Google+ Followers

söndag 3 januari 2010

Skärhamns korv inte helt olikt en pellets.

- den 3 januari 2010, kl 11:11


Ja, förvånad är väl inte ens det rätta ordet för vad jag är över det påståendet.

Jag kände inte ens till att man tillverkade korv i Skärhamn, med försäljning till LKAB/Malmberget för vidare korvsponsring och bl.a. fyllning av "gatubrunnar" från ryggläge. Men låt gå för det då, även om denna uppgift också förefaller helt sanslöst otrolig. Personligen håller jag nog ett starkt kort på, att de allra flesta i Skärhamn inte ens hört talas om Malmberget, än mindre om någon lokal korvtillverkning med export norröver.

Fråga är om det inte av misstag har käkats rikliga mängder pellets istället för sagda korv, på numera känd gatuadress i Malmberget. Men tugga i sig pellets är antagligen inte mer farligt än befintliga utsläpp.

Ett tycker jag mig i alla fall ha förstått: ensidigt korvätande är inte bra för framtiden. Det är inte heller bra att ställa sig upp och påstå saker och ting i media, oavsett titel, då får man också vara beredd på att inte alla tuggar korv, eller ett blandintag av korv och pellets. Därför att vad jag kan förstå, är kommunikationsrätten inte ensidig och än så länge lever vi inte i någon diktaturstat, där obekväma och oönskade röster tystas.

Jag fortsätter därför att efterlysa:

- fakta
- förklaringar
- hållbara lösningar för alla drabbade.

Hittills har det inte presenterats. Men tack och lov finns en levande debatt och det finns också politiker på sagda ort, som insett att så här kan det inte få fortsätta. Det tycker jag bådar gott för framtiden.

Jag har lärt mig att väntar man bara ut dumheten och låter den tala för sig själv, visar den alltid sitt fula tryne fullt ut och så har även här skett. Ty korvkäkarens helgongloria har nu hamnat rejält på sne´. Trots att han själv spytt galla över drabbade människor, kallat dem för gnälliga, giriga, bittra och även gått till kraftigt angrepp på mig personligen i egenskap av bloggare, tänker han inte själv bli något billigt köp för LKAB.

Några svar på ställda frågeställningar kan han inte heller prestera. Skall man skratta eller skall man gråta, när man inser för vilken gång i ordningen, att åter tomma gommar skramlat mest? Förvänta sig en vanlig hederlig ursäkt, eller någon form av sans och balans är inte något att räkna med. Sånt brukar inte ingå i dylika livsstrategier. Men man kan alltid hoppas att det nya året skall bjuda till mindre korvintag, eftersom ensidig korvmeny tycks vara i allra högsta grad starkt fördummande.

Med hopp om ett betydligt medmänskligare årtionde bjuder jag på en uppblandning av det ensidiga korvintaget och att de allra värsta "korvdimmorna" skall lätta något framöver och tankar klarna.

Man får väl utgå ifrån att korv/pelletsavvänjningen måste ske pö om pö. Liksom att hjärntvätt alltid är starkt vanebildande.

http://www.hemmetsjournal.se/Mat/recept/?RecipeID=3873

Bilden. Nej, det är inte mina lösgommar, som ligger där på rad på torkning, eller kanske det är förvaring. Men så käkar jag inte LK:s pelletskorv, inte står det heller LK på mina kallingar.

5 kommentarer:

 1. Det finns 12 kommentarer.

  Ett nytt litet försök tysta, lilia korvskinnet!
  Anmäl >Staffan (2010-01-08 20:12:25)

  Staffan skulle jag vara i dina kläder skulle jag läsa vad Gun skrivit om de s.k. förtäckta hoten som du anklagar henne för. Du kan nog tacka din lyckliga stjärna att det är henne du utmanat.
  Anmäl >Hon har nog räddat korvskinnet på dig (2010-01-08 17:55:14)

  Gun, du är sagolik och det ska bli skönt slippa förtäckta hot från dig i forsättningen. O,du, min identitet vet du inget om så sluta låtsas det. Och den som "slåss mot väderkvarnar" är du Gun. Du dina gelikar skrämmer inte mig. Jag tycker bara synd om er som så sitter fast i bitterhet och hat. Hoppas innerligt att er dåliga inverkan på gammal och ung
  uppvägs av allt det fina i Malmberget, inte minst LKAB och den kommande forsättningen på den väl genomtänkta samhällsomvandlingen. Ja, så den obligatoriska korven. Mums!
  Anmäl >Staffan (2010-01-05 16:34:25)

  Ikke bli hindret av dårlig provokasjon, kjaere venner. Fortsett å skrive sannheter, Gun. Takk. Vennligst skriv mer også om giftige utslipp. Fakta om dem bör ikke holdes borte fra debatten.
  Anmäl >Ole (2010-01-05 11:55:36)

  SvaraRadera
 2. Seriös bloggare?

  Jag kan rekommendera lästräning för din del.

  JAG tror verkligen INTE, att näringsministern är någon kommendant alls. Det är det andra som önskat göra henne till i många sammanhang. Dock inte jag! Jag tror verkligen fullt ut att hon har blivit förd bakom ljuset och det kunde nog varje läskunnig människa förstå, som hade normal läsförståelse. Jag tog henne faktiskt i försvar, alltså helt tvärtom vad du nu påstår.

