måndag 14 november 2022

Hysterin kring klimatkris, när världens hjärntrust sammanstrålat i något som verkar vara mer ett väckelsemöte.

 Ledare från hela världen samlas i Egypten för att finna lösningar på klimatkrisen. Man har utropat KLIMATKRIS!

Men Greta Thunberg nobbar klimattoppmötet COP27 – som sponsras av Coca-Cola ! HÄPP!!!

Det gör nog Greta Thunberg rätt i. Det hade jag också jag gjort om jag varit i hennes kläder och insett att man stängt ner kärnkraftverk i Europa unisont och skall elda med allt annat som inte är bra för miljön.

Dessutom hämta råvara från andra sidan Atlanten, istället för rysk gas, som Tyskland redan hade ett samarbete med. - De är listiga de där amerikanerna, när de skall göra "Amerika great igen". Det hela påminner mer om ett kontrakt med djävulen än något med sunt förnuft.

Själv har jag fått nog av svensk greenwashing. Vid det här laget har jag skrivit spaltkilometer om LKABs greenwashing i denna blogg. Framförallt efterlyser jag fortfarande den analys om Osmium, som befanns i två malmprover från LKAB.s gruva i Malmberget, som en tidigare landshövding, när han samtidigt satt på dubbla stolar, dvs även satt med i LKABs styrelse lyckades undvika ämnet. Det märkliga skedde att den inte ens längre var sökbar på webben.

Till en början skyllde man på ryssarna med förekomsten av Osmium i Bottenviken, men de tog det hela på största allvar och blickarna riktades snabbt åt ett helt annat håll. En finsk minister riktade kritik mot hela utmärkelsen av grävande journalistik, eftersom det rörde sig om heliga
"Outokumpu". Men inget av detta är längre sökbart, i vart fall har jag gått bet på det hela, trots att två journalister vid NSD det året fick utmärkelse över "grävande journalistik" 2011 Outokumpu.

Anmärkningsvärt mycket som ändras och inte längre är sökbart.

Den här s.k nya metoden som nu industrin, t.ex. LKAB/SSAB skall göra allt så himla bra, den kräver faktiskt enorma resurser för att överhuvudtaget kunna utvecklas. VAR är det tänkt att de fantasipengarna skall komma ifrån att kunna utveckla och inte minst hålla den på fötterna rent ekonomiskt.

Man kan inte göra som västvärlden ständigt gör och helt nyligen lyckades än en gång göra: bara trycka nya pengar som man kastat in i tombolan - speciellt inte när man står vid vägs ände. Det har helt enkelt  blivit rejält mycket skit i maskineriet.

Jag kan verkligen hålla med om att alla dessa våldsamma orkaner, regn, översvämningar, ras, vulkanutbrott osv. inte känns bra. Men man måste också kunna hålla två bollar i luften samtidigt: Jorden genomgår för närvarande en snabb förändring.

Jordens magnetfält har förflyttat sig, havsströmmar har ändrat riktning. Jorden snurrar snabbare. Jag tolkar det hela från amatörnivå, som att rymdens alla planeter har någon form av större inverkar på jorden.

Jorden har genom hela sin historia vidkänts både landhöjningar och landsänkningar. Hela kontinenter har bevisligen flyttat på sig och kontinentalplattorna rör sig definitivt. Den som varit på Island kan notera det med blotta ögat. Fascinerande syn som fick mig att tänka djupa tankar om vårt hem Tellus, den tredje planeten från solen.

De kanske inte var så osmarta de här gamla romarna och grekerna, som kopplade ihop hela gudasystemen med planeterna.

Länge har vi känt till att månen t.ex. har inverkan på ebb och flod. Jag tänker närmast på flodmusslorna, som man förflyttade inåt landet och inte längre hade kontakt med ebb och flod. I de tankar de förvarades helt avstängda från ebb och flod, tog det inte lång tid innan de började följa samma ebb/flod inverkan. Konklusion var det inte själva vattnets rörelser som de var programmerade efter utan månens in och påverkan.

Vi själv består till stor del av vatten, kanske är det därför som den utbredda ohälsan eskalerat, eller är det enbart beroende på våra högst förändrade vanor och livsstilar.

Vore det inte på tiden att man gjorde något grundläggande åt miljön. Jorden börjar i stora drag likna en enda stor soptipp.

Det är knappast svenska plastpåsar, eller sugrör som fyllt haven med stora öar av plastskräp, som flyter omkring på världshaven och håller på att allvarligt äventyra alla vattenlevande djur och organismer.

Giftiga utsläpp från internationellt stora företag i människors dricksvatten, får det att vända sig i magen på mig. Jorden får inte bättre förutsättningar genom att man på en ända inför strikta regler och resten kan ösa på bäst de vill.

