söndag 4 januari 2009

"Stjärnorna på slottet" & "De halvt dolda"

- den 4 januari 2009, kl 10:44

förstora
lgårkväll låg jag och slötittade på "Stjärnorna på slottet", i brist på bättre initiativ.

Även om jag tycker att jag blivit härdad mot dylika excentriska "knallkorkar", som nödvändigtvis skall finnas med i alla möjliga och omöjliga situationer, gick det inte att förbise det hela. Men VAD i hela fridens namn är det som felas denne Jonas Gardell? Är man 45 år borde man ha lämnat sånt bakom sig, som MÖJLIGEN (?!) hör hemma i tidiga tonåren. Men katten vet om ens där! Klarar man inte av en musiklärares handledning, eller att någon kvinna håller sin hand på ens hand, för att visa hur man skall hålla en stråke! Eller upplever "orättvisor över vad får han göra och inte jag", eller får en uppgift som säger sig självt att man rimligen inte kan klara av, eller ens bör ta på allvar. Ja, då borde man sannerligen ägna sig åt något annat i livet, än delta i något TV-program, som kräver spontanitet och att man kan bjuda på sig själv.

Det som lyfte det hela från fullständig katastrof och pinsamheter, var att Staffan Scheja är både väluppfostrad och en världsartist, som lärt sig att möta kreti och pleti. Sicket påhopp Jonas Gardell dessutom gjorde på Staffan Schejas vilja, att fostra sina yngsta barn i den judiska andans traditioner, något som är deras mors ursprung dessutom och Schejas egen släkttillhörighet. Det finns väl inget som strider emot att följa judiska traditioner, även om Staffan Scheja själv inte har konverterat till "judisk gudfruktig". Det vore som att tala om, att jag inte skulle ha kunnat fostra mina barn med de traditioner, som finns i det här landet, bara för att jag inte faller på knä i kyrkan och för den religion som instiftat dessa traditioner i mångt och mycket. Man kan verkligen efter detta program, undra över Jonas Gardells eget föräldraskap.

Jag kunde inte heller låta bli att tänka på vad Jonas Gardell, låtit meddela i pressen om den nya serien "De halvt dolda", som nu går på TV och som han är författare till. Han lät meddela att detta var hans epos och det han skulle bli ihågkommen för. Berömlig insats av skådespelarna, men bevare mig väl, säger jag bara, efter att ha sett ETT (1) avsnitt av den serien. Jag kan då rakt inte hålla med kritikerna som höjt den till skyarna, redan nu har det stockat sig långt upp över halsmandlarna! Med mina mått mätt håller den samma klass, som Jonas Gardells violspel var i "Stjärnorna på slottet"! Nej, det är nog hög tid för Jonas Gardell att byta spår, lägga sig på en psykologsoffa för att få adekvat hjälp, i annat fall gör jag som Magnus Uggla sjunger: "då lägger jag en pizza och går ut"!

2 kommentarer:

  1. Debatten startad av malmstabon
    Startad: 2009-01-04 21:09:40

    Det finns 10 kommentarer.

    malmstabon, det är nog tämligen riskfritt, men satsa du på pacemakern. Man vet ju aldrig vad som kan hända, rätt vad det är är ditt "klåfinger" där och har tryckt till och då är det kört!
    Anmäl >Gun (2009-01-12 12:02:04)

    Läsdt uppfattat och nickat. Även funderat på att instellera pacemaker, det kan ju komma fler intressanta inlägg... :0)
    Anmäl >malmstabon (2009-01-11 21:56:31)

    malmstabon, ok, men då förstår jag och det är helt ok och inget du behöver be om ursäkt för. Nu har du förklarat och jag har tagit emot och förstått. För egen del vill jag verkligen, att det skall vara högt till tak. Det är bara de här otrevliga påhoppen som var ett bra tag, som gjort att jag reagerade. Men jag förstår nu av ditt svar, att det inte varit det du menat och DÅ kommer saken i helt annan dagar. Tycka olika är en rättighet. Det kan dessutom vara både bra och utvecklande.

