Google+ Followers

tisdag 21 september 2010

Det "nya Sverige" efter valet (?)

- den 21 september 2010, kl 17:18

förstora
Ja, så skriver och basuneras det ut i media och avsändarna är högt som lågt.

Men jag, jag kan inte bli annat än jätteförvånad över att läsa eller höra det. Än mer förvånande blir det att se hur det ena "sorgetåget" efter det andra kan mobilisera kraft, över att Sverigedemokraterna (!?) tagit plats i riksdagen, samtidigt som jag i dagens tidning kan läsa om ännu mer nedskärningar inom sjukvården. Jag blir alldeles häpen över det hela, som tycks ha stigit upp som fågel Fenix.

Dessutom är jag så in i nordens fräck, att jag påstår att det är intet nytt under solen. Enbart gammal skåpmat, ungefär som ICA:s köttfärs, som fick nytt "bäst före datum", fastän innehållet fortfarande var detsamma.

Det hade nog varit på sin plats, att anordna de här sorgetågen för mycket länge sedan och av helt andra anledningar: Sorgetåg över att vi inte lyckats bättre med att värna alla som bor i det här landet, eller ute i Europa, eller i världen, oavsett om vi är korridorglidare, eller någon som verkligen flytt undan krig, eller vi sitter där med en arbetslöshet/sjukdom/handikapp/ålderdom, eller helt enkelt bara med ett utanförskap där samhället vänt ryggen till och man fallit mellan stolarna.

Vi har vaknat upp till det Sverige och Europa, som var precis likadant dagen innan valet. Ett Sverige där orättvisorna fortsätter att breda ut sig och där både anarkistiska, nazistiska, marxistiska, stalinistiska etc. förekommer och där de här s.k. "demokratiska" blir de mest betungande av dem alla, eftersom de säger sig stå för en sak och handlar utifrån något helt annat! Den som påstår något annat har inte varit vaken de sista 30 åren, eller i vart fall suttit insnöad på någon öde bergstopp, där snårskogen konstigt nog kunnat bre ut sig.

På något sätt har de här etablerade partierna helt plötsligt fått en dimridå att skylla på. NU har det plötsligt blivit det nya partiet i riksdagen, Sverigedemokraterna, som skall bära hundhuvud för det som är ofullgånget i vårt "välfärdssamhälle" Sverige. Men lilla Sverige skiljer sig inte från det övriga Europa. Samma fenomen där. Man kan dra ner det till molekylnivå, dvs. på kommunal nivå och finna att det är samma sak där, historien bara upprepar sig i allt det oändliga.

Nej, då, säger de beskäftiga och de som anser sig vara pålästa i ämnet: Det blåser NYA högervindar!

Ursäkta, men det är lika otroligt osannolikt, som att det är någon annan än det anarkistiska socialdemokratiska styret från kommunhuset, som bär ansvar över hur situationen kunnat urarta så in i baljan i Malmberget och får efterverkningar i hela Gällivare kommun.

Det fenomen som vi kan betrakta oavsett om vi betraktar Europa, Sverige, eller lilla Gällivare kommun, är precis detsamma som alltid har funnits. Världen har ingalunda blivit ny. Fortfarande lever vi en ofullgången, orättfärdig värld, där de som tycker sig ha mer rätt också tar rätten över andra och frivilliga hantlangare saknas det verkligen inte.

Hur många nazister tror du som läser det här, att det finns i de andra riksdagspartierna? Den enorma mängd som fanns enbart i Sverige under kriget lär inte ha gått upp i rök! Jag vet flera partier som hade en övertalighet av just gamla nazister och dessa kan man faktiskt återfinna i alla de gamla partierna.

Nyss sände man en dokumentär i repris om Isaak Grünewald och Sigrid Hjertén. Den som inte sett det programmet har missat en viktig tidsdokumentär. Där kunde man se hur det var med det skenheliga politiska etablissemanget i Sverige och utbredningen av den svenska nazismen. Det var inte bara så att Herman Göring hade sina kontakter här i Sverige och att vi tillät nazisterna passera genom vårt järnvägsnät etc, som alla vi som gått i skola fått oss itutade.

