Google+ Followers

måndag 8 juni 2009

Öppet brev till Kent Ögren,

- den 8 juni 2009, kl 12:33


angående sommarstängning av akutkirurgin vid Kiruna sjukhus, undertecknat av LKAB, Kiruna kommun, Rymdbolaget, Företagarna, Gruvtolvan och Progressum.

Brevet som bilaga överst i menyraden till vänster. http://www.lkab.com/?openform&id=158E6 på LKAB:s hemsida.

Det var ju bra att även "de stora elefanterna" ställer sig på estraden och ger den här übermänniskan Kent Ögren, med huvudet under armen, på tafsen!

Undra om man skulle kunna anlita de öppna brevskrivarna, till att skriva öppna brev om malmbergsfrågan också och be LKAB lösa in Malmberget?

Malmfältsgruppens nästa lilla sammankomst planeras trots allt till början av 2010. Beroende på att Näringsministern kommer att vara mycket upptagen med uppgifter inom ordförandeskapet för EU under andra halvåret 2009. Alltså åker detta i "gräddfil" framför de som bor på en giftläckande schweizerost och alltmer utmattad jordskorpa, tänker jag och läppjar vidare på mitt fisljumna teblask.

Det hade ju varit trevligt att ägna tankar och energi åt annat än fullkomlig idioti, tänker jag vidare. Medan jag fortsätter, att läsa de sista mailen om att LKAB borrat vid Sundsvalls växthus, trots helg och allt. Kanske de vaknat till liv efter skalvet 14 maj rakt under växthuset? I vanlig ordning slits jag mellan hopp och förtvivlan.

Det börjar bli mycket nu. Tanken på "mot dumheten kämpade även gudarna förgäves" svävar allt närmare och oftare i mina tankar.

2 kommentarer:

 1. Det finns 8 kommentarer.

  Staffan. Jag tror att det är rätt meningslöst att diskutera med dig, eftersom du inte ens viker dig för klara fakta. I det här fallet sånt som kommit från LKAB.

  Jag misstänker att signaturen Fabian, gjort betydligt mer för malmbergarna än du någonsin kommer att prestera.
  Anmäl >Gun (2009-06-14 11:02:34)

  Fabian, lär dig ta fram exakta fakta. Mästra inte! Och vad har du Fabian gjort för forfolket?
  Anmäl >Staffan (2009-06-11 20:38:17)

  Staffan, har du inte lärt dig att läsa kartan? Om du tittar i rapporten så ser du en liten röd prick. Den kan du väl inte missa? På hemsidan var pricken innanför, men i rapporten till länsstyrelsen var den under Plantshop.
  Lär dig att det inte är någon idé att käfta emot fakta! Tro inte att LKAB:s förskönande beskrivningar på hemsidan säger hela sanningen. Man måste vända sig till andra myndigheter som har tillsyn över gruvbolaget för att få fram lite mer fakta.
  Om du kunde vända din energi åt att hjälpa fotfolket i Malmberget, genom att DU också hjälper till att ta fram fakta om hur läget verkligen är här, där jag bor, så skulle din uppenbara energi kanske vara nyckeln till lösningen på något av alla problem.
  Anmäl >Fabian (2009-06-10 23:30:56)

  SvaraRadera
 2. Fabian! Läs och studera rapporten igen. Händelsen inträffade inom avspärrat område. Tror du plantshopen ligger där? Var bor du?
  Anmäl >Staffan (2009-06-10 19:20:25)

  Staffan! Rekvirera LKAB:s rapport till länsstyrelsen, diarenr: 555-6516-09, så får du se att det var ett skalv med epicentrum under Plantshop 2009-05-14 kl 17.41.
  Du verkar bara tycka och inte veta något om vad du pratar om. Gun har betydligt bättre reda på sig.

  Bor du Staffan utomlands?
  Anmäl >Fabian (2009-06-10 09:52:01)

  Jaha, Gun, vad säger dagens nättidning? Ingenting är svaret på det. Jag röker inte på, knaprar inte. Men visst, för att bli flummig så krävs det vad mig beträffar. Men du Gun är flummig ändå, eller?
  Anmäl >Staffan (2009-06-10 00:25:40)

  Staffan, du glömde en sak i uppräkningen: knapra, eller rök på så blir du lika flummig som jag och kan fortsätta att drömma vidare om något som inte är.
  Staffan, du kanske skulle börja med att läsa dagens nättidning, så kanske det skulle gå upp ett (1) "Liljeholmens" även för dig.
  Anmäl >Gun (2009-06-09 10:58:30)

  Gun, häng med i vad som händer! Vet du inte om att LKAB håller på att inlösa Malmberget? Och var saklig, det har inte varit något skalv under växthuset. Varför far du med osanning? Och helgarbetet beror på att man vill hinna klart till semestern. Jo, Gun, många tjänar extra tack vare det underbara företaget LKAB. Gun,läppja på din dryck, slappna av, lyssna närradio, sjung julsånger, läs blogg och glädjs åt Tommys och Holmas bedrifter
  Anmäl >Staffan (2009-06-09 00:55:52)

  SvaraRadera