söndag 22 januari 2023

Estonia - ännu ett samhällshaveri av större mått, som man nu vill göra oåtkomligt för alla de som drabbades, genom att flytta över det till militärens ansvarsområde!

 Igen är Estonia uppe på tapeten och nu börjar det anta former av den värsta mörkläggningen och rättsröta, som kan uppbringas i Sveriges historia. Visserligen har vi mycket byk i Sverige, men det här tror jag nog tar priset i modern historia.

Åsa Myrberg som förlorade sin far, som dessutom inte var vem som helst:  Dan Myrberg var ombord på fartyget i egenskap av sjötrafikområdeschef, eftersom han skulle utföra en examination för lotsbehörighet på den ene befälhavaren på Estonia. 

Men Åsas pappa kom aldrig tillbaka och Åsa har i stort sett tagit fram all bevisning, som krävs för en regelrätt polisutredning. En polisutredning som borde ha kommit till stånd för mycket länge sedan. Hon vill liksom andra anhöriga begrava sin far, men motståndet från politiker, myndigheter och media hon har mött är häpnadsväckande. Det enda hon vill är att hon och andra anhöriga ska få ge sina saknade en riktig begravning. En självklar rättighet!

Redan vid när katastrofen hade inträffat erbjöd sig Ryssland, att hjälpa till med att gå ner i Estonia, för att ta upp eventuella överlevande i luftfickorna. Men Sveriges Regering tackade NEJ!

Det bara ÄR så att det var Carl Bildt (M), som var statsminister under den här tiden och han lär knappast ha varit ovetandes om vad som skedde och som nu också äntligen har bekräftats, att det fraktades militär utrustning via Estonia, som man kommit över från det fallna Sovjetunionen via korruptionen som då rådde i landet.

Så varför polis inte har hört Carl Bildt, som varit ytterst ansvarig för transporterna. DET är rent skrämmande. Fråga som följer är det blir naturligtvis var Sverige ensam om detta, eller fanns annan stat också med.


Lyssna på intervjun som naturligtvis gjordes med Åsa Myrberg av fria media. Om fria media inte fanns skulle vi inte få veta något överhuvudtaget, det är också skrämmande. Lyssna på intervjun med Åsa.
https://www.youtube.com/watch?v=eWsH3o4Ohu4

Det har knappast blivit till det bättre, nu när man åter tar upp Estoniakatastrofen, väljer Regeringen att lägga den på militären. Dvs. ett effektivt sätt att tysta allt. MEN den listiga abrovinschen går inte att omsätta, eftersom det definitivt inte låg på militärens bord under tidpunkten och inte minst under alla dessa år som gått.

Sålunda är det en ren kriminell handling som man tänker begå, än en gång!

Ytterligare en intervju har gjort av fria media med Åsa Myrberg och det här saknar motstycke lyssna:
https://www.youtube.com/watch?v=U6Xrtkby7es



2 kommentarer:

  1. Svenska haverikommissionens ordförande Jonas Bäckstrand, borde man också göra en större utredning på.

    Carl Bildt: ”Visar att det inte finns grund för konspirationsteorier”, oavsett varför Estonia gick till botten så snabbt finns all anledning att granska Estonias öde grundligt.

    Denne Carl Bildt har alltid en underbar förmåga att krypa under stängslet, där han varit involverad i eller ansvarig för.

    Sedan att Estonia fraktat militär utrustning lär han inte kunna svära sig fri ifrån. Det är helt enkelt inte sannolikt att han i egenskap av statsminister inte känt till den ruljansen.

    Använda ett passagerarfartyg som militärfartyg lär inte vara juridiskt hållbart, även om man heter Carl Bildt och varit statsminister i Sverige.

    Sedan har det ingen som helst betydelse om Estonia medvetet sprängts utifrån vattnet, vilket det finns indikationer från överlevande passagerare att det varit så, eller om explosionen kommit inifrån, saknar fullständig relevans!

    Det svenska staten nu ger sig i kast med är vidrigt ur alla synvinklar. Estonia har inte förlist på så sätt som sker, allt var över på 10-15 minuter, något som i normalfallet tar timmar t.o.m. dagar!

    SvaraRadera
  2. Nice post thank you Paul

    SvaraRadera