    Ha´en trevlig helg och hoppas att min blogg inte får allvarligare följdverkningar för din del, om du nu skulle frestas någon fler gång. Ja, jag menar det vore trist om du dunkade i golvet så hårt, att du trillade ner i gropen. Jag vill ju inte göra dina barn faderlös!
    Anmäl >Gun (2009-01-10 22:10:58)

    SvaraRadera
  2. Gun jag har ingen oplockad gås med dig, jag intresserade mig inte för din blogg, bortsett från kanske ett par inlägg. Sen ger jag en i min generation skämtsam syn på det hela, och du tar det personligt verkar det som. Isåfall ber jag om ursäkt. Jag tar min demokratiska rättighet att vara anonym, än så länge, du vet ändå inte vem jag är. Att skriva inlägg som kanske upprör, ibland gläder folk är ju för att jag sjäv glatts eller upprörts. Blogg för mig? Funderat på det men det finns folk omkring mig som kanske får ta kritik för mitt tyckande, det är det inte värt. sen finns nog inte tiden för att kontinuerligt fylla en blogg. Återigen: Ledsen om du tog illa upp, vi tycker olika saker är intressanta, men ibland möts vägarna. och då kan det bli högt till tak :0)
    Anmäl >malmstabon (2009-01-08 23:40:14)

    Malmstabon, hur kommer det sig att du själv inte skriver blogg, eftersom du utgår ifrån att det är så himla enkelt, att tillfredsställa alla möjliga OCH omöjliga männniskor? Jag har överhuvudtaget inte sett att du haft den trista kommentaren till någon av de andra bloggarna, som du hade till mig. VARI ligger ditt problem med mig? Har vi någon oplockad gås du och jag, som jag inte är medveten om? Vart klämmer skon? Börja med att kläm fram ditt rätta namn, så är vi iaf på likvärdig mark och kan föra en ÄRLIG diskussion om saken!
    Anmäl >Gun (2009-01-06 16:52:04)

    Gun, då jag följer en del andra bloggar på nsd.se, så har jag givetvis försökt med även denna ett par gånger, men då min familj är less på att återuppliva mig, så fick jag sluta. alltså ingen telepatisk förmåga.
    Anmäl >Malmstabon (2009-01-06 14:14:20)

    Jadu, Tommy, det var nog en mer notorisk fråga än retorisk. Gentleman är i alla fall inte rätt titel, så långt kan vi väl enas?
    Anmäl >Gun (2009-01-06 12:13:00)

    Kul att jag inte förorsakade dig "en död av tristess"! Men lite lustigt att du är så säker på den dödliga utgången, trots att du INTE läser mina bloggar. God fortsättning på det nya året och var lycklig över din telepatiska förmåga. Jag måste tillstå att jag tycker du är avundsvärd, som har en dylik begåvning, till skillnad från oss vanliga dödliga, som får läsa mycket dynga och ändå få så lite utlopp för hjärncellerna.
    Anmäl >Gun (2009-01-05 15:42:35)

    Tycker att J. Gardell och A. Schulman spelar i samma division. Dom herrarna måtte ha stora problem med sig själva. Eller det är kanske fel att kalla Gardell för herre? /Tommy
    Anmäl >Tommy (2009-01-05 15:35:20)

    jag brukar inte läsa dina inlägg, då risken för att dö av tristess är lverhängande, men såg att du skrivit rubriken stjärnorna på slottet, och nånstans hoppades att du skulle skriva om Gardells omogna divalater, och tänka sig Gun, vi är överens om något. Han har gjort mycket riktigt bra saker, men vilken ursinnig fjant han framställer sig som i det programmet.
    Anmäl >malmstabon (2009-01-04 21:09:40)

    SvaraRadera