  Hon är fö den enda som hittills tagit frågeställningarna på allvar, utan valfläsk! Hennes svar finns i en tidigare blogg från 27.5.2008, där jag låtit publicera det i dess helhet.

  Det här är MIN blogg och där uttrycker JAG mina åsikter och iakttagelser. Vill du och andra uttrycka era, skaffa er en egen blogg och sluta upp med att spela martyrer!
  Anmäl >Gun (2010-01-05 00:25:59)

  Staffan, jasså det är dags för mig att veta hut?

  Du är ju bara för underbar när du blir svarslös. Jag har inte hotat dig det minsta lilla, jag bara talar om att din identitet är röjd så jag vet numera vem som döljer sig bakom inläggen. Det gör att jag hädanefter står över vidare ordväxling med dig, du faller numera fritt och varför det förstår du nog också.

  Vem vet kanske du en vacker dag, när du fått lite civilkurage, roar oss med en alldeles egen pelletskorvblogg sponsrad av LKAB. Nej förlåt, nu blev det fel, det är ju dem du skall suga pengar ur, när det är du som står på tur. Till dess fortsätter du bara att håna andra som blivit drabbade.

  Lycka till Don Quijote på dina irrfärder! Det kan du allt behöva.
  Anmäl >Gun (2010-01-05 00:00:04)

  Hehe.. Där fick du en poäng!
  Anmäl >R (2010-01-04 23:27:03)

  SvaraRadera
 3. Haha.
  Så det är jag som hotar! Visst, visst! Du forsätter i stil med "mycket litet samhälle","skrammalande gommar","Visste du inte det?"
  Varför skriver du så? Du försöker forsätta skrämmas och hota och till råga på allt påstår du att hota är min stil. Dags för dig veta hut! Nu skall intagas en ip-korv inköpt på "numer känd gatuadress" Och försök sluta fixera dig vid min person. Vill inte ha dig i fan-klubben, du visar för mycket intresse!
  Anmäl >Staffan (2010-01-04 19:04:29)

  Gun visar tydligt vad hon anser om det fria ordet när hon försöker tysta en kritiker genom att skriva ett helt inlägg om honom och använda ord som "dumhet", "fula tryne" och "hjärntvätt".
  Dessutom hotar hon honom öppet genom att skriva "numera känd gatuadress".
  Om inga kritiker får skriva på Guns blogg är det hon själv som stoppar yttrandefriheten.
  Annars har ju Gun här i bloggen jämfört vår näringsminister med en lägerkommendant under Förintelsen, så hon visar tydligt vilken nivå hon själv vill ha på diskussionerna...
  Anmäl >Seriös bloggare? (2010-01-04 16:18:39)

  R
  men det hela beror nog på, att jag får göra som kameleonten, när jag skall kommunicera med en del här förekommande predikanter. Säga vad man vill, men säg inte att jag FÖRSÖKER sänka mig till den nivå, som är långt under fotsulorna, för att göra mig förstådd även i korv.. förlåt pelletskretsar.

  Du "Staffan", Malmberget är ett mycket litet samhälle och djungeltelegrafen funkar fortfarande, trots diger inflyttning. Visste du inte det? Det enda som behövs är ett litet förfluget ord av skramlande gommar. Hotar dig? Nej, verkligen inte, det är din stil, inte min. Så länge du bara angriper mig flinar jag. Har t.o.m. skrivit en "c.wurst-hommage" i Berlin! Rätt vad det är trillar den nog ner, när jag ser att du haft det lite för tråkigt med bolagets njutningsbara pellets...förlåt... korv.
  Anmäl >Gun (2010-01-04 12:04:34)

  SvaraRadera
 4. Hahaha!
  Du är för go Gun! "Känd gatuadress" drar du till med. Någon form av hot? Säkert! Du verkar inte kunna låta bli kasta skit på mig då jag inte tycker som du. Du anfaller och anfaller genom att påstå att det är jag som är den som felar och skriver elakt. Du kanske borde analyserar din egen text. Men mig skrämmer du inte! Återigen, jag är en privatperson som gillar LKAB fullt ut. Den dag jag säljer till LKAB ska jag se till att få betalt på ett sätt som inte gör mig bitter. Nu dags för en pellets... o förlåt.. korv!
  Anmäl >Staffan (2010-01-03 19:15:22)

  Hehe.
  Jag lyssnade en gång på en religiös rockgrupp som hette "Salt". Otroligt duktiga mudskier, men helt väck i övrigt.
  Mellansnacket kunde böra med vad som helst, men på något otroligt sätt kom de alltid fram till det här med Guds härlighet.
  Men att börja med Skärhamns korv och komma fram till det gamla klanket på LKAB är snäppet värre.

  Undrar om "Salt" hade klarat av det baklänges? Att börja med Gud och sluta med korv? Tror inte på det, men det hade varit kul att höra det.

  ;)
  Anmäl >R (2010-01-03 19:11:16)

  SvaraRadera
 5. R

  korven må ha börjat med korv och den idoge korvkäkaren. Han som är glad över att bolaget förser honom med korv på kylskåpshyllan. Men det var aldrig fråga om något annat än att det var fråga om bolagets hantering av sina medmänniskor som de inte längre lever i symbios med.

  Förstått?

  SvaraRadera