Google+ Followers

onsdag 26 oktober 2011

4,5 timmar senare och ett klädombyte - vem påstår att man inte skall lida pin om man vill bli fin?

- den 26 oktober 2011, kl 23:41

Två veckor har jag hållit på att våndas. Klippa av det långa håret?

Eller inte...

Eller JO...

Stå där framför spegeln och tänka: "Jamen, det kanske är bra om jag bara gör något radikalt åt eländet. Från det är det faktiskt bara ett telefonlurlyft bort."

När man inte känner sig mogen för något TV-program "gör om mig", då tar man den genväg som finns. Den vanliga frissan. Inte det allra sämsta.

Hårklipp, mjukpermanent, plocka ögonbryn, färga ögonbryn och fransar beställdes. Ja, det fick räcka så. Man skall ju också har råd att lösa ut sig.

Väl i frisörstolen så tordes jag inte hela vägen ut. Håret fick bara bli avklippt från skulderbladshöjd till axelhöjd.

Sedan började den verkliga cirkusen.

Det finns en stor anledning till att jag som liten ständigt blev friserad till kort frisyr. Det fanns inte ett hårband, eller hårklämma som satt kvar i det här Houdini-håret. Någon förbättring har inte blivit med åren, håret är fortfarande tjockt och tungt.

Efter att frissan hade hållit på dryga 2 timmar att rulla upp håret, började jag hysa mina tvivel om att hårrullarna skulle sitta kvar, tills hon var färdig. De lossnar snart tänkte jag och funderade om jag verkligen ville genomlida hur många timmar som helst. "Arma flicka, intet ont anande, som fått en sådan hårkund", tänkte jag. Men hon var ihärdig och sammanbiten. När en del rullar började ge tecken att de var på väg att dra sig ur, kunde jag inte vara tyst längre och sa:

- Du strunta i hur det blir med luggen, det får bli som det blir, sitter de så sitter de, i annat fall är det hög risk att resten av permanentrullarna kommer att hinna halka ur.

Jag tror hon insåg hur det var och lydde mitt råd. Trots allt hade hon gått igenom rullarna flera varv och försökt att dra fast dem igen.

Så spred sig äntligen de vidriga dofterna av permanentvätska kring mig. Jag höll ett papper för näsan och hon undrade om jag tyckte att det luktade gott. Påstod att det var en del kunder som tyckte om lukten av permanentvätska!

- Va, utbrast jag, du måste skoja. Då måste de tycka om surströmmingsdoft också. Själv tycker jag att de två första dygnen är rent ut sagt vidriga, man vaknar till liv mitt i natten av att det luktar av håret.

När det var dags att skölja ur permanentvätskan, gick det inte som de borde gå. Jag kände hur den tunna ulltunikan blev blöt längs hela ryggen. Det droppade också vatten från ena ärmen. Jag försökte att förhålla mig lugn, men hon insåg nog tydligen inte hur eländigt det var, utan sa lugnande till mig, att hon kunde blåsa det torrt med hårtorken.

- Mja, sa jag, det ligger nog utanför hårtorkens möjligheter och kände hur även toreadorbyxornas höga byxlinningen klibbade mot ryggen.

Innan hon skulle pytsa i permanentfixering, plocka & färga ögonbryn och fransar, ringde jag därför "hushänget" och bad honom komma med ombyteskläder, jag hade råkat bli "lite blöt".

När jag satt där med ögonen slutna och kände mig som en droppande fiolsträngs skurtrasa av allt det blöta, kalla som omgav mig, hörde jag hans röst i salongen.

- Hon kan inte öppna ögonen just nu, hörde jag hårfrisörskan sa och bjöd honom på en kopp espresso.

Imorse när vi var på väg ut på stan, ropade han åt mig:

- Du... jag glömde att slå av datorn, kan inte du göra det?

Jag suckade och gick in för att slå av datorn. En ny skärmsläckarbild syntes på datorskärmen. Jodå, han erkände utan omsvep, han hade smygtagit ett foto med mobilen medan jag satt där helt utelämnad, med huvudet hängande i sköljen, medan hårinpackning, ögonbryn och fransfärgning skulle göra sitt. Alla i salongen hade haft ett glatt leende fastklistrat i nyllet, när de såg vad han gjorde.

Tja, varför inte. Delad glädje - skadeglädje - är väl också en viss form av glädje...



3 kommentarer:

 1. Debatten startad av Farbror Jalle...naturligt vacker...
  Startad: 2011-10-27 13:12:31

  Det finns 5 kommentarer.

  Farbror Jalle..förstår ingenting???

  NEJ och åter NEJ, det är inte jag som rensar bort inläggen som inte kommer in. Det är NSD som inte sätter in dem, vare sig de är rumsrena eller inte.

  Ryktet om min död, är dock en smula överdrivet. Fö har varken Lenin eller Gadaffi den inverkan jag har på farbror Jalle.

  Prisuppgifter som efterfrågades: inte fullt 1500 för permanent och inte fullt 600 för klippning. Har inte de exakta siffrorna i huvudet. En sådan räkning gör man bäst i att förtränga med det snaraste. Fö är det inte svårt att blöta ner någon, det är bara att duscha på utanför sköljens kant.
  Anmäl >Gun (2011-10-27 21:14:38)

  Till jodå..
  Jag förstår ingenting?..som vanligt skrev jag ett av mina timida inlägg..och bloggaren eller NSD rensade bort den..
  Jag menade att det inte liknade varken Lenin eller Gadaffi på "Lit de parade"..nåja kanske lite..
  Anmäl >Farbror Jalle..förstår ingenting??? (2011-10-27 17:13:18)

  SvaraRadera
 2. varför har nsd rensat bort debatten startad av:

  Farbror Jalle...naturligt vacker...

  Vem vet det kanske var en av hans bästa inlägg?!
  Anmäl >jodå (2011-10-27 14:29:38)

  tur att man inte är fruntimmer
  Anmäl >herrklippning går på max en halvtimma (2011-10-27 14:28:01)

  vilka långa ögonfransar du måste ha.

  Hur bär man sig åt när man lyckas blöta ner en kund på det där viset?
  Anmäl >vad kostar klippning och permanent där du går (2011-10-27 13:12:31)

  SvaraRadera
 3. Det var ett OVANLIGT roligt inlägg av Farbror Jalle, synd att han inte alltid kan vara lika rolig att läsa!/Gun 17.5.2012 när jag förde över kommentarer från NSD

  SvaraRadera