Google+ Followers

fredag 31 december 2010

Behövs det inte en bloggförnyelse, så här inför ett nytt år?

- den 31 december 2010, kl 13:53


Ett nyårslöfte kanske kunde vara en genialisk, ljus idé, eller i vart fall en bra början till något nytt och innovativt, tänkte jag.

Det kunde kanske gå att fixa till en hysterisk blogg, som blev i rena rama kioskvältarklassen. Den skulle vara så att reklaminslagen ständigt hoppade och rullade runt, så att de som läste bloggen fick bära solglasögon och hålla ett stadigt tag i skrivbordsskivan för att inte halka av stolen. Rena rama Lisebergskarusell på högvarv helt enkelt. Vore det inte ett smart drag så säg.

Ja, jag menar: NU är det bara de där, som påstår att jag tillhör "gnällarna". De som trillar av stolen, får dimsyn, eller hjärnsläpp så fort jag skriver ordet "LKAB", sammankopplat med några andra ord som tragiskt nog har kommit att tillhöra ämnet. Det där unika folkslaget som borde få hålla föredrag på Handelshögskolan, istället för finansminister Anders Borg. De "djupa tänkarna" som bor i Gällivare kommun, de skulle i alla fall få alla studerande att trilla av stolen av skratt. Det finns nog ingen som på allvar skulle tro att det var ett föredrag i ekonomi eller samhällsplanering kontra gruvdrift. Högskoleeleverna skulle nog mer tro att det var nya varianten av StandUpComedy.

Njae, vara sanningssägare blir man inte "profet i sin egen hemstad" av. Det har aldrig inträffat och kommer heller aldrig att ske. Speciellt inte som Jantelagen är ständigt närvarande, med orden "komma här och komma - VEM tror hon att hon ÄR?! Hmpfff..." (följt av en rejäl utblåsning.)

Det hela fick till följd att jag joddlade runt bland "populära bloggar" för att utröna hemligheten bakom koncepten.

Ett av alternativen torde onekligen vara att skriva en blogg, där man visade upp tuttarna si så där i förbifarten, mellan varven, samtidigt som man intygar att man inte tänker visa upp tuttarna: NO WAY! Snabbt hamnar man då på en av de ledande tio-i-topp-listorna. "Miss Pussy" tror jag är ett starkt bloggnamn att slå sig i slang med och vinjettbilden är naturligtvis given:

OM det är jag på bilden? Mjae, nära nog, kan man väl kanske säga, utan att gena alltför mycket med sanningen. Textinnehållet är då av klar underordnad betydelse och kan vara precis vad som helst av "allmänintresse". Typ:

"Idag vaknade jag hittade bara en gammal knastertorr ostbit i kylskåpet jag hatar morsan är sjuk sköterska återkommer senare under dagen om mitt intressanta liv".


Läsaren får andas där det känns lämpligt, sätta ut kommatecken, punkter och nytt stycken samt gissa sig till om/vart särskrivningar finns etc....

En annan variant vore onekligen det som slår allra, allra bäst:

"Min väg från 246 kg till 42 kg".

Då tar man en bild på hur man ser ut, när man liknar en havande valross med dålig hållning och uppenbarligen har hamnat på snedkurs i tillvaron:

Jo, jag erkänner, det ÄR jag som är valrossen på bilden, med läsglasögonen halvvägs ner på näsan och plastmugg i handen. Året är 2007 och vi är på väg från Venedig (flygplatsen), när jag helt plötsligt slås av tanken, att jag inte den här gången heller smakat på den "specialvätska", som Venedig är världsberömd för. - Man kan inte dö nyfiken. Det är min devis om livet. Dock finns det mycket, där jag definitivt kommer att dö nyfiken, utan att ha testat, eller ens kommit på tanken att testa.

Nästa innovativa bloggförslag jag hamnade på var naturligtvis där reklamen kommer att kantas av diverse hormonpreparat. Men i synnerhet kosttillskott från diverse GymGrossister. Sådana jätteförpackningar som fyller återvinningstunnorna proppfulla på Skogomeanstalten och får blodet att lämna ansiktet tvärt, sedan man läst innehållsförteckningen.

Livet och bloggen består endast av hur man äter, tränar och proppar i sig preparat. Här är det en given framgång på reklamsidan och intäkterna kommer att strömma in, som på ett pärlband.

Någonstans där kring normalvikt och där man ser ut som normalmänniskan på bild, låter man sig inte avskräckas. Ty, hu och hej, där nöjer man sig ej. Utan det fortsätter att rulla på tills bilderna visar på en korsning av en anorektiker i sista stadiet och ett "DET" pga. alla hormonpreparat som stoppats in i foderluckan och alla inre organ gjort en tvärnit.

Det påminner mig om en tjej som vi bodde granne med på Lasarettsgatan i Göteborg. När hon flyttade in i huset hösten 1991, var hon en söt och tjejig-rolig sak med mycket vackert ansikte och helt normal kropp med kvinnliga former. Hon hade på den tiden nära till skratt och småpratade alltid när man mötte henne. När vi flyttade ut december 1998 såg hon ut som en krigshärjad turk i ansiktet, som genomkorsats av sju svåra år. De sista somrarna såg hon rent bedrövlig ut, när hon visade upp sin bara mage och märkliga kropp. Hela hon såg ut som en knölsvanhals och humöret såg ut att vara på konstant under nollstrecket. Livsglädjen verkade totalt ha runnit ur henne de sista åren. Gymmet och speglarna hade tagit över hela hennes liv.

Då är steget inte långt till ett annat vinnande koncept för en framgångsrik blogg. Bloggnamnet är tämligen givet:

"Stålkvinnan" Ja, det hörs på namnet vad denna blogg handlar om. Hon är en livs levande "Lifting Machine" och hör sen.

Då får man börja med en bloggbild, som visar att det är ett långvarigt arbete som ligger framför, det kanske går att kapa Herr H:s lurviga ben till vinjettbilden (?)

Liiite måste man väl få bluffa genom tillvaron. Det har ju blivit så populärt och allmänt vedertaget, att det t.o.m. länge varit allmänt gångbart inom toppolitikernivå:

- Nej, jag lovar jag har aldrig i hela mitt liv köpt någon Toblerone på arbetsgivarens plastkort. Jag må ha varit slarvig, men jag har baske mig aldrig haft några skulder jag inte betalt, fordonsskatt, P-böter, dagisavgifter, eller miljoner som försvunnit ur mitt bolag. (eller hur det nu lät)...

Eller varianten:

- Jag hade ingen aaaning om att det var en sexklubb alt. prostituerade, jag besökte. Jag trodde det var familjeflickor, som var ovanligt rappa med att gnugga och gno och ville polerade lite huller om buller.

Problemet är bara att då måste man redan från början ha någon bild att visa upp! Det är där som problemen börjar hopa sig likt åskmolnen ovanför huvudet. Därför att nu krävs bilder på riktigt uppumpade damer, som i tävlingsklass visar upp musklerna från belyst scen, med domare och hela tjofaderittan. De står där rad på rad. Det ena fotot efter det andra. Signifikativt är att de ser allmänt malplacerade ut i vinglande klackeskor med högst besynnerlig fotställning och gång. Dessutom iklädda bikinis. BH:n hänger på tre kvart med slaka BH-kupor. Det hela verkar mer som en överloppsgärning, att överhuvudtaget ha någon BH. Och varför ens bikini? De är så välinoljade och välgrillade, att de väcker tankarna om broilers på utegrillen en sensommarkväll, när bina surrar omkring i trädgården, yra och förvirrade av alla dofter.

Men är det då realistiskt att JAG, skulle kunna förvandlas till en dylik sak? Jag fick riktigt tänka till. Jag var t.o.m. och skramlade runt bland träningsböckerna i dragskåpet. Inte Yogaböcker... inte Thai Chi... men här... Arnold Schwarzenegger "Bodysharping - Styrketräning för kvinnor. "

Efter ett kortvarigt bläddrande insåg jag, att jag skulle dö om jag ens försökte mig på att lyfta den mängden skrot. Möjligen skulle hemträningen kunna funka med kvastskaft och annat ur städförrådet. Prylarna i städförrådet lever ändå ett fredat liv och har inte precis blivit utnötta av alltför flitig användning. Det är inte såpa och rotborste, som gäller på parkettgolv i hela huset och av andra mer dunkla anledningar. Vi kan väl säga så här. För enkelhetens skull: Jag är djurvän och rädd att djurrättsaktivister skulle ta sig in i huset om de fick reda på att jag jagar livet ur alla dammråttor och förstöra dess "naturliga patina". Alla slags råttor är också levande varelser. I alla fall kan man förledas att tro det, som de ynglar av sig.

Alltså gick det bort. Jag försökte mig då på att kika lite på vad de manliga populära bloggarna hade för sig. Men blev det verkligen till det bättre?

