Google+ Followers

onsdag 3 februari 2010

Så trädde de in på den politiska estraden.

- den 3 februari 2010, kl 19:47


"Frihetspartiet" har de valt att kalla sig.

För mig kom det inte som någon överraskning precis, jag har länge anat mig till att den här dagen skulle komma. Det hela som började på Facebook, växte och blev större och större och är nu ett godkänt parti, precis som alla andra partier. http://nwt.se/article652384.ece

Vad skall Luleåpolitikerna göra nu då, kan jag inte låta bli att undra. Skall de förbjuda användandet av västar i riksdagen också?

De här som förfasat sig över Sverigedemokraterna har nu ytterligare ett parti, att fundera och uppröra sig över. Dylika partier uppstår inte av sig självt. De föds ur ett missnöje och där godtycke i mångt och mycket har blivit alltmer utbrett och där orättvisorna slår hårt.

Ur Frihetspartiet partiprogram återfinns:

* Banta antalet polisanställda till 14 000 poliser.
* Kastrering av pedofiler och våldtäktsmän.
* Avskaffa straff för eget bruk av narkotika.
* Tillåt användande och innehav av elpistoler för kvinnor i försvarssyfte vid sexuella övergrepp. Eventuella dödsfall skall inte bestraffas.

De betonar att partiet är invandrarvänligt men vill ha snabbare asylbeslut och medborgartest efter sju års boende i Sverige.

Grundaren Peter Schjerva säger:

"Det krävs dock fyra procent av rösterna för att nå in i maktens korridorer, riksdagen, varför vi måste sikta på att fånga in alla övriga människor som känner sig överkörda och trampade på i det svenska samhället i dag."

Som samhället utvecklat sig idag, tror jag inte att det är en utopi att nå det målet. Det är bara att se vad som hände i bakvattnet av Pirate Bayrättegången. Piratpartiet lyckades fånga in fler än någon kunde ana sig till.

Alkoholism klassas av samhället som en sjukdom. Medan en narkoman står helt utanför det begreppet. Hur många röster som kommer att fångas in bara där, törs jag inte ens tänka på.

Sorg är väl det enda jag spontant kan uttrycka, för trots allt är det så att alla dödsolyckor med bil där har det visat sig att 25% är alkoholpåverkade. Hur stort mörkertalet är för tablettmissbruk och narkotiska preparat i det hänseendet är, det vete fåglarna. Jag tror att sanningen är mycket mer skrämmande än vi ens törs tänka på. Hur många som årligen kör påverkade är otroligt många, ändå är alkolås och poliskontrollerna få. Väldigt få. Hur många som dödas av påverkade förare, är alldeles på tok för många och där har samhället bara tigit still. Spä på med ytterligare droger verkar alldeles uppåt väggarna. Jag skulle hellre ha sett att man förbjöd alla preparat och att de först måste godkännas för att vara lagliga. Vi behöver sannerligen inte dra på oss mer elände än vi redan har.

Utvecklingen har blivit skrämmande, vi har blivit det pillerknaprande, supande, knarkande och ångestladdade svenska folket. Vart skall det är egentligen sluta, när det udda helt plötsligt blir det alltmer naturliga.

Många har blivit ställda helt utanför det övriga samhället och lever mer eller mindre på undantag, medan bonusarna fortsätter att klinga ner i redan feta börsar och dekadensen breder ut sig i allt snabbare takt. Jag tycker att det är bäddat för att vi nu nått den allvarliga gränsen, när vi alla måste sätta oss ner och fråga oss. Vad är det för samhällsutveckling vi egentligen skapat oss?

Vill vi verkligen ha det så här?

Måste man inte nu på allvar sätta sig ner och analyser hela situationen? Ta den på största allvar.

1 kommentar:

 1. Det finns 2 kommentarer.

  Får verkligen vilken dåre som helst starta ett parti? Är inte sinnesundersökning ett krav?
  Anmäl >Dårar finns det (2010-02-10 18:14:07)

  Tack Gun för det fina sätt du visar vårt berättigande.
  Anmäl >Peter (2010-02-04 01:25:06)

  SvaraRadera