Google+ Followers

tisdag 27 juli 2010

"Norra Comedy Academy" i Gällivare kommunhus,

- den 27 juli 2010, kl 12:30

förstora
utmärker sig verkligen.

Vissa meningar är helt sanslösa. Vad sägs t.ex. om följande:


- "Finansieringsbiten måste lösas och det klarar vi inte om inte LKAB hjälper till"

"Hjälpa till"???

Glurp! Vart läste den mannen företagsekonomi?

Kommunalrådet låter sig inte nedslås. Han fortsätter sin standup-comedy från kommunalkontoret, medan LKAB håvar in vinsterna och kommunens skattebetalare betalar kostnaderna för gruvbrytningen.

Han hinner inte ens hämta andan, innan nästa comedy-salva avfyras:

- "LKAB ska ge klara besked till hösten. Det finns löften om femårsplaner och gruvstadsparker. Politikerna vill ha 10-årsplaner".

Men blir det inte lite tröttsamt, att försöka övertyga om att det sönderbombade landskapet skall bli fina gröna ytor, kallade gruvstadsparker? Problemmolnen hopar sig dessutom över ett allmer giftigt område från alla håll och kanter = De gamla nedlagda gruvorna som måste saneras för åtskilliga miljoner kronor på skattebetalarnas bekostnad. Aitiks giftiga slaggdammar som breder ut sig. LKAB:s sönderbombade landskap där gifterna bara ges ytterligare dispanser av Miljödomstol och andra ansvariga myndigheter. Till detta tillkommer övrig kompott, som också skall betalas av kommunens skattebetalare.


"Norra Comedy Academy" från kommunhuset fortsätter dock utan hänsyn till dylika petitesser:

- "Vi har väldigt bra diskussioner med LKAB. Det är kommunen som ska sätta kartbilden och ingen annan".

Jodå, LKAB har väldigt bra diskussioner med kommunalrådet. LKAB lyfter på telefonluren och talar om vart skåpet skall stå och så blir det så.


- "I nyproduktion av lägenheter utgår inte längre statsbidrag, vilket ger höga hyresnivåer."

Näää, vad säger han? Kan det verkligen vara så? Jamen det var ju en total överraskning, det hade ju ingen och då menar jag verkligen ingen, kunnat räkna ut! LKAB har kommit på en väldigt smart lösning för att håva in vinsterna så ograverade som möjligt. Smart samhällsomvandling! Precis som att lura "gotter av småbarn".


- "I LKAB:s planerade bostadsområde på Mellanområdet, blir hyran för en trea, cirka 9 000 kronor" + "Vi kan inte räkna med att vi ska få så billiga hyror som i dag".

Folk byter ut sina nuvarande hyresnivåer till rätt svindlande summor, för normalinkomsttagaren. Det kallas för "Norra Comedy Academy företagsekonomi" och uppfanns av kommunalrådet, möjligen med hjälp av hans innersta krets, men naturligtvis under ledning av dirigenten LKAB.

Phew.... det är verkligen märklig standard på "Norra Comedy Academy" i Gällivare kommunhus. Kommunalrådet fortsätter att dilla om att ingen skall vara omringad av industristängsel. Medan den snitslade banan till Östra Malmberget nu är en smärre gåta hur den ens skall tillgå. Men man kanske kan fixa en hängbro, som blir ambulerande?

LKAB:s PR avdelning, som är hjärnan bakom "Norra Comedy Academy" fortsätter sitt mantra "vi får ju inte tvinga bort folk" och om den "mjuka övergången för samhällsomvandlingen", medan man i själva verket döljer vilka kostnader som hamnar på de berörda skattebetalarna i Gällivare kommun.

Sveriges journalist- och politikerkår och ansvariga myndigheter, de fortsätter att sova vidare med sin vackra, förljugna nutidssaga, som de så gärna vill tro på när de kniper ihop sina ögon. Några envetna lokala journalister och lokala förmågor försöker att ropa på uppmärksamhet. http://www.nsd.se/nyheter/gallivare/artikel.aspx?ArticleId=5503191

Men kommer någon ansvarig att höra det?