Man kan aldrig heller dra något ur sitt sammanhang. Vid fredskonferensen i Versailles 1919 ansågs Tyskland ansvarig för kriget. Ett enormt och fullständigt horribelt krigsskadestånd utkrävdes. Hade inte det stora krigsskadestånd och vanmakten skrivits in i fredsfördragen efter första världskriget, hade det aldrig funnits utrymme för Hitler. Skotten i Sarajevo var å andra sidan startskottet för första världskriget. Allt har sin historia och att skriva om den och bara dra lösryckta sammanhang, som sanningar, det blir aldrig bra. Till det krävs oupplysta, eller indoktrinerade människor. Alla är dessbättre, eller kanske i det här fallet, dessvärre inte det.

Den som vill påstå att den här invandrarpolitiken inte har sina uppenbara brister och som kapitalt gått åt skogen, vet inte vad den talar om. Den har aldrig besökt sådana ställen som Rosengård, Hjällbo, Bergsjön etc. Den har aldrig sett hur vår egen befolkning har mindre lagliga rättigheter än invandrare/asylsökande. Den har aldrig heller på nära håll följt hedersmord, eller könsstympning och uppgivenhet hos kvinnor som sitter fast i detta Moment 22. Det är inte bara att öppna armarna och ta emot, man har ett ansvar! Och det handlar definitivt inte om ovilja att dela med sig, utan att sätta sig ner och fundera hela tankeflätan ut. Finna fega vägar ur saker och ting det borde inget anständigt parti i Sverige ägna sig åt, som nu sker.

SD har inte den här förbindelselänken som det hävdas. Partiet tar i media och sina partiskrifter tydligt avstånd ifrån marxism, kommunism, fascism och nazism. Redan för ett tiotal år sedan städade man upp rejält inom partiet och det finns antagligen procentuellt lika många nazister i de andra partierna som hos SD. Jag har personligen mycket svårt att se Jimmi Åkesson, som har sin politiska inskolning i moderat skolungdom, som någon form av Hitlerskepnad. För mig framstår han som en person med ärliga avsikter. Skall man börja fingranska personligheterna hos partiledarna tycker jag mig se betydligt fler Hitler-drag i t.ex. Lars Ohly.

De här nynazisterna finns dessutom i ett helt annat parti, där en ansamling skett: "Svenskarnas parti" heter det partiet. Sedan kan man undra vad Skånepartiet är för främmande fåglar. http://www.skanepartiet.org/

"Svenskarnas parti" hette tidigare Nationalsocialistisk front. Det bildades 1994. För två år sedan lades partiet formellt ned men uppstod i skepnad av Folkfronten, som senare bytte namn till Svenskarnas parti. http://www.svenskarnasparti.se/

Inte ens så pass pålästa är de här pappenheimarna som står där och talar om rasism. SD råkar dessutom ha ganska många invandrare som medlemmar, som tycker att den invandringspolitik som förs är alldeles uppåt väggarna. Självklart har det dragit med sig ett oönskat gäng med extremmänniskor, men dessa återfinns i andra mer "rumsrena" partier, man behöver inte vara raketforskare för att förstå det.

Jag skulle gärna vilja ha ett svar från alla de här partiledarna, som nu fanns med på valvakan och agerade rena rama mobben mot SD:s partiledare Jimmi Åkesson. Hur de ställer sig till en relevant frågeställning, som han påbörjade flera gånger i olika valdebatter men aldrig fick prata till punkt, därför att han blev ideligen avbruten. En del av oss är dock pålästa, utan att vara SD anhängare och visste vad det var han ville framföra:

En kvinnlig SFI-elev i Strömsund har anmält kommunen för könsdiskriminering sedan skolan gett efter för kraven från en grupp muslimer om separat undervisning för kvinnor och män. Kvinnorna fick bland annat inte sitta inom synhåll för männen och inte heller tala samtidigt. DO valde att inte ta upp anmälan utan la ner den. DO utses av regeringen! Detta beslut är alltså förankrat av den svenska regeringen!!!

