Google+ Followers

tisdag 4 januari 2011

Föreslagen extra skatt för tjocka - kan den gälla för tjockskalliga också?

- den 4 januari 2011, kl 13:44

förstora
I så fall ligger "genitänkaren" själv, kommunalrådet Stefan Hanna (C) i Uppsala, rätt illa till. Han som anser att de överviktiga utsätter det gemensamma systemet för mycket större påfrestningar än de som äter och dricker normalt. Hur han tänkt sig denna extra "tjockisskatt", låter dock inte "genitänkaren" meddela i sin blogg. Själv sitter han antagligen med en trevlig paraplydrink i handen och befinner sig i vart fall i Thailand.

Är det måhända vådan av paraplydrinkar, eller värmeslag som vi här skådat?

Men "genitänkaren" låter sig inte nöja med det, utan han har bl.a. föreslagit hyenadräktsklädsel för bidragsfuskare, efter avtjänat fängelsestraff. Hans blogg är onekligen ett intressant politiskt inslag, eftersom han även föreslår en våldsbenägenhetsavtrubbningsövning för vissa flyktingar som kommer till Sverige.

De här politikerbloggarna, ta t.ex. Carl Bildts och de här "radiopratprogrammen" i lokalradion, som ett annat kommunalråd ägnar sig åt istället för att blogga, de innehåller sannerligen en hel del överraskningsmoment av det mer förvånande slaget.

När jag lyssnat till "radiopratet", läst vad de här s.k. polikerbloggarna förmedlar, vilka motioner som väcks i riksdagen, avtal som i hemlighet träffats bakom medlemmarnas/ medborgarnas ryggar etc. Det är då jag på allvar förstår, att här försörjer svenska folket en hel hord av "fria tänkare", som befinner sig långt ifrån den vanliga människans vardag. De verkar tillhöra en helt annan planet. Det är helt enkelt sanslöst otroligt vilket svammel de kan hitta på. Ungefär som om verkliga problemområden inte skulle existera, eller behöva åtgärdas!

Jag har sagt det förut, men det tål att upprepas: Hela politikerkåren har överlevt sig själva, liksom fackföreningsrörelsen och flertalet myndigheter. Vi har inte bara sålts ut.

Mjae, nu skrev jag nog fel. Det handlar inte om någon försäljning på det viset, eftersom vi skattebetalare fått betala svindlande summor varje år, förutom "språngavgiften", som skedde vid inträdet till EU. Vi är överlämnade till EU:s alltmer tilltagande stelbenta hierarki. En hierarki som svajar betänkligt, eftersom ett flertal medlemsländer är i det allra närmaste bankrutta! Det visar också att hela det svenska systemet, inte bara är uråldrigt och överlevt sig självt. Det är ett synnerligen kostsamt system, som dessutom är oerhört ineffektivt. Det har blivit en sådan vansinnig hierarki, att hierarkin inte ens själva vet vad de egentligen pysslar med och inkompetensen är slående.

Det har fått till följd att "nån-annan-nismen" har fått en utbredning av sällan skådat format och antagligen har vi inte ens sett början av hur det kan komma att bli.

Vi har verkligen fått ett helt annorlunda samhälle, där vi är stenbevakade och hålls bakom järnridån rätt effektivt. - Att det verkligen är så, det förstår man rätt snart så fort något händer i våra liv, som kräver kontakter med samhällssystemet.

Det är inte bara sådana allvarliga saker, som när man t.ex. röstade igenom FRA-lagen och Ipredlagen, utan att någon ens lyfte på ögonbrynet i media. Det hela påminner starkt om Rachel Carsons bok "Tyst vår"- Frånsett, att det är långt ifrån tyst, hur mycket man än försöker dölja och negligera från ansvarigas håll. Vi har fått hela horder av människor i avgörande positioner, som inte är kapabla sina uppdrag. Det är tyvärr dagens sanning. Idag kommer t.o.m. krav om att dagis skall rapportera hur många sånger de sjunger med barnen och hur många gånger, så att härskarskaran kan få betalt!

"Läckagen" och upplysningarna sker ständigt och hur illa ställt det egentligen är, det behöver man inte läsa Wikileaks släppta hemliga handlingar för att förstå. De bekräftar bara vad man redan visste.

Det behövs så ytterst lite för att man som människa i dagens samhälle skall inse vad det hela handlar om. Det är helt omöjligt att ens undkomma det, om man har ett tämligen normalt leverne. Det vet varje människa som suttit på ett helt vanligt svenskt kafé/ restaurang, eller suttit på bussen/ spårvagnen/ tåget/ flyget och ofrivilligt fått avlyssnat mobiltelefonsamtal/ samtal. Där kan man verkligen få sig mycket till livs. Även sekretessbelagda uppgifter, som kan härledas direkt till specifika personer.

Nu finns jag inte på Facebook eller twitter, men även där har jag förstått att grodorna hoppar omkring friskt, som en vårflod.

Men om man nu ger sig på tjockisarna i samhället, igen, varför inte ta ett rejält omtag?

Det är onekligen lite uppskakande och läsa hur många som är för klappjakt, men det var det även på Hitlers tid: http://www.kuriren.nu/omrostning/Default.aspx?PollId=5726415

Mitt stalltips är att det inte finns en enda själ, som inte kan beskattas/stigmatiseras. Men den tankeskärpas saknas uppenbarligen.

Vilken grupp skall vi ta härnäst, tycker du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar