Google+ Followers

torsdag 2 september 2010

Män är från Mars - Kvinnor från Venus

- den 2 september 2010, kl 11:44

förstora
och med så pass lång färdsträcka mellan dessa planeter och olika förutsättningar för liv, kanske det inte är helt förvånande att prinsessan Madeleine, skådespelaren Izabella Scorupco och tv-kocken Tina Nordström hamnar i topp, när svenska män får lista sina drömkvinnor. Samtidigt uppger 43 procent av männen, att de har svårt att förstå vad kvinnor egentligen menar.

Venus är fö en mycket varm och mycket ogästvänlig planet för liv, åtminstone i de former vi känner till från jorden. Men när hon fått lugna ner sig lite, dvs. svalka av sig lite om några miljoner år, kommer hon att bli en mycket gästvänlig plats för människoliv förutspås det.

Mars röda färg beror på stora mängder järnoxid dvs. rost. Kanske därför uttryck som "nu tog du väl ändå i så att du fick rost i kalsongerna" finns.

Mars har en tunn atmosfär som till största delen består av koldioxid. (Nej nu får det vara nog med tillrättalagd text).

Mars har en yta som är täckt av många kratrar, vidsträckta slätter och iskalotter i båda ändarna.

Mars båda månar, (nu behövs nog lite tankehjälp på traven= svärmor och kvinnan i mannens liv) som cirklar runt planeten, är "rena rama grekiskan" och betyder översatt till lite mer begriplig svenska: "skräck" och "fruktan". Det spekuleras vara av infångade asteroider. Det sistnämnda, asteroiderna, är rätt rika till antalet någonstans mellan 1,1 till 1,9 miljoner. Det är nog sannolikt också anledningen till att:

Män aldrig blir bedagade, som vi kvinnor blir. Män de blir bara distingerade herrar, med de "grå tinningarnas charm". Vi kvinnor blir bara gråhåriga.

En man kan aldrig anklagas för barnarov, när han som 80 åring får tag i något "lammkött" på en sisådär 20 år. Vad motsvarande handlar om för en kvinnans del, det vet vi redan, eftersom det är det totalt motsatta förhållandet.

Är det någon som fortfarande är med i tankebanan, som snurrar runt detta Venushuvud? (Venushuvud =Jag är född en fredag= Venus dag. Jag har Venus som planet enligt astrologin, för den som nu är "troende" i den riktningen).

Om inte, strunt i det. Det var inte ändå något allvarligt tänkt. Jag är trots allt mamma till två söner, har bonusbarn och bonusbarnbarn av det manliga könet.

Idag skall jag gå och snora ner mina medmänniskor. Jag skall lyssna till ett populärvetenskapligt föredrag om "Människans tre kön" av Professor Bengt Silverin, Zoologiska institutionen vid Göteborgs universitet. Det hela går sedvanligt av stapeln på Chalmers. Veckans bok är "Den gåtfulla hjärnan" (2010) och veckans experiment: "Ny perpetuum mobile" (Invigning). Det är fri entré och gratis fika (av den vidlyftigare varianten). Jag håller med "hushänget" gratis är väldigt gott.

Vid hemkomsten lär det bli raka vägen ner i sängen. Men det kan det vara värt.

1 kommentar:

 1. Enligt Gun och sign. "Chalmeristen", så måtte jag vara något av en riktig "Macho-Man", eftersom jag sällan eller aldrig blir aggressiv. =)
  Även om jag förstått det länge, så kan det vara trevligt att få det bekräftat. *Harklar mig!* Trevlig Helg!
  Anmäl >Julle (2010-09-04 07:37:23)

  Jag lyssnade på samma föredrag. Intressant att få veta att när männen reagerar med ilska är det de kvinnliga hormonerna som sätts i omlopp. Inte som är allmänt vedertaget, att det är testosteronstinna män, som är aggressiva. Det betyder att dessa män som har nära till aggressioner är urkvinnliga ;)

  Vilket antiklimax!
  Anmäl >chalmeristen vid bordet fyra rader bort (2010-09-02 18:10:21)

  SvaraRadera