onsdag 9 november 2022

EU:s sanktioner mot Ryssland har gett en stor effekt, men inte på Ryssland, utan på den tyska ekonomin och Sveriges

 Den tyska gasjätten Uniper går nu minus 40 miljarder euro under årets första nio månader, enligt Reuters. 

Förlusterna är en av de största i tysk företagshistoria och har uppstått sedan den västliga oligarkin bestämt sig för att rata den utsläppsfria transporten av rysk gas för att istället gå över till frackinggas från andra sidan Atlanten!

Eftersom Tyskland sannolikt inte kommer att fullfölja sitt avtal med Ryssland får det också som konsekvens, att hela EU dras med i Tysklands och EUs anmärkningsvärda sannolika och troliga beslut. NEJ. Gasledning 2 har visat sig ha undgått den våldsamma terrorattentatet och Ryssland har meddelat Tyskland att de kan leverera gas enligt planen.

Jag utgår ifrån att det är det möjligen det tyska folket som börjar att ha fått nog, som kan förändra situationen. Demonstrationerna som inte Public Service eller media skriver något om, men de finns där trots allt. Göteborgs-Posten moderatorföretag tar bort dylika kommentarer med den formidabla anledningen: FAKTA på det saknas! HÄPP!
 

Ryssland lär det inte gå någon större nöd på, eftersom de inte har samma finanssystem som Sverige och västerländsk penningfilosofi, att ideligen bara trycka mera papperspengar. Ryssland har sina naturtillgångar och är ett land som vilar på hela andra resurser. De kan fö sälja sin gas på annat håll.

Värre då för Unipers aktier som uppges av Reuters ha fallit med 93 procent av sitt tidigare värde sedan året började, vilket i dagsläget ger bolaget ett marknadsvärde på 1,14 miljarder euro istället för 15,2 miljarder som företaget värderades till i inledningen av året. 

Uniper tillkännagav i ett pressmeddelande att köpesumman kommer att landa på 1,7 euro per aktie vilket ger ett totalbelopp på en halv miljard euro. Inte ens basal småskoleräkning skulle nog anamma det hela.

Bolaget väntar nu på att nationaliseras av staten, något som skulle kunna innebära att den tyska staten kommer att få inflytande över den svenska energipolitiken helt och hållet. Vi sitter redan i en rävsax trots all vattenreglering och kraftverk, som miljöpupparna valt att förlägga i malpåse. Det värsta är att de svenska kärnkraftverken Ringhals och Oskarshamn till en majoritet ägs av det nu krisande tyska Uniper. 

Ägandet i de svenska kärnkraftverken skall ses i ljuset av att den tyska staten och inte minst i kölvattnet av den västerländska klimatpolitiken, som har valt att på sikt avveckla hundra procent av sin inhemska kärnkraft! Det kan inte ha varit en slump att allt detta händer exakt vid samma tidpunkt, det känns mer som om det är väl synkroniserat.

Sverige är helt i händerna på EUs sanktioner och den tidigare Regeringen har nickat och anammat totalt bifall i dessa häpnadsväckande beslut, som ett led av globalisternas/oligarkernas framfart inom EU.

EU-avgiften varierar från år till år. År 2020 var Sveriges totala avgift till EU-budgeten ca 46 miljarder kronor (2019: ca 36 miljarder kronor). 2020 betalade EU ca 22 miljarder kronor till Sverige (2019: ca 17 miljarder kronor). Jag är nästan beredd att säga som en känd kapitalist och fullblodsegoist sa "vad fan för jag för pengarna", men istället vad får vi för pengarna. Har det inte börjat kosta mer än det smakar.

Själv är jag väldigt fundersam hur tvära kast EU-kommissionen har och med vilken rätt EU-kommissionen med
EU-kommissionens ordförande
Ursula von der Leyen kan ägna sig åt vår utrikespolitik. Det börjar bli svårt att hänga med i logiken nu.

Det åttonde associeringsrådet EUUkraina ägde rum den 5 september 2022, vilket var det första mötet sedan Ukraina beviljats status som kandidatland för EU och redan meddelar EU, att de skall kasta ännu mer pengar över det korrupta Ukraina och dess president
Volodymyr Zelensky, som helt uppenbart tror att han fortfarande agerar i sin dokusåpa, som han hoverar och går an. Idag läste jag att han tar ett steg fram som någon form av världsledare och manar om ansvaret för KLIMATET!

Med den nyheten fick det mig att titta i spegeln medan jag borstade tänderna och himlade med ögonen. Jag fick erkänna inför min oigenkännliga spegelbild: NEJ jag hänger inte alls med, vare sig på vad spegeln visar och vad som trillat ur ur Zelenskys mun. Han måste vara spritt språngande galen, som min mamma brukade uttrycka om dylika personer.

Är det någon ens som seriöst satt sig ner och räknat ut hur många miljarder som den korrupta presidenten, Zelensky, som själv befanns med händerna ner i syltburken, dvs i Pandoraläckan, håvat in. Bara sedan Joe Biden, när han var vice president hos Obama och hade klippbiljett till Ukraina och Ukraina fick en massa pengar från USA, som Trump initialt frös inne. VAD var dessa pengar betalning för? Var har alla miljarder hamnat, knappast hos den fattiga ukrainska befolkningen.

Det är en väldig soppa, för att inte tala om Bidens son, Hunter Biden och den berömda laptopen. Inte blir det mindre delikat, när det uppgivits så många anledningar och svängningar kring de biolabb som företaget byggt upp i Ukraina som Hunter Biden skall ha arbetat för. Det är mycket som skaver.

Husets elräkningar börjar se bekymmersamma ut. Men det berör inte EU och deras sanktioner, de lever i någon form av parallellvärld, antagligen i yttre världsrymden:

EU-kommissionen vill nämligen skicka 1,5 miljarder euro till Ukraina nu – per månad! Ibland sätter t.o.m jag morgonkaffet i vrångstrupen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar