemokrat ville inte ta mig i handen och sa att det är risk att man får smutsiga händer, säger Eric Gerhardsson i reportaget.

2) Utpekandet och risken för att bli utsatt igen.

Han har pga långvarig arbetslöshet och samhällets svek, dvs. från det etablerade politiska samhället, varit på gränsen till självmord.
Oj oj oj, tänker jag och det hela blir med ens djupt tragiskt.

- Nu vet jag bättre. Jag är absolut ingen rasist och jag tycker att alla människor har lika värde, säger han vidare i reportaget.

Men ger det verkligen ett entydigt svar, att SD verkligen är ett rasistiskt parti?

Jag har ännu inte kunnat hitta den parameter, som bekräftar att så är fallet och den dagen jag gör det, då skall jag ändra uppfattning. Till dess måste jag tro på vad partiet gått till val med. Även om ursprunget till paritet känns allt annat än en "solig dag på picknick med dem man älskar mest".

3) Nu börjar det bli "luddigt värre",
därför att Eric Gerharssson säger i reportaget:

- Om vi tar in invandrare måste vi se till att de har jobb och bostäder. Sju personer i en etta är omänskligt. Många är högutbildade, men heter man Muhammed får man inget jobb. Vi har ungdomar som väntar på bostad och jobb. Hur ska vi lösa det? Han kan inte ställa upp på SD:s politik att minska invandringen till ett minimum och stoppa anhöriginvandring.

Min analys: Den verkliga sanningen lägger han faktiskt fram själv, fastän han inte verkar vara riktigt medveten om det hela. Det är ju faktiskt den nuvarande OCH förra regeringen, som är ansvariga för den invandringspolitik vi har i det här landet. En invandringspolitik som jag tycker är under all kritik!

Därför att här har vi t.o.m. skickat tillbaka flyktingar som gått ett mindre trevligt öde till mötes. Vi har också tillåtit att USA i all hemlighet hämtat ut människor, som sökt skydd inom Sveriges gränser! Vi fortsätter att splittra hela familjer, så sent som igår stod om en familj som skulle utvisas till alla väderstreck!

Om anhöriginvandringen finns dock så mycket övrigt att tillägga, att jag inte ens tar upp frågeställningen.

Men kan man lägga SD till last för allt detta? Knappast! De steg in i riksdagen så sent som innevarande vecka.

4) Rädslan har uppenbarligen hunnit ifatt.

Det är många som tiger av rädsla för repressalier/terrordåd och av den anledningen inte vill riskera att ta den debatten. Alla lever trots allt inte lika utmanande och destruktivt som Lars Vilks och några andra lätträknade gör.

- Att peka ut muslimer som roten till mycket ont i samhället, är att leka med elden, anser Eric Gerhardsson i reportaget.

5) Rättssystemet i dess nuvarande utformning,
är sannerligen en mer "delikata" frågeställning att hantera och som Eric Gerhardssson tar upp.

Kritikerna säger att det är fullständigt horribelt, att man efter en mycket kortvarig "rättspsykiatrisk vård" för t.ex. mord och annan allvarlig brottslighet, skall kunna vara rehabiliterad och löpa fritt ute i samhället i form av frigång, eller i vissa fall t.o.m. utskrivning. Många hävdar att då den rättspsykiatriska vårdtiden synes alltför kort, borde istället resterande tid omvandlas till ett regelrätt straff.

De anhöriga till brottsoffren, säger ironiskt:

"att så fort de kan bädda sängen själv, anses de rehabiliterade".

Jag har faktiskt full förståelse för det bittra uttalandet. Det är inte heller helt sällan som intagen på rättspsykiatrisk vård begår nya brott, men dessa "bakas in" i den rättspsykiatriska vården och kommer aldrig allmänheten till kännedom, om nu inte någon tidning råkar skriva om det.


********


Jag kan väl bara hoppas, att sökaren Eric Gerhardssons kristna tro är det som skall "rädda honom". Den tron som enligt honom är det viktigaste för honom och där han säger sig måste få frid i sinnet, som han anger som det yttersta skälet till det lika hastiga avhoppet, som tydligen påhoppet.