"Försakaren", dvs. den som egentligen lider av bulimi. Vräker i sig och vars hela blogg är ett enda bildfrosseri i olika matuppläggningar, som ser ut att kunna föda hela kvarterets befolkning och ett sidobord med "försakarens" våta dröm: godis, chips, läsk, pizza mm. Det är så mycket godis, kakor och annat slisk, slask, att man misstänker att det skett några rånkupper mot godis- konditori och matföretag! Naturligtvis finns det bilder från gymmet också. Helst närbilder på uppumpade vader där blodådrorna ser ut som ringmaskar. Det riktigt luktar svett och beväring genom bilderna av Biceps och Z-stångcurls.

Ett annat alternativ vore att skriva "en massa lappar", som går att fylla tillvaron med. Problemet är bara att vi bor på ett så litet villakvarter och sedan tillkommer det värsta problemet av alla. Utvidgar jag gränsen för lapparna, då står jag öga mot öga med HA och de andra hårdkokta grabbarna och där går t.o.m. gränsen för vad jag anser vara hälsosamt för framtiden.

Nej, jag fick återvända till de kvinnliga bloggarna igen.

Jag hittade en. Låt oss för enkelhetens skull kalla henne för, "Kajsa Gatuknapp", känd från "Bonde söker fru".

Enda kriteriet som krävs är att man varit med i någon dokusåpa/förnedrings-TV och så går livet som på en räkmacka. Det är populärt att vara populär, utan att vara populär. Jag blir lika förvånad varje gång någon frågar mig om den och den.

- Jaha, undrar jag då och vad gör hon eller han då?

Ingenting visar det sig. Men känd från TV är tydligen ett bra argument. Men än så länge har de inget program som heter "Bonde söker Gnu". Kan jag inte ens söka till någon förnedrings-TV? Förresten vad skulle en bonde med mig? Kylarprydnad på traktorn?

Alltså gick det också i stöpet! (Den med bonden och jag, som kylarprydnad).

Vad är då nästa vinnande bloggrecept?

"Satkärringmorsan", som är totalneurotiker och inte klarar av sitt föräldraskap och som kan få vem som helst, att t.o.m. chansa att de på Soc. har "en bättre dag". Men redan där sket sig hela projektet. Dessutom, mina barn är fullvuxna och de skulle nog bara göra mig till ett paket behändigt vakuumförpackat, eller tro att det var någon nyskapande nyårspjäs, som jag skrev på för att försöka prångla ut till TV eller Stadsteatern och därför samstämmigt säga:

- Nu har morsan fått det riktigt stora hjärnsläppet, undra just om det är åldern som börjat ta ut sin rätt?


7 kommentarer:

 1. Debatten startad av Julle
  Startad: 2011-01-02 11:11:01

  Sidor: < 1 2 >

  Det finns 14 kommentarer.

  Gun.
  Jag tolkar dig, ungefär som du tolkar mig, lelle vän. =)
  Ha en bra dag! Puss & kjam! / Lulle
  Anmäl >Julle (2011-01-11 07:58:20)

  Julle, det är du som inte är läskunnig. Min inställning till LKAB är inte becksvart. Då har du läst illa. Men det är du inte ensam om.

  Men LKAB lever INTE längre i symbios med ortsborna och även sina egna anställda. Det är STOR skillnad på bolaget då och NU!

  FAB har t.ex. överlåtit sitt bostadsbestånd till LKAB, naturligtvis som ett led i jakten på profiten och att undandra sig ansvar för de boende!

  Fö LKAB skiter högaktningsfullt i att ha en mänsklig framförhållning, allt är inriktat på profit och kapa åt sig så mycket som tyget håller. Kosta vad det kosta vill! Nu är det rent ut sagt förb-t bedrövligt hur illa skött det här är!

  Var det något mer du undrade över och som du inte har förstått?
  Anmäl >Gun (2011-01-10 15:26:54)

  Bästa Gun, du anser att min inställning till ungdomen är svart/vit, men vad ska man då säga att din inställning till LK är...? Becksvart!
  Trevlig helg!
  Anmäl >Julle (2011-01-08 22:55:23)

  SvaraRadera
 2. Julle, med all respekt, men hur i jisse namn kan du tycka att ett statligt ägt bolag skall äga rätten att påverka ditt privatliv, din hälsa och din privatekonomi, utan att betala för det intrånget. Skall verkligen ett statsägt bolag + politikers inkompetens äga rätten, att tvinga dig att flytta från kommunen?