Länge leve konungariket Sverige!

Ty det man inte vill se, det finns inte heller.

3 kommentarer:

 1. Det finns 9 kommentarer.

  Tack för ett bra inlägg.
  Anmäl >Kajsa (2010-07-31 01:07:58)

  Bra skrivet Gun!

  Anmäl >Agneta (2010-07-30 11:20:12)

  Iblandning av fluor i dricksvatten, livsmedel mm betecknas som världshistoriens största bedrägeri. Att nu fler än 3000 forskare, tandläkare och andra experter signerat uppropet med krav på världsomfattande stopp för fluorering vittnar kristallklart om att LKABs fluorutsläpp är skandal och troligtvis utan motstycke i Sveriges historia. Nyström har inte sett till att Kommunen gör sin plikt att kontinuerligt mäta luftkvalitet i av gifterna hårt utsatta Mbgt och Kos. Till och med bejakade Kommunen att LK kraftigt skulle få öka utsläppen.
  Anmäl >Detta inlägg med anledning av de enorma och extremt giftiga utsläppen fluorväte till luft vid Mbgt Kos. (2010-07-30 08:59:12)

  SvaraRadera
 2. Seismiska institut registrerar titt som oftast skalv med magnitud 2 och över det i Kiruna och Mbgt. Denna vecka har det varit flera LKs gruvskalv med styrkor överstigande Aitiks. Ett på 2.2, ett annat 2.19 för att nämna ett par ex. Alla LKs är ytliga och de i Mbgt sker mkt nära bostäder. Naturliga skalv kring 2.0 som skett mil under boende har upplevts chockerande kraftiga såsom i Sthlm där ett på 2.0 utlöste kalabalik och många stora rubriker. Om LKs ytliga och därför mer omskakande o hälsofarligare är det i regel knäpptyst. Varför?
  Anmäl >Styrkorna på skalven som blir vid jättesprängningarna vid Aitik mäts till ca 2 på richterskalan. (2010-07-30 08:13:44)

  Jodu Majja. Det finns folk med skolning och bildning som står i kö för att bli kommunalråd. Men Gällivare har valt en badvaktmästare i fyra år, en period som snart är över.
  Anmäl >Rösta bort socialdemokraterna i Gällivare (2010-07-29 12:39:11)

  Alla klagar på Tommy Nyström, men ingen skulle vilja ta hans plats även om dom fick....!?
  Det är lätt att klaga...
  Anmäl >Majja (2010-07-28 23:21:24)

  Hej Gun
  Tur att det är någon som har sunda åsikter
  Man kan ju bara konstatera att det är mörkrets makter som härskar i Gällivare. Det stora multinationella statliga bolaget har jurister, konsulter som både arbetar åt LKAB och kommunen,En Pr-avdelning som visar en annan bild än verkligheten, sannolikt en tystad norrlandspress, absolut en tystad personal, ett köpt kommunalråd Strategin är tydlig, Malmberget kommer inte att avvecklas LKAB kommer att fortsätta att ta kvarter för kvarter Kommunen kommer säkert att sälja Malmberget för någon liten morot
  (ex Ny evenemangsarena )
  Anmäl >Malmberget sålt för 1:- (2010-07-28 11:51:16)

  SvaraRadera
 3. När man tror att den absoluta botten är nådd för den totalhavererade samhällsomvandlingen, och att det inte kan bli värre, så dyker TN upp som gubben i lådan med nya uttalanden. Nu har han tydligen tänkt låta kommunens skattebetalare stå för nybyggnation av en gymnasieskola, och han hoppas att LKAB ska hjälpa lite... skicklig förhandlare! *ironi*
  Anmäl >bb (2010-07-27 18:18:37)

  Bra skrivet
  Alltid roligt att läsa dina bloggar
  Anmäl >A (2010-07-27 18:15:07)

  SvaraRadera