Det betyder i klartext att svenska staten nu även infört könsdiskriminering i sin undervisning och curlat väg för ett begynnande och regelrätt religionskrig, med Islam som det enda rätta, eftersom judarna med statens godkännande fördrivs från bl.a. Malmö. Jag antar att politikerna kommer att ha anledning att ångra det mer än en gång! Därför att då borde rimligen också följa ett påbud om stening, hedersmord, könsstympning, tolkar ute i skola och arbetslivet. Som ett brev på posten lär också anlända avskaffandet av svenska traditioner i form av julafton, påsk etc. Med tanke på att muslimerna redan kan ha ledigt för sitt firande av fastemånaden Ramadan, kan jag inte se annat än att det måste bli en konsekvensföljd.

Men det är klart så feta som vi svenskar börjar bli, skulle vi säkert må bra av att fasta en månad. Mest hälsosamt skulle det vara bland de feta norrlänningarna, med tanke på att solen aldrig går ner där. Men det där med Ramadan det är inte riktigt vad man utger det för att vara. Min erfarenhet, som är på det praktiska planet, vet att det är ett herrans (förlåt, Allahs) festande efter solen gått ner och aldrig slår kassarekorden dylika höjder som under just Ramadan. Festa hela nätterna innebär att de vänder på dygnet. Alltså blir de segare och segare ända tills de helt enkelt uteblir från skola och arbete. Men det är klart drar man hela linjen ut, då hade man ju skött problemet med att avfolka övre Norrland också, där solen aldrig går ner under den här fasteperioden http://sv.wikipedia.org/wiki/Ramadan.

Fredrika Bremer och Ellen Key lär i alla fall vända sig i sina gravar, när detta land blivit villiga att förpassa kvinnan in i Hedenhöstiden! Inom den fria företagsverksamheten förekommer inte de totalitära löneskillnader, som finns inom stat och kommun mellan kvinnor och män, alltså där LO står bakom. Om inte det borde mana till eftertanke då vet jag verkligen inte.

Det är väl det som Alliansen och den Rödgröna röran lär förespråka vid nästa val, ty de politiskt korrekta vill väl inte framstå som något annat än landet mellanmjölk.

Man får inte göra något som inte behagar massinvandring, då är man rasist! Man får inte tycka något om det som fått ske i Malmberget, då skall man tystas!

Men jag tycker nog det vore mer intressant med någon afrikansk religion/kultur istället, om vi nu ändå skall upphöra att vara så mellanmjölkiga. De verkar ha lite häftigare fester med levande rytmer i form av jordgolvsstamp, häleribrygder och spå i allsköns grunkor. Lite mer maskeradtillställning över det hela.

Den här rena rama påhittarmentaliteten, som just nu förekommer inom riksdag/regering känns inte det minsta seriös. Därför om ett parti (SD i det här fallet) säger sig inte stå för vissa saker, av VILKEN anledning skall man då hävda att det är helt fel och att de är något annat än de utger sig för att vara.

Hela det etablerade politikeretablissemanget, är ju faktiskt något helt annat än de i själva verket utger sig för att vara. Det har dessutom bekräftats om och om igen, även i Gällivare kommun. Mer förundrande blir det dock att folk fortsätter att rösta på dem. HUR tänker de då?

OCH bevara oss för hulkande, halvsnyftande s-kvinnor av typen Nalin Pekgul, som var framskickad som frontfigur för enbart ett enda syfte. Det är lågvattenmärke av Sveriges socialdemokratiska kvinnoförbundet. Lika illa var det när FI:s Gudrun Schyman skulle möta Jimmi Åkessson i en TV-valdebatt. De kunde inte ens hålla sig till ämnet och blev därför bara djupt tragiska personer och bekräftade bara myten om att kvinnor är enfaldiga!

Jag har inte reflekterat över SD som ett valbart alternativ, men nu tycker jag sannerligen att den politiska och massmediala mobben gått för långt i Sverige.

************

PS. Jag ser av vissa inlägg, att jag räknas som en vågmästare i Gällivare kommuns val, av de tykna inläggen att döma. Förvånande med tanke på att jag inte röstar kommunalt där. Men den vågmästarrollen, som opolitisk & läskunnig, skall jag med jämnmod bära. Även om nu den anarkistiska signaturen "sosse" i min förra blogg, vill stänga av mig som bloggare, är det inte riktigt så som demokrati fungerar. Även om det praktiserats under alltför många år i Gällivare kommun och man inte vet skillnaden på demokrati och anarki.