  Betr. ungdomar, har du den inställningen: "svart eller vitt" ser jag ingen som helst anledning till att ens försöka att föra någon diskussion med dig.

  Uppenbarligen är du för en nedläggning/utarmning av kommunen, du bryr dig helt enkelt inte. I vart fall är det dig egalt. Jag är FÖR att trenden vänder: dvs. att man satsar på det som fanns förut, utbildning, kulturliv och efter dåtidens mått mätt, ett otroligt & unikt samhälle som inbegriper ALLA sorters människor, inte ett fåtal.
  Anmäl >Gun (2011-01-06 12:27:03)

  Gun. Att som ungdomar flytta hemifrån, innebär INTE att man nödvändigtvis måste hänga morsan i skörten.
  Och VAD skulle dessa ungdomar i Malmf. arbeta med ...?! För dom kan väl knappast ta anställning hos ett företag som ägnar sig åt rovdrift och fördriver ortsbor?

  Bästa "är man läskunnig ..." Vad jag syftade på var, att ortsborna ändå måste kunna planera och ta ansvar för sitt eget liv?
  Förlåt, men när jag ibland läser bloggar och vissa inlägg, så skulle jag kunna tro att malmbergsborna lagt sina liv och allt ansvar what so ever, i händerna på LK & Nyström?  Anmäl >Julle (2011-01-05 19:39:12)

  Till signaturen: "Är man läskunnig ..." EXAKT VAR i mina inlägg påstår jag att Gun inte skulle vara påläst, eller "hitta på" som du påstår?! Snarare hon som tycker att JAG inte är tillräckligt insatt i Malmbergsproblematiken. Något jag på intet sätt tar
  illa vid mig av, vill jag poängtera.
  Tänk hur somliga (som ex.vis du "inte läskunnig"), väljer att läsa det du vill läsa. Så VEM är den icke läskunnige?
  Anmäl >Julle (2011-01-05 16:51:09)

  Fantasifanatism i Götet
  Det där är rätt typiskt för en person, som det står indoktrinerad på. - Inte att förglömma LKAB på kalsongerna!

  LKAB är SKYLDIGA att skaffa likvärdigt boende. Det betyder i husägare, bostadsrättsinnehavare och jag tror nog att jag törs ta gift på att även en som bor i hyresrätt inte kan vräkas ut på bara backen heller, när det FAKTISKT är fråga om en verksamhet som skövlar/äter upp hela marken!

  Malmberget har varit en mycket idylliskt/blomstrande samhälle, dvs. INNAN marodörerna LKAB & Co satte klorna i samhället.

  Det hade varit intressant vad denna fabulösa signatur "Fantasifanatism i Götet" har för åsikter om värdet på äldre fastigheter. Vi normalmänniskor med viss utbildning, vet att fastigheter i stort sett aldrig blir värdelösa om de inte är HELruttna!
  Anmäl >Gun, som varken är religiös eller partilös men har utbildning! (2011-01-05 09:23:13)

  SvaraRadera
 3. Vissa husägare har fått bra betalt för sina i princip värdelösa villor. Det är betalt med gällivarepriser i det förfallna Malmberget. Varför inte skriva om detta fullständigt groteska förfaringssätt att man betalar bra för något som är värdelöst? Men orden fördrivning och annektering passar kanske inte in när det betalas bra. Enögt skrivsätt kan inte adapteras till verkligheten som är främmande materia för religiösa-och politiska fanatiker. Som förstör för många.
  Anmäl >Fantasifanatism i Götet (2011-01-04 14:42:25)

  Det finns ett enögt synsätt hos vissa bloggägare. Vissa bloggägaer gör sig till tolk för extremvänsterns synsätt med vänsterögat med ett synfel som kallas astigmatism. Astigmatism är ett avbildnings-eller brytningsfel som ger en felaktig bild av det som ögat ska se nämligen verkligheten. Astigmatikern är oerhört ensidig och kan inte för sitt liv se något annat än det han eller hon vill se. Verkligheten ödelade gruvsamhället Nautanen. Verkligheten ödelägger gruvsamhället Malmberget. Verkligheten öppnar ett nytt gruvsamhälle i Pajala. Det är dit folk från Nautanen via Malmberget ska flytta. Så enkelt är det. Den som benämner en förändring i verkligheten för annektering och fördrivning är ute i skumma syften för att misstolka på samma sätt som tokvänstern med fästen i Göteborg och Malmberget.
  Anmäl >Västkustsk maoism frodas (2011-01-04 14:35:37)

  Nytt Klondyke väntar

  Vad bloggägaren är ute efter kan inte någon vettig läskunnig människa missförstå!