Skälet han angett för sitt avhopp, att så många ungdomar inom Gällivare kommun i skolvalet röstat på SD, tar jag däremot med en stor nypa salt. Därför att det är inte något annat än ett sundhetstecken, att det är så markant i just Gällivare kommun. Det förvånar mig inte heller det allra minsta. Ju närmare man lever "stormens öga" och har fått ta del av den verkligheten, desto mer ifrågasättande blir man.

Detta är något som de etablerade politikerna i Gällivare borde ta på största allvar. Genom att jag har tagit del av diverse protokoll, där Ungdomsrådet den ena gången efter den andra blivit akterseglade inom kommunalpolitiken i Gällivare, är det absolut inget förvånande, att man söker sig till nya förebilder.

Jag kan också bara hoppas, att alla de som Migrationsverket idkar "förvaring Sverige" med, skall få ett mänskligt utfall. Tyvärr är det ju inte riktigt så, eftersom de knappast lär hamna i några fina kvarter á la Östermalm eller Djursholm. De flesta av dem är dessutom lågutbildade, så den där myten om enbart högutbildade stämmer inte heller på det stora flertalet.

Man måste precis som Eric Gerhardsson säger, sätta sig ner och ställa sig den frågan hur mycket vi kan förmå att ta emot på ett "seriöst sätt".

Förra året tog vi emot 100 000 nya ankommande och värre tycks det vara för innevarande år. Det är en kraftigt stigande trend och det är inte utan att jag undrar, hur det etablerade politiska samhället har tänkt sig det hela. Eftersom skola, vård, omsorg, socialförsäkringssystem och bostadsfronten, inte klarar mer och mycket stora och väsentliga nedskärningar har fått ske. Man måste också se över utflödet av utlandsbidrag/närvaro i andra länder etc, som många gånger går både till korruption och curlar vägen för fortsatta eller nya krig.

Att vilja vara god, är ibland att se till realiteten. Även om den kan kännas obehagligt och t.o.m. bli en mycket smärtsam process.

Men så länge vi inte är födda till att vara någon Jesus, som tog hela världens skuld på sina axlar, kanske vi måste sätta oss ner och fundera över våra handlingar och rätta till det som inte blev rätt.

Det som jag tycker är så himla synd med denna SD debatt, är att all fokus från de etablerade politikerna och vad de håller på med, nu lagts åt sidan. Det måste passa mången dold agenda förträffligt, både på riksnivå liksom på lokal nivå.

Ändring införd 24 september 2010 kl. 15:02
Jag ber så mycket om ursäkt, jag visste inte att Eric Gerhardsson "kanske" var blind också=
http://svt.se/2.128339/1.2160706/jag_kanske_var_blind

5 kommentarer:

 1. Debatten startad av Vit Makt, nej tack
  Startad: 2010-09-23 20:01:43

  Det finns 10 kommentarer.

  bosse banan

  Ja, nu kanske du inte läst på riktigt. Det var inte jag som gjorde mig till någon form av vågmästare, utan folk som hoppat på mig i olika inlägg, därför att jag har fräckheten att tycka något! Det är ju som bekant inte en rättighet längre, att tycka något om man inte följer svansens allmänna tyckande och har egna åsikter. Än mindre skriva en blogg. Jag skall med jämnmod bära, att jag är NSD mest hatade och utskällda bloggare. Ja, dvs sedan Tommy Nyström klev av sin blogg här på NSD.
  Anmäl >Gun som inte är någon soffliggare, men vill ha rätten att ha blankröstarens tomma stolar i den nog så redan tomma riksdagen, där knapptryckarna inte orkar masa sig till jobbet. (2010-09-26 12:39:12)

  Gun hade lite hybris när hon trodde hon var en vågmästare i Gällivare. Å nu gnäller hon på en man som törs erkänna sitt misstag å hoppa av Sd. Det enda rättshaveristen Gun står upp för är sin rätt att klaga och vara soffliggare. Men det är faktiskt presic det fria samhälle jag vill ha. Även om det gör mig så förbannad var enda gång jag läst denna usla ursäkt för en blogg.
  Anmäl >bosse banan (2010-09-26 03:25:27)

  Som sagt var bättre sent än aldrig.Jag tror att även du som alla oss andra skulle må bra av att tänka lite längre än näsan räcker.
  Du är guld värd som en kämpe för Malmberget.
  Anmäl >bättre.... (2010-09-25 21:37:45)

  SvaraRadera
 2. Farbror Jalle...