Borde man inte börja med att bedriva riktig miljö och klimatarbete, som gör verklig skillnad.

Men det verkar som om galenskapen breder ut sig i allt snabbare takt. Ideligen pumpas vi med fakta att det har blivit mycket varmare. Ja självklart har det blivit det, men man döljer att på andra platser har det blivit mycket kallare!

Sila mygg och svälja kameler kallas det fenomenet för.

Dessutom är det så att den som kan historia har stora fördelar med att inte råka ut för denna enorma hjärntvätt och masspsykos som hela tiden kablas ut.

I början av 1300-talet ledde långvarig kyla och perioder av extremt väder till svält och massdöd i Europa. Hungerkatastrofen är ett tydligt exempel på hur utsatt människan kan vara för klimatförändringar och det är alltid de fattigaste som drabbas värst.

Ibland trillar allt ner på beställning, precis när jag satte och letade uppgifter om det så trillade ett mail ner i min mailbox från Populär Historia och sökandet var över. Läs detta och fundera en stund över vad som vi nu pumpas fulla av.

https://popularhistoria.se/vardagsliv/klimatkris-pa-medeltiden?c_rid=63zc0u51020gBVxGaAP4-820017689%7C117904922&utm_medium=email&utm_campaign=nb_phi_se_son_uge45_2022%20%20%20%20-%282022-11-13%29&utm_content&utm_source=popularhistoria.se&email=E96FE7963C7487750465C2D28041FAE597CB2F730052A35B547BFD41EB10D2B5&utm_term=vardagsliv


Ta bara de här s.k aktivisterna av allehanda slag borde rimligen kallas för terrorister. De sätter andra människors liv på spel, när inte ens ambulanser kan ta sig förbi dem, när de sitter fastklistrade på stora genomfartsvägar och de står också i begrepp att förstöra enorma och oersättliga konstvärden.

Nu röstas för andra gången igenom ett lagförslag i Sveriges Riksdag, att t.ex. journalister inte längre kan rapportera från krigshärdar eller om sådant som rör andra länder, utan att riskera våldsamma repressalier.

Jag tänker närmast på journalisten Martin Schibbye.
Den 1 juli 2011 greps Schibbye tillsammans med fotografen Johan Persson i Etiopien misstänkta för terrorbrott efter att från Somalia ha tagit sig in i området Ogaden tillsammans med gerillan Ogadens nationella befrielsefront (ONLF).

Ogaden var ett konfliktområde som var stängt för journalister. De vistades i området för att rapportera om de övergrepp som flyktingar vittnat om pågick där och kopplingarna det hade till oljeföretaget Lundin Petroleums verksamhet i regionen. Den 21 december samma år befanns de skyldiga till att olagligen ha tagit sig in i Etiopien samt främjande av terrorism för sitt samröre med ONLF-gerillan. De dömdes båda till 11 års fängelse men benådades senare, efter våldsamma protester av stora delar av resten av världen.

Schibbye och Persson har skildrat reportageresan och tiden som arresterade och fängslade i reportageboken 438 dagar., dokumentären Diktaturens fångar visades i SVT med utsmugglat autentiskt filmmaterial om händelserna. Det var inte någon smickrande bild som gavs av Carl Bilds i den filmen. Denne ständigt förekommande Bildt i allsköns sammanhang. Bl.a. så hade Carl Bild personligt engagemang med Lundin Oil.

Amnesty International var bland de första att rapportera om människorättskränkningar som skett i området där dåvarande Lundin Oil och andra internationella oljeföretag var verksamma i, i dåvarande södra Sudan. Civilsamhälleskoalitionen European Coalition on Oil in Sudan (ECOS), vars rapport Unpaid debt ledde till att svensk åklagare öppnade en förundersökning 2010, har beräknat att omkring 12 000 människor miste livet och att 160 000 drevs på flykt.

Det har blivit helt uppenbart att den vanliga människan skall fråntas alla rättigheter. Skall inget få äga och definitivt inte göra sin röst hörd.

Det är lustigt hur alla denna sörja verkar hänga ihop på något underligt sätt.

Med tillstånd av satirtecknaren Max Gustafsson publicerar jag hans utomordentligt beskrivande flödesschema.

Lustigt att jag fått en spökskrivare som raderar det jag skrivit av obekvämt innehåll, så att jag tvingas gå in och skriva om.

1 kommentar:

  1. Vulkanutbrotten är de största bovarna till våldsamma klimatförändringar.

    Det är också anledningen till det som du tog upp om svält & kyla.

    Klimatkris är bara nonsens, det är så mycket som jorden själv står för ich som ligger utanför våra möjligheter att påverka.

    Men det är helt riktigt att jorden, till land, hav och vattendrag är en enda soptipp som med det snaraste borde hanteras och sätta fokus på.

    SvaraRadera