  Vi lever inte i laglöst land, även om man kan tro det med tanke på vad som nu sker i Malmberget och Gällivare kommun med STATENS goda minne! INGEN och då menar jag verkligen INGEN har rätt att annektera någon annans privata egendom, eller liv!
  Anmäl >Gun = bloggägaren! (2011-01-04 12:12:57)

  SvaraRadera
 4. Alla vi som har varit tvungna att flytta en hel del för utbildning och försörjning förstår inte vad bloggägaren är ute efter i sina tradiga kommentarer. Alla mlambergare har sedan mer än en generation känt till att gruvan skullle få den utbredning den har nu. Med total likgiltighet för en känd utvecklings konsekvenser har kommunen och enskilda fortsatt att bygga i Malmbergets samhälle som är dödsdömt. Det visste alla redan för trettio år sedan. Med dårars envishet byggdes ändå dubbla samhällsfunktioner upp i ett dödsdömt samhälle. Malmbergets räddare är Pajala som kommer att bli det nya Klondyke i norr. Malmbergarna som kom från södra Sverige drar nu vidare mot nordöst. Malmberget har gjort sitt.
  Anmäl >Nytt Klondyke väntar (2011-01-04 10:43:30)

  Det är en konstig debatt som förts av dig Julle, Malmbergsbon m.fl. i de senaste bloggarna. anklaga Gun för att inte vara påläst eller hitta på. Det är otroligt omoget. Jag har läst de flesta bloggar
  Gun skrivit och inte hittat några sakfel. jag tror ni skulle bli förvånade om ni visste vilka som tycker att hennes blogg varit bra för medvetenheten/debatten.

  Läs den här länken Julle, du som inte verkar förstå hennes budskap
  Länk#forum http://www.nsd.se/bostadsbrist/

  Jag undrar hur Julle tycker att malmbergsborna skall kunna planera själva. Det är LKs pipa som Tommy nyströmgänget dansar efter.LKs planering är bara snabba pengar till vilket pris som helst.

  Anmäl >är man läskunnig förstår man läget inte annars (2011-01-03 22:17:20)

  SvaraRadera
 5. 1. Svarar jag inte på. Därför att du är ute efter ett svar som är beroende av vart man bor och hur man själv är drabbad.

  2. De har inte det p.g.a. den akuta BOSTADSBRISTEN, som är skriande. Snart kommer det vara fråga om ett sådant krisläge, att inte ens den "mest nöjda" kan hyckla/negligera de siffrorna eller fakta. Jag har länkat så många andras åsikter, att det känns lite främmande fåglar du drar i.

  3. Jag kan inte se att det finns något skäligt i att LKAB och kommunens slakhet skall vara det som får någon att ta det drastiska beslutet att flytta därifrån. Skall man flytta skall man inte vara fördriven, utan man skall göra det av egen fri vilja och av helt andra anledningar!

  Jag blir lite förvånad över att du inte läst dig till detta även om du inte har tillgång till papperstidningen
  Anmäl >Gun (2011-01-03 16:58:47)

  Tre frågor Gun.

  Möjligt att jag inte riktigt förstått läget vad gäller Mbgt, men ...

  1. De Malmbergsbor som ändå är nöjda med tillvaron, m.a.o. så anser du att inte ens de förstått läget?

  2. VARFÖR skulle ungdomarna "inte ha en chans i världen att flytta hemifrån"?

  3. Långt innan jag själv lämnade Mbgt, så talades det om den dystra framtid som orten gick till mötes och detta är snart 25 år sedan!
  Hur ser du på Malmbergsbornas egen planering/framförhållning?

  God fortsättning till dig Gun och alla andra.

  /Julle.

  Anmäl >Julle (2011-01-02 11:11:01)

  SvaraRadera
 6. Läste denna eminenta nyårskrönika. Men vad är det för idioter som gjort inlägg in din blogg? Det är ju tillnärmelsevis inte vad din nyårskrönika handlar om.

  SvaraRadera
 7. Haha... idioter som gjort inlägg i min blogg...

  Man kan väl säga så här, lite fint uttryckt. Det finns en massa himla fina människor däruppe i norr, övervägande är det så. Men så finns det de, som inte har alla bestick i lådan.

  SvaraRadera