Jag vet inte vad jag förväntat mig, men lite medmänsklighet och demokrati skulle inte skada. I vart fall skulle det vara en god början. DS.

7 kommentarer:

 1. Det finns 21 kommentarer.

  Mycket bra skrivet!
  Det är helt otroligt att etablerade partier inte vågar diskutera problemen vi har, ja, de erkänner inte ens att det finns ett problem. Enligt dem beror allt på svenskens inbyggda rasism...
  Sen är de bestörta när ett parti som SD får röster??
  Det är så urbota korkat. Hade det funnots en debatt och en diskussion om problemen och åtminstone ett försök till att göra något, hade inte ens SD funnits.

  Men ingenting lär bli bättre förrän SD ligger på 20-30%... Skyll er själv, Mona & Co...
  Anmäl >Silas (2010-09-27 15:42:53)

  Tack Gun, för ett bra inlägg i debatten.
  Anmäl >Carl (2010-09-26 06:50:02)

  Inte vet jag om Josef Stalin var en mycket trevligare herre. Även han hade många människoliv på sitt samvete. Problemet med diktatorer är att dom har inget samvete. Men att jämföra Jimmie med hitler och 30-talet är att gå förlångt. För det första har inte Jimmie egen majoritet, han har 5.7% väljarstöd. Om du har så dåligt förtroende för Svenska folket så är det nog hos dig problemet sitter. Jag ser enbart SD som en missnöjes yttring, våra etablerade partier har gjort ett dåligt jobb. Lev med det och sluta spamma forumen med ditt svammel.
  Anmäl >Folket hyllade Josef Stalin på 30-talet (2010-09-26 06:47:21)

  SvaraRadera
 2. Även om invandringen inte är samhällets huvudproblematik, så är det helt klart ett problem, som enligt min mening borde kunna diskuteras lika öppet som äldrevården och skolan, för att ta några exempel. Att "sopa problem under mattan", och på så sätt göra dem icke existerande, vet de flesta av oss vad sånt ofta obönhörligen leder till, eller hur? /Julle
  Anmäl >Julle (2010-09-24 08:58:09)

  Fredric
  jag delar helt din åsikt igen

  och Majja slog huvudet på spiken!
  Anmäl >Gun (2010-09-23 10:34:35)

  SD är inget nazistiskt parti men de har rötter som kommer från den myllan. Majoriteten av de som röstar på dem har säkerligen inga nazistiska tankar och idéer, men jag anser det ändå vara fel och en enkel "lösning" att peka ut invandrarna som en huvudproblematik i samhället. Varför är det så få som ifrågasätter om vi råd med miljonärer och miljardärer? Varför har vi råd med skattesmitare och de som inte ens vill betala skatt (göra rätt för sig) i Sverige? Sen ska vi komma ihåg att SD idag bedriver en politik utifrån de förutsättningar de har storleksmässigt. Om de om några val skulle bli betydligt större så kommer deras politik garanterat inte vara densamma som idag.
  Anmäl >Fredric (2010-09-23 10:00:55)

  Bergmansgatan, Bror Wennström....
  Mer behöver egentligen inte sägas.
  Anmäl >Majja (2010-09-23 09:25:47)

  SvaraRadera
 3. Bror Wennström
  jag är rätt övertygad om att när man inte kan lita på de politiker som finns i ens omgivning, då vänder man sig till någon som är ett nytt oskrivet blad på himmelen. Om du nu läst min blogg vet du också att jag påstår att Hitler aldrig hade kunnat komma till makten om det inte hade varit för att det fanns en historik som gjorde det möjligt. Skapar man orättvisor, skriver in maktlösheten, är steget inte långt till något annat. Därmed inte sagt att SD är något naziparti, det säger jag den dagen jag har hittat belägg för det. Men än så länge har jag inte gjort det. Det har skett en storstädning inom partiet.

