tisdag 26 augusti 2008

Vilken kategori tillhör du?

- den 26 augusti 2008, kl 10:57


Den beryktade vithajen är på väg mot den danska kusten och kan simma rakt mot de västjylländska badstränderna, det tror danska nyhetssajten Newspaq, sedan en fjärrstyrd ubåt lyckats filma vithaj i Nordsjön utanför Aberdeen. Men för säkerhets skull har Newspaq talat med en biolog som säger: "Danska farvatten är en sak, men sju meter långa vithajar på badvattensdjup är föga realistiskt.? Jag undrar då vad samma biolog skulle ha sagt om följande inslag:

En stor knölval dök helt osannolikt upp vid Lerkils hamn i går eftermiddag. Solen sken och knölvalen simmade alldeles bredvid Lars-Erik Arvidssons båt och gjorde krumsprång. En knölval kan bli upp till 15 meter lång och Arvidsson uppskattar att valen var runt åtta meter. 

Vari ligger skillnaden på åtta och sju meter och vari ligger skillnad mellan tron och vetandet nu då undrar jag?

De här som tror att det bästa är att släppa vapnen fria, borde besöka svenska Vilda Västerns högborg, Göteborg för att bli befriade ifrån sin tro. Igår var det dags igen. Den här gången fick vi uppleva gråtande barn, som på väg hem från skolan möttes av polisens avspärrningar och andra som inte kunde gå hem därför att det låg innanför avspärrningarna och där det hade utrymts från bostäder. Det börjar bli ett alltmer förekommande inslag i tillvaron med avspärrningar och utrymningar runt helt vanliga bostäder. Igår sköt polisen så småningom sönder bomben.

Den här gången var bomben placerad under en bil nära en skola som inrymmer årskurserna 0-9. Häromdagen passerade jag en våldsamt brinnande bil med hela spektaklet runt omkring. Som jag tidigare skrivit har vi haft nog så mycket action sedan början av augusti. Men inte bara det. Det har varit rätt frekvent under de sista åren, med rätt våldsamma inslag. Vilket jag bedömer att skjuta in genom café/restaurangrutor och in i lobbyn på dansställen också är, förutom all "tvångsanslutning till beskyddarverksamhet", bilsprängningar och prickskytte.

Dagens barn behöver inte längre se på actionfilmer och tro att det bara är på film det finns. De kan flytta till Göteborg eller några andra ytterlighetsställen t.ex. Rödeby, som hunnit passera löpsedlarna. Då VET de. De lär också veta vad som saker och ting osökt leder till, när man blundat lite för länge och bara ägnat sig åt tron.
Men å andra sidan, en man som inte längre tror, till skillnad från sina tidigare företrädare, är socialministern Göran Hägglund. Han säger att det inte är acceptabelt att personer som bedömts som farliga och sitter på exempelvis Säters sjukhus, inte skall kunna röra sig fritt. Bland offrens anhöriga finns ett mycket välkänt omdöme om när en patient är färdigbehandlad på Säters sjukhus:

- Den dagen de kan bädda sin egen säng är de färdigbehandlade på Säter sjukhus och kan röra sig fritt och göra vad de vill.

Några fler som inte heller är troende är sakägarna i Malmberget, som är kritiska till att LKAB finansierar och samtidigt tagit sig rätten att styra den studie som skall göras. Jag undrar varför inte LKAB vill omfatta medborgarna i Skåne också, när de nu ändå är ute och svävar fritt och vill ta med de som bara kan leva i trons sfärer istället för de berörda? De icke troende sakägarna yrkar på att en epidemiologisk undersökning skall omfatta centrala, östra och västra Malmberget, dvs. där huvudproblematiken finns.


Nu uppkommer fråga, skall vi säga:
- Tack för dessa uppvaknande stjärnor, som glimmat till i verkligheten, eller skall vi sänka våra blickar, göra oss döva och fortsätta att tro där bakom de nedsänkta ögonlocken?


Vilken kategori tillhör du?

1 kommentar:

  1. Debatten startad av ox
    Startad: 2011-03-23 18:37:18

    Det finns 1 kommentarer.

    Sveriges framstjärt menar du.
    Anmäl >ox (2011-03-23 18:37:18)

    SvaraRadera