fredag 17 januari 2020

SÄPO-chefen Klas Friberg: IS återvändarna är inte största problemet.


– Jag påstår att de miljöer där de radikaliserades är starkare idag än för fyra, fem år sedan, säger Klas Friberg när han träffar pressen under Folk och Försvars rikskonferens i Sälen.

Det är väl ungefär inte mer än väntat eftersom Säpo är direkt underställt Regeringen och Justitiedepartementet.

Man kan undrar hur ”avradikaliseringen” är tänkt (ja, förlåt mig för att jag utgår ifrån att de skall tänka i Regeringskansliet). Den s.k. ”'återanpassning” är ett frivilligt uppsökt stöd för samtal, medans vi skattebetalare står för mat, bostad och ger förtur ”under tiden” - mao för evigt omhändertagande om så är önskemålet.

Varje normalt funtad människa inser rätt snabbt att det tyvärr inte är någon lösning, snarare har man bara skapat ännu digra problem.

SÄPO själva är en del av problematiken och glömt allt annat kringsnack! Den ena gången efter den andra har media redogjort för hur SÄPO godkänt att kända kriminella fått komma in och bosätta sig i Sverige. Så SÄPO chefen Klas Friberg han kastar sten i eget glashus antagligen i hopp om att själv slippa stå för sina naiva handlingar.

Grundproblematiken har faktiskt med den ohämmade invandringen att göra, men skriver man det så blir man ögonaböj klassad som rasist istället för realist.

Det har hela tiden skapats parallella samhällen och när den misslyckade migrationspolitiken gick över styr så fanns också grogrunden till mycket skit, som de lokala politikerna inkl. partierna/Riksdag och inte minst Regeringarna bara blundat för i åtskilliga decennier. Man fortsätter dessutom på inslagen bana att i oförtruten skala trots att man med en dåres envishet fortsätter att hävda något helt annat. Detta gör man utan någon som helst eftertanke.

Vi som bor här mitt i smeten har för mycket länge sedan insett att det inte kan vara humant för någon part, vare sig de som sätts på sidan om i dessa parallella samhällen och inte mot dem som faktiskt är svenska medborgare och är de som fått problematiken rakt i knä.

Gör ett besök på Blå Stället i Angered, det har hänt mycket sedan bara början på 90-talet. Det är inte så att jag menar att Blå Stället inte har bra verksamheter uppknutna, för det har de verkligen och har alltid haft. Men när man kommer till Angered är det som att befinna sig i ett fjärran land. Man blir snabbt en av de få svenskar som finns där om man inte går på bion, som är inhyst under Blå ställets tak förstås. Nu har jag inte varit där så frekvent, men jag anar mig till en rätt ensidig publik.

Mest skrämmande är när man inser hur det ser ut med fördelningen i gymnasiet som ligger vägg i vägg med Blå Stället. HUR i hela fridens dar har politikerna tänkt att de någonsin skall kunna bli en del av det svenska samhället? Knarkhandeln pågår dessutom helt öppet mitt emot denna gymnasieskola, vari ligger omtanken och eftertanken om ungdomarna?

När man har en statsminister som på allvar kan stå och säga att "man inte såg det komma" då är det illa ställt i ett land, där utanförskapsområdena cementerats i åtskilliga decennier. Här i Göteborg har vi så många av dem numera att man kan bli mörkrädd för mindre, för hur har Regeringen tänkt ordna upp den här soppan som blivit?

De s.k. IS-hemvändarna borde lagföras där de varit och aldrig fått passera över Sveriges gräns förrän de hade lagförts. Det hela visar bara än en gång att hela EU är ett totalt misslyckat projekt. Vår svenska lagstiftning är inte ens i fas med den kalibern av brott, därför har man anslutit sig till IS har man också medvetet och med öppna ögon önskat vara en del av denna terrorverksamhet! Alla andra undanflykter är bara bullshit!

Hade nu EU fungerat som man till en början saluförde det som hade det heller inte kunnat ske, det som nu sker. EU har och är en enda stor maktfaktor för suspekta penningintressen och lobbing med dolda agendor.

De svenska domstolarna och rättsväsendet fungerar inte heller längre som de borde göra= med brott som aldrig utreds bara läggs ner, man får straffrabatter och tidigare frigivning. JAG slår mig för pannan!

Hade man förr i tiden gjort sig skyldig till 15 brott så var det också 15 brott man stod åtalad för. Det var aldrig snack om straffrabatter, eller att bli frigiven tidigare, som kraftigt avviker från det utdömda fängelsestraffets längd. Numera kan man utföra rena avrättningarna och ändå bli dömd till straff som inte står i närheten av vad det egentligen handlar om. - Dessutom måste hela den s.k. kriminalVÅRDEN omdanas från grunden. Den har varit ohållbar hur länge som helst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar