Google+ Followers

fredag 28 oktober 2011

Oslagbart ur "underhållningsbranschen".

- den 28 oktober 2011, kl 00:51


"Levande bränd" av Souad: http://www.boksidan.net/bok.asp?bokid=468

Hedersrelaterade mord, tvångsäktenskap och könsstympning det har myndigheterna i Sverige ännu inte vidtagit några egna konkreta åtgärder mot. Det är alldeles på tok för mycket, som förekommer i det fördolda i det här landet.

Man väljer fegt att se under lugg och diskrimineringen mot kvinnor får fortsätta oavkortat i vårt land. En god början vore att för samtliga nyanlända ha någon form av krav över vilka rättsregler som gäller i vårt land. Vill man inte följa de lagarna vi har i Sverige, kan man väl istället välja ett värdland, som motsvarar det sätt man önskar leva på. Istället väljer vi att fegt välja dubbelmoralens väg, som är rent förskräcklig, därför att vi skyller över det på att det skulle vara fråga om trosfrågor. I vilket annat land som helst är man tvungen att följa landets lagar. Den regeln borde gälla undantagslös även i det svenska samhället.

Vi kan påverka orättfärdigheter ute i världen. Men alla förändringar måste börja hos oss själva. I annat fall kan vi inte heller på ett trovärdigt sätt påverka övergrepp på den fria människan.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Fadime_Sahindal

"En blomma i Afrikas öknen", Waris Diries, där valde jag filmen istället för att läsa boken: http://filmforalla.se/en-blomma-i-afrikas-oken/

Vill man förändra människors möjligheter, att inte förtryckas borde man höja blicken och åtminstone leva som man lär: etiskt och moraliskt. Vi bistår alldeles för mycket elände genom att vara otroligt godtrogna, tillåtande och aningslösa.

En annan bok som dessvärre fortfarande är högaktuell är:

"Lång väg hem" av Ismael Beach: http://www.dn.se/nyheter/utrikesdagen-2010/fn-fritog-honom-fran-livet-som-barnsoldat

Jag såg helt nyligen TV-programmen om "Ensamkommande flyktingbarn" och som till viss del handlade om Anette och Rolf Ryrland i Malmberget. http://urplay.se/164571

Jag förstår nu att det var Anette som skrev ett inlägg till min blogg "Malmbergsdilemma" 5 juni 2011. Jag önskar henne, min fd. och högt värderade klasskamrat från Centralskoletiden i Malmberget, lycka till!

****

Se filmen, TV-programmen, läs böckerna! Jag valde böckerna i ljudbokform (CD-bok) och lånade dem från stadsbiblioteket.

Låt inte deras kamp, att göra världen lite bättre, ha varit förgäves. Ta del av deras berättelser, som slår vilket fiktivt bokmanus som helst med hästlängder.

Välj att ställa dig på livets sida!

1 kommentar:

  1. Det finns 1 kommentarer.

    Länk http://www.nsd.se/blogg/bloggentry.aspx?blogg=3808732&entry=4352478

    om Anette och Rolf Ryrland, se även länkat reportaget i NSD
    Anmäl >tidigare blogg från den 8 januari 2009 (2011-10-28 01:28:51)

    SvaraRadera