  Det du nu skriver borde i så fall bero på ett politikerförakt för dem som redan är etablerad. Du får själv dra slutsats ur detta.
  Anmäl >Gun (2010-09-23 08:47:56)

  Tommy Nysgtröms betyg på kommunens skolelever i NSD 22 sept. "Stor okunskap bland unga"!
  I Gällivare röstade 28,3 % skolelever på SD i skolvalet.Överlägst högst i Norrbotten-Sverige. Jag håller med Tommy att det råder okunskap. MEN VARFÖR?
  Jag påstår att det är i högsta grad kommunens skolor som orsak inte personalen utan den skolpolitik som Tommy tillsammans med S-VP ledda BUoK nämnden är upphov till. Varför är det 9% skillnad mellan (M) ledda Boden-S.VP Gällivare? Är det politiken-Eleverna? Hur blir det nu med (S) egen majoritet dom kommande 4 åren?
  Anmäl >Bror Wennström (2010-09-23 02:07:46)

  Fredric
  jag kan inte annat än hålla med dig, människan är det värsta rovdjur som finns och det är så mycket egennytta till vilket pris som helst.

  Själv vägrar jag att bli kallad för rasist bara därför att jag klandrar den invandringspolitik som är alldeles uppåt väggarna fel! Den är likvärdig med att sätta en massa barn till världen och sedan lämna dem vind för våg, att klara sig bäst de kan i en helt främmande kultur.

  Ohly kommer att inse vilka han delar åsikt med den dagen då Afgahnistan skall diskuteras i riksdagen, då kommer han plötsligt att stå på samma sida som SD...

  just wait and see.

  ******
  Folket valde Bucht

  vet inte om det är ett bra val,men T Nilsson var inget bra alternativ, en som svikit sina egna är aldrig något bra val.

  Anmäl >Gun (2010-09-22 17:19:07)

  SvaraRadera
 4. För rättvisans skull så länkar vi vidare:
  Länk http://sv.wikipedia.org/wiki/The_Black_Book_of_Capitalism
  Anmäl >Fredric (2010-09-22 15:28:46)

  Ok, "Folket hyllade Hitler på 30-talet", har du samma åsikter om vänsterpartiet som mynnar från kommunismen som i sin tur dödade över 94 MILJONER människor. (Länk).
  Vilka var vid makten när tyskarna fick åka genom sverige under andra världskriget?? Ska dessa också mobbas ut så har vi inte många partier kvar eftersom alla partier har nåt lik i garderoben historiskt sett. Man måste ju se till vad man driver för frågor idag och det har du uppenbarligen inte läst på.
  Anmäl >Tänk efter lite (2010-09-22 12:06:07)

  forts. det kan vara svårt att argumentera med någon som enbart har en svart/vit värld och inte kan inse att vi behöver ändra hela vår invandringspolitik som blivit inhuman både mot de som redan finns i det här landet men i synnerhet mot dem som kommer hit. Jag känner till baksidan av slanten, vet hur det fungerar i praktiken, ser invandrarbarnen som inte klarar skolan,inte inlemmas i samhället.Dma för kvinnorna!

  Jag är inte för några former av förtryck, därför vänder jag mig emot denna förljugenhet och att kvinnor skall åka baklänges i tiden.

  Man behöver se över både invandring men framförallt hur vi hanterar våra utlandsbidrag - därför att DET är rent skrämmande hur detta hanteras. Jag vill inte bistå mer krig,mutor, utnyttjande eller umbäranden för människor i drabbade länder. Vill du
  Anmäl >Gun fortsätter att tugga på (2010-09-22 10:09:55)

  SvaraRadera
 5. Kan du ange hur många nazister som finns i andra partier?
  Är det ok att förminska kvinnan, efter religonstycke
  Slänga ut judar?
  Det finns ett stort motstånd i samhället mot nuvarande sjukförsäkring, arbetspolitik, a-kasseregler mm. Ändå får M fler röster än hittills och då kan vi väl ställa oss frågan: hur Sverigevänliga är vi egentligen? Om partierna anser att vi skall vara öppna för invandring borde vi väl få ett fungerande samhälle för alla.Att en stor del av våra arbetsgivare, hyresvärdar, "fina områden" inte tar emot invandrare, det är främlingsfientligt. Du har inte förstått mitt inlägg på långa vägar. Dessutom har du faktiskt inte läst vad SD gått till val med. De har tre punkter,vilka håller du inte med? Var dina öron stängda när FP i sista debatten talade om invandringen?
  Anmäl >Gun ställer fråga till "äcklad" om den dubbelmoral som Sverige uppvisar genom att föra en dålig invandringspolitik, som sätter människor i svensk karantän & utanförskap (2010-09-22 10:00:13)

  Ser i NSD att var tredje elev i Gällivare kommun röstade på Sverigedemokraterna i skolvalet. Hur kan det komma sig? Ser också att Bucht vann jättestort över LKABs kandidat, dvs dess styrelseledamot och ordförande i gruvfyran Thomas Nilsson. Gläder mig. Grattis Bucht och Norrbotten.
  Anmäl >Folket valde Bucht. (2010-09-22 09:43:47)

  Till sign. "Folket hyllade Hitler ..."
  MYCKET hellre som jag låter andra "äcklas av mig", än att jag framställer mig som enkelspårig och trångsynt =) ÄRTHJÄRNA! är ordet.
  /Julle
  Anmäl >Julle (2010-09-22 08:45:55)

  Gun! Tack för ett helt underbart inlägg än en gång. Gillar verkligen ditt sätt att skriva och din tankegång, du är lättförstådd och ingen trams eller svammel, rakt på sak med mycket goda argument som är lätta att förstå samt svåra att bräcka ;) Tack än en gång. Jag väntar med spänning på ett svar åt den skribent som äcklas av dig här ovan.... :) Ha en underbar dag.
  Anmäl >Gällivare (2010-09-22 08:14:52)

  SvaraRadera
 6. SD är en grogrund från den Vita Maktrörelsens. Att sitta och glorifiera Åkessons som en ärlig fd. moderat gör mig kräkssjuk. Du borde skämmas att sitta på din blogg och tala för Nazismens, rasismens SD-herrar som de var av Jesus utsända. Mellan två onda ting väljer jag det system vi har idag än att få in det system som tog gasade 6 miljoner judar och 50 miljoner övriga i ett vansinnes krig.
  Precis så här gjorde herr Hitler i början på 30-talet. Och -45 var fortfarande de flesta paff att det hännde hade hänt. Men glorifiera Åkesson som ärlig när han i slutändan vill fördriva muslimer och andra ickeeuropiska människor, alla "svartskallar". I många kommuner sitter nu personer från nazistiska rörelser. Så sluta hylla terrorns män i SD och andra nazistiska organisationer. Du äcklar mig.
  Anmäl >Folket hyllade Hitler på 30-talet (2010-09-22 06:40:51)

  Tusan också Gun. Jag visste att du skulle skriva om valutgången så jag gick in på din blogg för att kunna motargumentera. Men Gun, min fördom sprack, jag tycker ju som dig, (eller rättare sagt, du tycker som mig). Bra skrivet igen!
  Anmäl >rogohm (2010-09-21 22:51:11)

  Efter hur speciellt vänsterns partiledare Ohly och även de andra partiledarna beter sig mot ett parti som fått svenska folkets röster och tagit sig in i riksdagen så ångrar jag att jag INTE röstade på SD.
  Snacka om sandlådenivå bland de andra partiledarna, eller handlar det kanske bara om att de vet att de inte har nån chans mot Åkesson i eventuell debatt och därför istället kör regelrätt mobbing som förresten är helt förbjuden på både arbetsplatser och skolor i övriga Sverige.
  Skulle det bli omval skulle SD få min röst i ren protest mot de etablerade partierna.
  Anmäl >Vilken fars detta val blev!! (2010-09-21 20:35:25)

  SvaraRadera
 7. Läsvärt om Sveriges förhållningssätt till Nazityskland under andra världskriget:

  Författare: Richardson, Gunnar
  Titel: Beundran och fruktan : Sverige inför Tyskland 1940-1942

  Förlag/år: Stockholm : Carlsson, 1996
  Anmäl >Fredric (2010-09-21 18:33:40)

  SvaraRadera