  Vilken kampanj?

  Jag är partilös! Eller har du inte lyckats läsa dig till det ännu?

  Det är väl bra att folk får och kan rösta på vad de vill och vill de nu ha hemliga klubben när det gäller den frågan som är viktigast för hela kommunens överlevnad, så är det ju det som majoriteten valt. Även om den majoriteten är den minsta möjliga. För S betyder det väl i klarspråk att det kan fortsätta att köra sitt eget race, eller så tänker de överraska och bli det som Tommy Nyström två minuter i tolv lovade kommunmedborgarna.

  I vart fall önskar jag alla partier lycka till i det fortsatta arbetet som inte kommer att bli lätt. Kul vore det ju om S gjorde en analys som huvudorganisationen gör. Därför att ungdomarna i skolvalen tycks inte gå samma vägar som det gamla inkörda i kommunen
  Anmäl >Gun (2010-09-25 13:43:12)

  Håller alla SD-politiker det måttet så är det skrämmande.,.så dåligt insatt i den politik som SD förespråkar.

  För övrigt så måste kommunalvalet i Gve varit en stor besvikelse för dig med S egen majoritet...trots din ihärdiga kampanj...
  Anmäl >Farbror Jalle... (2010-09-25 05:09:06)

  Bättre sent än aldrig!

  Spikskor?

  Jag gillar inte smutskastning, utan minsta bevis. Här är verkligen långt ifrån dokumenterat att här är fråga om rasister, eller nazister, mobben har inte ens bestämt benämning!

  Den dagen det är visat att det är så, den dagen ändrar jag mig också. Men inte förrän dess.

  Hoppa av ska man göra om man klivit på fel tåg, men dåliga avhopp det skall man inte ägna sig åt. Jag har själv klivit av från facket på väldigt hög facklig nivå med buller och bång, men inte vände jag mig till tidningen och basunerade ut vilka fullblodsegoister de var som satt i det facket. Sina misstag skall man lära sig av, inte flytta över skulden, när det beror på att man själv klantat till det. Dvs. inte tagit reda på tillräcklig fakta och vart man själv står i förhållande
  Anmäl >Gun (2010-09-24 23:05:22)

  Ursäkta, "SD-aktiv" stavas det.
  Anmäl >Kristen SD-anhängare (2010-09-24 17:49:07)

  SvaraRadera
 3. Att vara kristen och SD-akiv är ingen som helst motsättning. Se t.ex. denna artikel med två kristna SD-kvinnor i riksdagen: Länk http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=227129

  Anmäl >Kristen SD-anhängare (2010-09-24 17:48:22)

  SvaraRadera
 4. Till avhopparen!
  Jag tyckte det var starkt gjort av dig att så öppenhjärtligt berätta om ett val du gjort som kanske inte var det bästa när tanken hunnit ikapp. Heder åt dig Erik!

  Gun, du är en klippa i malmbergsfrågor, men du måste inte gå med spikskor överallt.
  Anmäl >Bättre sent än aldrig! (2010-09-24 17:30:53)

  Efter att ha sett på SVT:s nyhetssändning om den här Gerhardsson tror jag att jag skall ligga lågt med att säga att jag är från Gällivare.
  Anmäl >Roffa (2010-09-23 20:01:43)

  SvaraRadera
 5. Signaturen "Bättre sent än aldrig"

  Jag förstår att jag passar, när det passar in på egna syften. Men nu är jag som jag är, faktiskt rakryggad och bekymrar mig inte över att gå mot strömmen, så länge jag vet med mig själv, att jag gjort rätt.

  SvaraRadera