Google+ Followers

fredag 22 april 2011

Ett annat ansikte av Sverige, som de giriga totalt missat, eller har man verkligen det?

- den 22 april 2011, kl 09:45


Signaturen "Fy Sverige", i debatten om de funktionshindrade, som Ragnhild Kemi i Svappavaara startade. http://www.nsd.se/NYHETER/ARTIKEL.aspx?ArticleID=6117958 beskrevs läget tämligen lättförståeligt, ur de totalt glömdas sida. De som det här s.k. välfärdssamhället bara spottar på.

Signaturen skrev:


Min son blev opererad för elakartad hjärntumör då han var arton år.
Tumören kunde inte avlägsnas helt pga dess läge.
Operation, cellgifter och strålning gav förlamningar och koordinationsbesvär.
I över tjugo år har samhället försökt att omskola denna nu trettionioårige människa till lämplig sysselsättning utan att lyckas, ingen vill eller törs anställa han.
Under borgarnas regim blir han dessutom straffbeskattad för sitt handikapp.
Varför? Kan man fråga sig.
Idag lever han i fattigdom och misär.

*****

Med andra ord ett annat ansikte av Sverige, som de giriga totalt missat. Eller har man verkligen det? - Ty listan kan göras så mycket mer bedrövligt längre.

FAKTA OM SGI

* Sjukpenninggrundande inkomst, SGI, används för att beräkna sjukpenning och föräldrapenning.

* Normalt är SGI:n den månadslön man har när man blir sjuk eller föräldraledig.

* Tidigare fick man 80% av SGI i ersättning vid sjukdom eller föräldraledighet.

* 2007 sänktes ersättningen till 79% och 2008 till 77,6% av SGI.

Exempel: Inkomst (SGI): 20 000:-
Ersättning 2006: 80% av SGI= 16 000:-
Dagens ersättning: 16 000:- x 0,97% = 15 520:-

* Konjunkturinstitutet har slagit fast att regeringens SGI-sänkning ökar drivkraften för att gå från sjukdom till arbete. Antalet sjukdagar i landet bedöms minska med 0,2% på lång sikt.

* Regeringen har i tre budgetpropositioner sagt sig vilja införa "historiskt beräknad SGI", där man utgår ifrån ett genomsnitt av den tidigare inkomsten.

* Om man med "historisk" inkomst, menar ett år, tio år, eller hela arbetslivet kan, eller vill, socialdepartementet inte svara på idag.

*****

Har man en gång hamnat på Försäkringskassans lönelista, då är det f@n i mig kört! (Läs & förstå nu för guds skull, att det handlar om Regeringens avlöningslista).

Trots att t.ex. arbetsskadelagstiftningen är glasklar - I den står det att den skadade skall ha den ersättning, den skadade skulle ha tjänat förutan skadan. - Vad är det då som händer i praktiken, när man väl hamnat i klorna hos AFA (tidigare AMF) och i Försäkringskassans klor, dvs. i statens godtycke. Ja för det första så förväntas man inte haft en löneökning, som sina fd. arbetskamrater haft under 5-10 år, eftersom man då befunnit sig i Försäkringskassans (Regeringens) underbara värld, där man inte omfattas av dylika saker som normala löneuppflyttningar, som dina arbetskamrater har.

Arbetsplatserna och facken äskar inte heller om löneuppflyttningar, utan drar sig undan med minsta möjliga. Det är den dagen du inser vilka arbetskamrater och fack du egentligen haft. Hade du dessutom biinkomster innan du råkade ut för din skada, blir du effektivt avtagna dessa inkomster också av Försäkringskassan. Och NU är cirkusen verkligen igång!

Helt plötsligt så är det Försäkringskassan, dvs. Regeringen som förhandlar dina årliga "löneökningar" med sina fina styrmedel, där de "räknar ut och har sig". Facket nickar instämmande till Regeringens tilltag och normala löneökningar du skulle haft förutan skadan, det tillhör numera fablernas värld.

Trodde du nu att du kunde få hjälp i domstolarna, då tror du verkligen fel. Domstolarna ingår i Försäkringskassans kit. Försäkringskassan ingår i Regeringens kit. De här höga herrarna, därför att det är mestadels herrar som sitter i Länsrätt, Kammarrätt och Regeringsrätt, de sitter där med strutarna väl åtsittande på huvudet och tunnelseendet är totalt. De tror blint på vad Försäkringskassan skriver/bedömer, oavsett om det är sant eller osant, de följer också Regeringens direktiv och struntar sålunda helt vad det står i arbetsskadelagstiftningen! De läser inte ens vad du skriver, därför att du saknar tilltro i förhållande till Försäkringskassan, som är Regeringens förlängda arm.

I praktiken är det så, att som arbetsskadad har du INTE den löneutveckling, du skulle ha haft förutan skadan! - Precis VARJE ÅR får du se dig alltmer akterseglad av eliten i Regeringskansliet, på sin sida har de inte bara Försäkringskassan, utan även Domstolarna för att inte tala om din egen fackförening och sist men inte minst AFA! Därmed är det rättsskydd du en gång förutsattes ha, när man lagstiftade om arbetsskadelagen, effektivt utraderad!

Facket skulle man väl kunna tro agerar för sina medlemmars villkor till att arbetsskadelagen efterlevs. Nej, då, de är väl fullt upptagna med att på LO-nivå förhandla om bonusavtal och fallskärmar för den del av "Sverige", som man i första hand skall ta hand om och serva till bättre löner och fallskärmar. Ty äktenskap har ingåtts mellan LO och Svenskt Näringsliv. Det funkar himla bra, eftersom fotfolket fortsätter att betala hela fackföreningsrörelsens anarki, utan att ställa några som helst krav på potentaterna inom facken & topporganisationen LO.


Som en liten extrabonus, förväntas du dessutom sitta där nöjd och belåten, medan det fortsätts att sparkas på dig både från höger och vänsterpolitiken.


Det är många människor som faller genom maskorna:

2 kommentarer:

 1. Det finns 4 kommentarer.

  Det sjuder i kyrkans led mot ökande utförsäkring och barnfattigdom. Sveriges kristna råd har också valt att sätta ner foten. De träffade ledningen ansvarig minister och Försäkringskassan.

  Anmäl >Det behövs påskuppror året runt (2011-04-26 12:11:24)

  Länk

  Anmäl >Påskuppropet borde mana alla till eftertanke (2011-04-26 12:07:45)

  Jossi

  från 1 juli 1974 sänktes myndighetsåldern till 18 år. Innan dess var den 20 år. Pojken borde ha omfattats av någon försäkring. Det kanske varit det vanliga, man måste själv som förälder, eller drabbad veta vad man har för rättigheter och begära ut ersättning. Har de inte känt till det och fått vetskap om det först nu är det inte för sent att begära ersättning. Man vet alltför lite om signaturen Fy Sverige och sonen, för att veta om det kan finnas hjälp för honom.
  Anmäl >Tanten (2011-04-22 18:39:54)

  SvaraRadera
 2. Till signaturen Fy Sverige i Guns blogg. Fanns det inte någon försäkring på din son genom skola, jobb, eller någon form av barnförsäkring? Oftast har man det själv genom facket. Det låter konstigt att han helt saknat försäkringsskydd och bara var 18 år. Var man ens myndig på den tiden?
  Anmäl >Jossi (2011-04-22 12:19:21)

  SvaraRadera