Google+ Followers

torsdag 16 september 2010

En förvirrad mediafluga gör verkligen ingen

- den 16 september 2010, kl 13:05

förstora
sommar

http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=5537945

och bygga luftslott det hör de privata drömmarna till

och kommunalrådet i Gällivare fortsätter sin valpropaganda och saluför, att LKAB fattat beslut om att inte röra kyrkogården i Malmberget bla... bla... bla... bla... bla...

Säger han ja!

Ändå skall här stängas av väg till Koskullskulle, dra ny väg till Malmsta och stänga det lilla grönområdet, upprätta nya planer bla bla bla bla bla....

utan att förstå att LKAB har inte ändrat strategi eller inställning till någonting alls! Tigandet och den psykiska terrorn funkar utmärkt. Ju mer tiden går, desto mer förvirrade handlingar och uttalanden sker ifrån kommunhusets högborg. Allt medan industristängslet stängslar in, håligheter i marken blir fler liksom skador på ledningar, fastigheter & privata egendomar. Hela tillvaron bokstavligen och bildligen "skakar" mer ihållande från alla väderstreck.

Ordet värdelös har helt plötsligt fått en ny mening och

- "skakar" det är fö LKAB:s nya favoritbeskrivning om gruvskalven. De kanske rent av har haft en somlierutbildning på sina personalvårdande dagar för styrelsen vid någon Tibetansk mindfulnessanläggning, i brist på resor till någon "viktig kund". I vart fall klassar vetenskapen det inte som "skakningar" utan regelrätta skalv och noterar det nogsamt på sina mätinstrument. Till skillnad från LKAB, som tycks fortsätta på inslagen bana och trixandet inte tycks ha någon ände alls. Riktiga mätresultat lär LKAB ha den dagen då mätplintarna ligger 1000 meter under jord, eftersom man nu kommit på:

att det inte blev riktiga resultat med det här heller. Nej, men så syyyyynd då. Det hade vi verkligen ingen aaaaaning om, att det skulle råka bli så här. Men vi är säkra på vad vi håller på med!

Men tror man nu att de låter sig nedslås. Nej, då! Det är LKAB vi talar om. De klappar glatt i händerna och utbrister:

- Då får vi väl börja om från början då!

Det måste verkligen roa jepparna i styrelserummet på Fort Knox Luleå, där de sitter lugnt tillbakalutade och åser den tragiska farsen.

De skrattar nog hela vägen till bonusbanken också.


********


PS. Jag passar på att gratulera Lilla My på 65 årsdagen, eftersom jag inte fått iväg något sedvanligt födelsedagskort, som hon ändå bara kärvänligt stoppar ner i soptunnan med en smäll. LKAB-luften är verkligen inte bra för sinnesnerverna. DS.

2 kommentarer:

 1. Kloffs

  jag tror att det handlar mycket om okunskap i många olika ämnen, som de tror sig kunna, men faktiskt inte kan. Deras skrala handläggning på många fronter talar faktiskt för sig själv i det fallet.

  Företaget fick en totalt sned inriktning med Ivert vid rodret. Det har fortsatt & utvecklats till rovdrift istället för att backa och fundera om man kanske istället skulle satsa på att förädla istället. Dvs möta marknaden.Kritikerna som är insatta i ämnet, tycker att det kommit att handla om att "skyffla fram till vilket pris som helst".

  Just nu står vid vägskälet där "notan" skall betalas och man plötsligt vaknat upp vid att det är mycket som inte följt med utvecklingen. Vore det inte så att Malmbergets öde inte redan vore beseglat, hade det varit betydligt bättre att lägga ner.
  Anmäl >Gun (2010-09-18 17:44:25)

  Man kan undra vad som sker inuti LKAB när man ständigt vill ha uppskov för än det ena än det andra. Det är svårt att tro orsaken skulle vara en inneboende ondska i LKAB som gör att de vill släppa så mycket föreoreningar som möjligt på omkringboende eller rasera husen för innevånarna. Orsaken måste vara något annat. Frågan blir då om man verkligen har den rätta kompetensen på alla platser? Klarar man inte av att leverera det man ålagts att göra därför att man inte vet hur man skall göra? Är organisationen dålig och erfarenheter inom en del av organisationen tas inte tillvara i de andra? Finns det prestige mellan avdelningarna som gör att de inte vill ta hjälp av varandra?`Något måste ju vara fel när LKAB inte kan leverera i tid, eller är det ondska?
  Anmäl >Kloffs (2010-09-18 11:21:49)

  SvaraRadera
 2. Det är jättebra att du tar upp dessa frågor. I valet måste definitivt S och V bort från den kommunala maktens grytor!
  Anmäl >Bort med S och V i kommunalvalet! (2010-09-17 16:09:28)

  Mätplintarna är ett utmärkt exempel på hur LKAB drar sig för att ta sitt ansvar. Trots sina erfarenheter från Kiruna satte man förra sommaren upp alldeles för låga mätplintar för att det skulle kunna bli bra GPS-kontakt. I våras fick man sätta förlängningsrör på varje mätare. Det gör att "nollvärdet" blev försenat med ett halvår.
  Samtidigt vägrar LKAB att lämna in deformationsprognoser till Miljödomstolen. Dessa skulle ha varit inlämnade 31 december 2009 och nu vill man inte lämna uppgifterna förrän 31 december 2013. Man vill alltså ha fyra års uppskov med viktiga uppgifter som är av största betydelse för både kommunen och för privatpersoner.
  Anmäl >Bengt Anderman (2010-09-17 16:05:13)

  Länk#forum http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5594874

  Man ser verkligen av inläggen vilka som köpt hela falsariet, som S + kommunalrådet spelar upp och vilka som vet hur saker och ting har gått till. Jag är glad och tacksam över alla vakna människor, som jobbar för en dräglig tillvaro och miljö. De som är emot det undrar jag mycket över hur de människorna mår egentligen.

  Gå till val på söndag och rösta bort de förljugna. Vad som helst måste bli bättre. Jag ser en enighet hos de andra och de är inställda på gemensam sak, där inget hemlighetsmakeri får pågå.
  Anmäl >Lotta (2010-09-17 12:12:32)

  SvaraRadera