Google+ Followers

onsdag 24 november 2010

Har du börjat grubbla över julklappar? Här finns en udda lösning:

- den 24 november 2010, kl 16:26

förstora
nu går det an att lägga ett bud på begagnade kalsonger, som lär hålla värdet. (OBS! ingen felstavning, sålunda inte väder, utan värdet) Det är inte vilka kalsonger som helst.

Ärligt och uppriktigt, vad sägs om att äga ett par sådana dyrgripar, som någon som svindlat bort 500 miljarder kronor i ett jättelikt pyramidspel ägt? Tänk att förevisa upphängda och inramade "kallingar" istället för den sista "homestylingen", eller de flockliknande dammtussarna, som irrar omkring? Kan inte det vara ett bra alternativ?

Tänk om alla som blivit svindlade, åtminstone kunde visa upp ett par "inramade kallingar" och peka med hela handen:

"detta är resultatet av vissa umbäranden i mitt liv". 

Skulle det inte då lättare kunna förstås, att det inträffat något i den förevisande personens liv, som inte varit helt bra?

Är du dessutom pensionssparare i Handelsbanken, kanske du rent av redan har gjort en liten investering i dessa "fillingar". Då inte av helt fri vilja. Men ändå.

Har du nu en helt annan läggning och inte vill beröva någon sina "fillingar", kan jag lugna dig. Ägaren till de blivande "fynden" heter Bernard Madoff och dömdes 2009 till maxstraffet 150 år. Han hade svinoturen att vara bosatt i USA, därför att i USA är ett utdömt maxstraff om 150 år fängelsestraff inget att leka med. I USA till skillnad från Sverige, är det inte tala om att få beviljat lufthålspermission efter bara ett år att domen på livstidsfängelse för mord fastställts.

Det finns en annan skillnad också:

i Sverige skulle säkert Bernard Madoff ha blivit en av kandidaterna till Nobelpriset i ekonomi istället, han var trots allt inblandad i bildandet av "börsen" Nasdaq och inte helt ointressant.

Med tanke på maxstraffet, är det nog högst troligt att han inte lär behöva några egna privata kalsonger under återstoden av sitt liv. Kalsonger ingår i det "all inclusive" boendet, bör jag väl kanske tillägga för den som undrar om han skall gå omkring med hela rumpan bar.

Klickar det nu i huvudet vem denne Bernard Madoff kan tänkas vara, kan jag väl tillägga att han räknas som världens största svindlare, tja, om man nu bortser ifrån alla banker förstås, vilka torde slå lille Bernard Madoff med hästlängder. Men det banker, eller något land gör, det är liksom gångbart i detta dekadensens tidevarv och inget att orda om.

Bernard Madoff har en synnerligen intressant biografi, en sådan som faller under mitt intresseområde, eftersom jag funderar mycket över skrupelfria människor.

Titta på bilden av Bernard Madoff. http://sv.wikipedia.org/wiki/Bernard_Madoff
Handen på hjärtat om du mötte honom på gatan, skulle du verkligen tro, att han var något annat än en helt normalfuntad halvgammal farbror, eller kanske rent av någons mysige farfar?

Tja, där ser du vad fel man kan ha och ta!

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/historien-om-bernard-madoff_3059309.svd

PS. är du nu mer intresserad av diamantringar, eller något annat dylikt krafs, finns det även det till salu. Man vill väl försöka ta igen på gungorna det som man förlorat på karusellerna. DS.

2 kommentarer:

  1. Årets julklapp blir ett par inglasade kalsonger från LKAB, är det så man skall tolka det hela?
    Anmäl >Årets julklapp nr 1 (2010-11-24 22:21:42)

    SvaraRadera
  2. Nej, hade jag menat det så hade jag skrivit det.

    SvaraRadera