Google+ Followers

tisdag 10 november 2009

Geniala tips?

- den 10 november 2009, kl 14:06

förstora
Kladdfria köksskåp med plastfolie får man enligt ett företag, som erbjuder allehanda tjänster förutom städning.

Det står så klämkäckt: "Är köksskåpens ovansida kladdiga av matos? Ett enkelt och genialt knep är att lägga på skyddande plastfolie. När smutsen har lagt sig är det bara att ta bort folien, torka av och lägga dit ny. Så slipper du skrubba bort den ingrodda smutsen."

HA, tror jag bäst jag vill! tänkte jag, som igår höll på få ett frispel, när jag skulle täcka en stor bunke med lite plastfolie. Det spelar ingen roll hur man än bär sig åt, så veckar plastfolien ihop sig på något hörn, när bredden inte räcker till. Hur skulle det då vara att slå in hyllplan med plastfolie, eftersom det nu inte finns några standardmått på plastfolie kontra hyllplan? Ja, då skulle nog de här "snälla sjukvårdarna med den kramgoa tröjan med de långa ärmarna, som fästes med spännband runt om" hinna dit innan plastfolien låg på plats!

Men att ha plastfolie ligga konstant för att slippa det feta dammet i köket? Det är väl ändå att gå över ån efter vatten, eller är det nu jag som är gammaldags i mitt tankesätt igen? Man måste ju ändå torka av, innan man lägger dit ny plastfolie. Vad blir vinsten då?

Så filosoferade jag ändå en stund över det här med plastfoliens användning.
Allt kunde ju faktiskt slås in i plastfolie kom jag fram till:

Hejdå städning och tvätt! Bara till att slå in i ny plastfolie! Nu finns det så mycket man kan ha som livsform: compact-living, sambo, särbo, mambo, inbo etc. Då måste det väl vara hip att bli plastbo, eller mjae... det kanske redan är upptaget namn, när barn bor kvar hos sina plastföräldrar istället för att flytta med den biologiska föräldern? Hmm... det börjar bli môcke begrepp nu, att hålla isär.

Men det här med plastfolie. Tänk bara den stora biffiga hörnsoffan, som ständigt bjuder på nästintill dammhosta, när man drämmer till med handen för att kolla "dagsläget på dammet". Inte heller skulle det bli ett fasligt äventyr att få bort utspillda, eller kletiga saker heller. Det skulle nästan bli som de där som köpte ny bil och fortfarande efter en lång tid körde omkring med skyddsplasten kvar på alla säten och golv! Det kanske inte var en så tokig idé vid närmare eftertanke?

Jag vidareutvecklade därför genast idén i mina tankar. Man kanske rent av också kunde slå in skorna i plastfolie? Då behövde man varken skoputsning, eller bli blöt om fötterna. Jag kunde se hur hela mitt liv blev inslaget i plastfolie.

Å tänk bara hon, den där spetsfyndiga saken, som gjorde en hel klänning av plastfolie, bara genom att linda plastfolie runt omkring sig! Det blev rosetter och rosfluffar i plastfolie på klänningen. Ingen hejd på fantasins flödande där inte! Fast så vidare värst enkel var den väl inte att ta sig ur kan jag tänka mig och hur gjorde hon om hon behövde gå på toaletten?

För att inte tala om vilken strålande idé det vore för en viss herre jag känner, som hade ett köksgolv med en sällan skådad patina! Du noterade väl tempusformen. Nej, den köksgolvsstoryn skall jag inte dra här och nu, den är alltför lång och pinsam för min räkning.

Det blev tvärnit i mina tankegångar....över plastfoliens användningsområde.

Men när jag presenterade förslaget om inslagning i plastfolie för att slippa städning och rengöring, då kikade min familj upp från middagsbordet på mig och såg ut som om de tänkte:
"Undra just vad hon har pysslat med idag då, när vi har varit borta? Bäst att kolla barskåpet, eller om hon trots allt har några olämpliga odlingar i grönsakslandet."

Meh... det kanske inte var så lysande idé ändå det här med plastfolie vid närmare eftertanke?

Eller är det nu någon som tänker nappa på idén med plastfolie, som superstädtips, eller rent av vända sig till det här städföretaget, som enligt reklamen säger sig vilja fixa allas privatliv. Vad jag kan förstå, efter ha läst deras reklambroschyr, kan man efter att ha hyrt in dem, bara ligga i soffhörnet, käka praliner och läsa veckotidning. Jag kan riktigt för mitt inre se hur vissa ungkarlskvartar kan vara en "dröm i plastfolie".....

2 kommentarer:

 1. Det finns 6 kommentarer.

  Gun
  Nu bor vi i ett s.k. "Barnrikehus" på Söder, med köksskåp i takhöjd, så vi behöver varken hyllpapper eller plastfolie. /Tommy
  Anmäl >Tommy (2009-11-11 16:22:19)

  Ingemar

  Gratulerar!

  Eftersom du i ditt inlägg talar i tungor, förstår jag att den enda räddningen, som tycktes återstå för din räkning verkligen inträffade:

  Gud förbarmade sig över dig.

  Anmäl >Amen (2009-11-11 12:12:32)

  Ja, Gun, oktober blev en rekordmånad! Nu glädjs vi, visst? Malmberget blomstrar trots hetsjakten. Det är en "sanndröm om framtid i lycka och välstånd".
  Anmäl >Ingemar (2009-11-11 02:25:37)

  SvaraRadera
 2. Fia
  det där trolleritricket med plastfolien grunnar jag fortfarande på hur det kan ske till perfekt passform, utan att man blivit smått vansinnig och sist men inte minst HUR det kan ta sig ut.

  Tommy
  när du skrev om vanligt hyllpapper kom jag att tänka på, att det körde man alltid med förut + någon fin bård, inkl. dessa förbenade häftstift, som man alltid av någon anledning brukade ha hängande ut ur tummen i bästa blodprovstagningsform, när man skulle klämma dit dem ovanpå pappret, eller dekorbården.

  Numera är mina hyllplan i köket, tack och lov, sprutlackade, alltså behövs varken hyllpapper, eller "finessen" plastfolie. Det hela är väldigt lättorkat med lite varmt vatten och diskmedel.
  Anmäl >Gun (2009-11-10 23:39:58)

  Håller med sign. Fia! Nu har vi aldrig använt oss av plastfolie ovanför köksskåpen, men däremot hederligt sk. hyllpapper. Detsamma säger jag, Voilá!
  /Tommy
  Anmäl >Tommy (2009-11-10 21:49:45)

  Haha, ett gammalt knep, som fungerar alldeles utmärkt.
  Och finessen med det hela är att man SLIPPER torka ovansidan på skåpen.
  Bara att ta bort den fettiga plastfolien och lägga dit en ny. Voila!
  Anmäl >Fia (2009-11-10 15:03:38)

  SvaraRadera