Google+ Followers

fredag 12 februari 2010

Efterlysning! Är du kvinna och utflyttad från

- den 12 februari 2010, kl 14:50


Gällivare kommun? Då finns nätverket DundretQvinnor som en glad och rolig överraskning för dig.

DundretQvinnor är en grupp kvinnor som träffas en gång per år, helt ideellt, sista torsdagen i februari. Anledningen till att man valt en torsdag är för att man hoppas att det kan underlätta för tillresta till Luleå.

Nu är det inte så att alla kvinnor som bor kvar i Gällivare kommun är exkluderade. Om man har en syster, väninna eller kanske rent av en fd. arbetskamrat, som fortfarande bor kvar i Gällivare kommun, kan man som kvinna i förskingringen bjuda med denna som "gäst".

Historien om nätverket DundretQvinnor tog sin början redan 1997 då den första träffen gick av stapeln. Initiativtagare till träffarna var Birgitta Westerlund och Anita Vilkund. Träffarna kallades då för "Malmfältsträffen" och de var ca 8-10 st kvinnor som träffades. År 2003 ändrades namnet till DundretQvinnor. Under åren har olika kvinnor varit värdinnor för träffarna. Margareta Holmström, Vivianne Jönsson och många, många fler. År 2007 gick stafettpinnen över till Ann-Helen Lunneberg och hon har två medhjälpare, Britt-Marie Ejnestrand och Mia Viltok. De hjälps åt att hålla ihop det hela. Antalet kvinnor har ökat och idag är det ca 170 st som vill få en inbjudan. De senaste åren har DundretQvinnor varit mellan 80-110 på sin årliga träff.

DundretQvinnor har en gästbok där man kan se vilka som varit med under åren och som följer med på träffarna. DundretQvinnor träffas och äter en bit mat på någon trevlig restaurang, exempelvis Kulturens hus i Luleå, de minglar och umgås, kanske hittas gamla och nya vänner. Det finns alltid lite olika aktiviteter under kvällen. DundretQvinnor är ingen förening och har ingen hemsida.

Syftet med detta nätverk är rätt enkelt och man har valt att inte göra det alltför tunggrott och vidlyftigt. Det finns inga medlemsavgifter odyl. utan man försöker att hålla det på en okomplicerad nivå. Även om man bara träffas en gång om året kan det många gånger vara givande under resten av året också. Som människor kan vi ha en himla massa utbyten med varandra och vi har en gemensam bakgrund, vilket man sannerligen inte skall underskatta. I nätverket finns t.ex. många kvinnor som har egna företag.

Men det kan vara så att man kanske flyttar och behöver av någon anledning kontakter för jobb, bostad etc. Helt enkelt sådant behov som kan uppstå, när man rör på sig, byter boende och jobb. Ideer och tankar kan bollas sinsemellan. Vänner såväl blivande, som nya, liksom gamla, kan man dessutom aldrig ha för lite av! Nätverket är också öppet för alla åldersgrupper. Det finns kvinnor från ca 25 års ålder och uppåt. Nätverket är intresserad av en föryngring, men det finns ingen ålder som är "bätte eller sämre" för medverkan. Förra året när temat var "hattar", dök det upp en dam som fyllt 90 år, iförd en hatt från Alfa. Det ni, det var ett tag sedan den affären var igång!

Årets inbjudan ser ut enligt följande:

DUNDRET QVINNA 2010

Torsdagen den 25 februari är du, DundretQvinna, välkommen till vår årliga träff.
Årets tema är "Pink Ladies", dvs om du kan och vill får du gärna vara klädd i rosa eller med någon rosa assessoar.

Klockan 18.00 inleds kvällen i Kulturens hus med mingel, bildvisning mm.

Ca klockan 19.00 serveras en buffé till en kostnad av 180 kr exkl. dryck.

Då årets kväll har temat "Pink Ladies", kommer de som bär någonting i rosa att premieras med en lott.

Under kvällen kommer det att bjudas på underhållning.

Liksom i fjol kommer ni att kunna köpa DundretQvinnors fina knapp i ny tappning för 2010 och som finns till försäljning för 30 kr under kvällen, "DQ 2010".

Samla på knapparna, det kommer en ny varje år.

Och du... kom ihåg att istället för årlig medlemsavgift har vi försäljning av lotter med möjlighet till fina priser!

Välkommen!

Anmäl dig senast fredag 19 februari. OBS! anmälan är bindande efter den 22.2.

Ann-Helen Lunneberg 0920-25 62 93 eller 070-344 36 14

Britt-Marie Ejnestand 0920-26 10 39 eller 070-672 53 54

Maria Viltok 0920-190 50 eller 070-357 31 67


Mailadress: dundretqvinnor@live.se

------------

DundretQvinnor behöver ditt namn adress och telefon och ev. mailadress, för att kunna skicka dig en inbjudan. Du som redan läst den här i bloggen behöver kanske inget utskick. Då ringer du bara någon av de ovanstående telefonnumren, eller mailar. Tänk på det ni som läser denna blogg, att skicka detta vidare till de kvinnor ni känner i "förskingringen".

Har du fler frågor ring eller mejla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar